Republika pro Olomouc a kandidátka do Senátu

V pondělí 4. srpna byla podána kandidátka do Senátu parlamentu ČR strany  Republika, volební obvod č. 66 - Olomouc. Dle sdělení tisku je evidováno na 270 kandidátů do Senátu. Ve volebním obvodu 66 je jich celkem 8, jsem jednou z nich. Republika má své kluby, u nás je to - Republika pro Olomouc. Strana Republika má celkem 9 kandidátů do Senátu. Z mojí strany je na místě krátké představení.  ___________________________________________________________________________________

Představení

Povolání - Původním povoláním jsem programátor-analytik. Posledních cca 20 let jsem se věnovala finacím, převážně analýze. Jsem OSVČ. 

Zaměření - Současné zaměření vychází z předchozí praxe, obě povolání byla tzv. společenská, zaměřená na širší okruh uživatelů, jejich spokojenost. "Příjemné uživatelské prostředí" bylo základním motivem.

Zaměření v rámci kandidatury: 

  • Společnost, etika, komunikace, porozumění
  • Univerzální lidská práva a svobody
  • Prosperita, vzdělanost, zaměstnanost, tj. snížení a zamezení chudoby, korekce nezaměstnanosti.
  • Politická kultura

Více o mně: Spravuji, vedu několik fb stránek, skupin a webů, například "Křídla perutí, křídla demokracie", také KCO. Odkazy jsou uvedeny na mém blogu iDNES.cz, vpravo pod fotografií blogera a reklamou iDNESu. Více o mně právě dokreslují ony blogy, zachycují tříletý průžez cesty, který se doposud odehrával v občanské rovině a umožnil mi poznat skvělé lidi, které bych bez komunikace na tzv. sociálních sítích nikdy nepoznala a dnes patrně nepsala tyto řádky.

Koníčky - Žádné vyjímečné o to je jich víc. Sport, kultura, historie, vydavatelství. Vše aktivně se sklonem k tradicím, co nezvládám provádím pasivní formou. Například snowboard jen obdivuji. Ráda píšu blogy, podílím se na vydávání časopisu D-éčko, samizdatu o demokracii. 

Povahové vlastnosti: Vynechám osobní, zmíním ty, které jsou předmětem účelu představení. Jsem organizační typ. Analýza mně provázela životem, považuji ji za základ budoucích řešení - projektů, systémů, vizí. 

Volby do Senátu 2014 - cesta kampaní:  Volby do Senátu jsou jednou z přímých voleb, kandidát kandiduje za sebe, kandiduje pro naplnění cílů voličů. Výrazy: "Volební sliby" a "Boj o křesla" neuznávám, stejně jako povzdechy: "Jsme stát plný debilů". Bližší je mi: JEDU ZA REPUBLIKU.

Volby jsou pro mně cesta k občanům regionu na politickém poli, kde politiku chápu dle původního významu slova - správa obce, celku, správa státu. Jsme demokratický stát, republika s téměř stoletou tradicí, o demokracii máme převážně zkreslené představy, ne vždy vlastní vinou ale náprava je na nás.

První co bych změnila? Chápání článku 5 Ústavy ČR, ubrat na síle "soutěži politických stran" a přidat váhu  slovům "respektujících základní demokratické principy". Je třeba začít od základů, respektovat se jako lidé, politiku vést eticky. Druhé co bych změnila? Návrat k řeči jasné, věcné a stručné. Politické bláboly, odhadování výsledků a přiklánění se na tu či onu stranu nám bere sílu a odvádí pozornost od důležitého. Odhadováním se budoucnost netvoří. Budoucnost je vize a její naplnění bez zbytečného mlžení a balení slov do vaty. 

PROČ kandiduji? Byla jednou z prvních otázek médií, odpověď  se měla vejít do 180 znaků, sympatické. Také proto, že pro první blog na iDNES.cz jsem volila nadpis "Proč a protože" a závěrem tam bylo zmíněno ono  "JAK". Volby jsou zde od toho mít chuť něco změnit, tu váhu máme cítit společně, voliči i kandidáti. Kandidát je také volič a cesta bude společná, pro všechny. Kličkování, spirálu problémů, cyklení, opakování stejných chyb, dávno je čas ukončit. S úsměvem té spirále říkám "Hitparáda problémů". Cesta je pohyb vpřed.

 Více lze nalézt na mém webu: www.zdenkawagnerova.cz

Přímý odkaz je na této stránc, úplně dole vpravo - "Oblíbené stránky", Kandidátka do Senátu

__________________________________________________________________________________

Závěr: Všechno je jednou poprvé, letos v létě je to ona kandidatura. Držme si palce, vážení, naše republika za to stojí. Buďme struční a věcní, vyvažme věcnost osobním přístupem k sobě navzájem, osvědčená demokratická obrana proti populismu i dalším -ismům. 

Dvě otázky médií k volbám do Senátu: 


Otázka č. 1: Proč jste se rozhodla kandidovat do senátu?
Odpověď: Je spousta věcí, které je nutno změnit, jsou zde i jisté zneklidňujících jevy. Samotný život je změna, několik let se nacházíme v krizi. O změnách nelze jen uvažovat, občané se do změn mají zapojit a nejlepší je začít sám u sebe. 
 
Otázka č. 2: Proč by vás měli lidé volit?
Odpověď: Volit mně mohou ti, kteří ocení  osobní přístup, před volbami i později, bez ohledu na výsledek voleb. Mám určitou vizi - JAK z krize ven. Komunikace je začátek, začátek společné cesty. Začít v regionu je velmi důležité, je to místo kde žijeme.
 

Autor: Zdenka Wagnerová | pátek 8.8.2014 9:42 | karma článku: 4,95 | přečteno: 269x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89