Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Republika pro Olomouc a kandidátka do Senátu

V pondělí 4. srpna byla podána kandidátka do Senátu parlamentu ČR strany  Republika, volební obvod č. 66 - Olomouc. Dle sdělení tisku je evidováno na 270 kandidátů do Senátu. Ve volebním obvodu 66 je jich celkem 8, jsem jednou z nich. Republika má své kluby, u nás je to - Republika pro Olomouc. Strana Republika má celkem 9 kandidátů do Senátu. Z mojí strany je na místě krátké představení.  ___________________________________________________________________________________

Představení

Povolání - Původním povoláním jsem programátor-analytik. Posledních cca 20 let jsem se věnovala finacím, převážně analýze. Jsem OSVČ. 

Zaměření - Současné zaměření vychází z předchozí praxe, obě povolání byla tzv. společenská, zaměřená na širší okruh uživatelů, jejich spokojenost. "Příjemné uživatelské prostředí" bylo základním motivem.

Zaměření v rámci kandidatury: 

  • Společnost, etika, komunikace, porozumění
  • Univerzální lidská práva a svobody
  • Prosperita, vzdělanost, zaměstnanost, tj. snížení a zamezení chudoby, korekce nezaměstnanosti.
  • Politická kultura

Více o mně: Spravuji, vedu několik fb stránek, skupin a webů, například "Křídla perutí, křídla demokracie", také KCO. Odkazy jsou uvedeny na mém blogu iDNES.cz, vpravo pod fotografií blogera a reklamou iDNESu. Více o mně právě dokreslují ony blogy, zachycují tříletý průžez cesty, který se doposud odehrával v občanské rovině a umožnil mi poznat skvělé lidi, které bych bez komunikace na tzv. sociálních sítích nikdy nepoznala a dnes patrně nepsala tyto řádky.

Koníčky - Žádné vyjímečné o to je jich víc. Sport, kultura, historie, vydavatelství. Vše aktivně se sklonem k tradicím, co nezvládám provádím pasivní formou. Například snowboard jen obdivuji. Ráda píšu blogy, podílím se na vydávání časopisu D-éčko, samizdatu o demokracii. 

Povahové vlastnosti: Vynechám osobní, zmíním ty, které jsou předmětem účelu představení. Jsem organizační typ. Analýza mně provázela životem, považuji ji za základ budoucích řešení - projektů, systémů, vizí. 

Volby do Senátu 2014 - cesta kampaní:  Volby do Senátu jsou jednou z přímých voleb, kandidát kandiduje za sebe, kandiduje pro naplnění cílů voličů. Výrazy: "Volební sliby" a "Boj o křesla" neuznávám, stejně jako povzdechy: "Jsme stát plný debilů". Bližší je mi: JEDU ZA REPUBLIKU.

Volby jsou pro mně cesta k občanům regionu na politickém poli, kde politiku chápu dle původního významu slova - správa obce, celku, správa státu. Jsme demokratický stát, republika s téměř stoletou tradicí, o demokracii máme převážně zkreslené představy, ne vždy vlastní vinou ale náprava je na nás.

První co bych změnila? Chápání článku 5 Ústavy ČR, ubrat na síle "soutěži politických stran" a přidat váhu  slovům "respektujících základní demokratické principy". Je třeba začít od základů, respektovat se jako lidé, politiku vést eticky. Druhé co bych změnila? Návrat k řeči jasné, věcné a stručné. Politické bláboly, odhadování výsledků a přiklánění se na tu či onu stranu nám bere sílu a odvádí pozornost od důležitého. Odhadováním se budoucnost netvoří. Budoucnost je vize a její naplnění bez zbytečného mlžení a balení slov do vaty. 

PROČ kandiduji? Byla jednou z prvních otázek médií, odpověď  se měla vejít do 180 znaků, sympatické. Také proto, že pro první blog na iDNES.cz jsem volila nadpis "Proč a protože" a závěrem tam bylo zmíněno ono  "JAK". Volby jsou zde od toho mít chuť něco změnit, tu váhu máme cítit společně, voliči i kandidáti. Kandidát je také volič a cesta bude společná, pro všechny. Kličkování, spirálu problémů, cyklení, opakování stejných chyb, dávno je čas ukončit. S úsměvem té spirále říkám "Hitparáda problémů". Cesta je pohyb vpřed.

 Více lze nalézt na mém webu: www.zdenkawagnerova.cz

Přímý odkaz je na této stránc, úplně dole vpravo - "Oblíbené stránky", Kandidátka do Senátu

__________________________________________________________________________________

Závěr: Všechno je jednou poprvé, letos v létě je to ona kandidatura. Držme si palce, vážení, naše republika za to stojí. Buďme struční a věcní, vyvažme věcnost osobním přístupem k sobě navzájem, osvědčená demokratická obrana proti populismu i dalším -ismům. 

Dvě otázky médií k volbám do Senátu: 


Otázka č. 1: Proč jste se rozhodla kandidovat do senátu?
Odpověď: Je spousta věcí, které je nutno změnit, jsou zde i jisté zneklidňujících jevy. Samotný život je změna, několik let se nacházíme v krizi. O změnách nelze jen uvažovat, občané se do změn mají zapojit a nejlepší je začít sám u sebe. 
 
Otázka č. 2: Proč by vás měli lidé volit?
Odpověď: Volit mně mohou ti, kteří ocení  osobní přístup, před volbami i později, bez ohledu na výsledek voleb. Mám určitou vizi - JAK z krize ven. Komunikace je začátek, začátek společné cesty. Začít v regionu je velmi důležité, je to místo kde žijeme.
 

Autor: Zdenka Wagnerová | pátek 8.8.2014 9:42 | karma článku: 4,95 | přečteno: 269x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Ve stavu beztíže - galerie SOKOL

Vydali jsme se na vernisáž fotografií Jana Jirkovského v Galerii SOKOL. Návštěvu jsme spojili s poznávání Prahy i naší historie, převážně spjaté se sokoly, jejich činností sportovní, hrdinskou a bojovou nevyjímaje..

21.1.2024 v 19:05 | Karma: 4,90 | Přečteno: 126x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Kam jdou ty mašiny aneb B7 roku 2023

Vítěz B7 2023 na otázku v cíli jaké to bylo odpověděl: "Masakr". Osobně jsem se B7 účastnila podruhé jako "divák", tj. na pohyblivých stanovištích jsem morálně podporovala dceru. Takový nezapomenutelný zážitek a skvělá atmosféra.

3.9.2023 v 16:16 | Karma: 15,62 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Dva dny dovolené před dovolenou

Jedním ze stresů před dovolenou bývá balení kufrů, případně jejich permanentní oranizace a kontrola. Letos náhoda způsobila, že naše kufry odjely do Prahy místo v neděli už v pátek a my máme dva dni k dobru. A zasloužené.

17.6.2023 v 8:16 | Karma: 7,48 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

Hody z pohledu sokolů a to místních i župních. Náměšť na Hané je veskrze hanácká místo, přesněji městys, pod malebným zámkem a pod Hánáckým Mont Blankem - Velkým Kosířem. Hody tam bývají krásně hanácké.

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80 | Přečteno: 192x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

Právě podruhé jsem se účastnila srazu blogerů, za pozvání děkuji Johnu Blackovi a stejně tak děkuji zbytku účastníků za již druhé vlídné přijetí. Moravská Třebová nás přivítala opravdu květnovým počasím, bylo veskrze přívětivo.

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89 | Přečteno: 388x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.