Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Republika a Mobilní Bilboard

ROZCESTNÍK - POMŮCKA - MAPA.  Olomoucko, volební obvod č. 66, pokračuje naše  "JEDU ZA REPUBLIKU", tentokrát už s vylosovanými čísly kandidátky. Informací bude tolik, že bude třeba jistého uspořádání. Připravují se rozhovory, články, medailonky. Mezi vším psaním, točením a děním, pokus o zmapování či navigaci pro Vás, pro ty, koho REPUBLIKA oslovila či v budoucnu osloví. ___________________________________________________________________________________

  Kandiduji do Senátu ve volebním okrese číslo 66 - Olomoucko, pod vylosovaným číslem kandidátky 6. Nepovažuji tuto skutečnost za akt politický, spíše společenský a fakt, že Senát je komorou věcných řešení. Proto ani tento článek není věcí reklamní kampaně. Má být odkazem, pokusem o orientaci v kvantu informací, které nás denně zahrnují. Je to můj osobní blog, ráda bych aby voliči viděli víc než reklamní letáky, případně se zde podělila o pár úsměvných příběhů z našeho JEDU ZA REPUBLIKU krajem Hané.

1. Orientace

  • Vpravo dole, na stránce tohoto blogu, pod reklamou, naleznete potřebné odkazy. Jená se o jakýsi reozcestník: Zajímavé články a Oblíbené stránky. 
  • V sekci Oblíbené stránky je jako první uveden odkaz "Kandidátka do Senátu". Momentálně se jedná o stránku fb, brzy bude nahrazena webovou stránkou.
  • Dále je k dispozici odkaz "Republika pro Olomouc" v sekci Oblíbené stránky. Jedná se o přehled akcí, též odkazy na blogy. Odkaz je určen převážně těm, kteří nepreferují Facebook a chtějí být pravidelně a stručně informování o činnosti Klubu Republika pro Olomouc.

2. Informace

  Během září a října budou informace přibývat. Chystají se video medailonky, rozhovory v Českém rozhlase, denním tisku. Informace budou přístupny v odkazech uvedných v bodu 1.

3. Mobilní Bilboard

 Mobilní Bilboard je vlastně přezdívka, kterou mi udělil můj zmocněnec Standa Pospíšil a takto mně představuje lidem na setkáních. Uvádí, že nestavíme bilboardy za drahé peníze daňových poplatníků ale jezdíme osobně za lidmi. Jezdíme po volebním okrese ve dvou, časem vymyslíme vhodnou přezdívku i pro onen nepostradatelný doprovod, snad Plakát Driver nebo Bilboard Šíbr, uvidíme.

  Zažili jsme pár moc pěkných okamžiků na cestách regionem Hané a bude jich jistě břibývat. Jen nebude čas o nich psát, raději si je řekneme "na živo", ve Vašich obcích a městech. Volební obvod č. 66 má 94 obcí, z toho 5 měst, 6 mikroregionů. Města regionu mají počet obyvatel od cca 9.000 do 15.000, volební obvod má přibližně 100.000 voličů. Mapu okrsku naleznete rovněž na webu.

4. PROČ tento blog?

  Říká se: "Co si jeden neudělá, to nemá" a tak nějak to je. První informace o volbách so Senátu v tisku Olomoucký deník vyšla 8. 8. 2014, bylo tam uvedeno 8 kandidátů, z toho dvě ženy. Po vylosování kandidátek, které bylo 26.8., vyšel v tomto deníku 1.9. článek a jeho elektronická veze s titulkem "Olomoučtí ... (strana) ... jako jediní posílají do Senátu ženu, lékařku Š......". Nechci z toho dělat aféru ani se necítím dotčená. Nenechala jsem se poslat, protě kandiduji za stranu Republika a nejsem lékařka, jsem jedna z těch původně 8 kandidátů, jedna ze dvou žen, je-li nutné to takto reozlišovat. 

  Kampaň bude jistě plná nepřesností, halasných titulků a "senzací". Ale taková už je doba. Berme tyto drobnosti s humorem a nadhledem. Zasloužíme si trochu harmonie, klidu i pohody v této nelehké době, kdy nedorozumění  vládne světu a studená válka obchází svět.

_______________________________________________________________________________________

Závěrem snad optimisticky - Víme co s tím. Pokud ne, budeme to muset vymyslet. Společně, volby jsou věcí společnosti a volby do Senátu jsou jedny z nejpříjměších voleb naší demokratické České republiky. Držme si palce :) 

Autor: Zdenka Wagnerová | pátek 5.9.2014 17:16 | karma článku: 3,95 | přečteno: 159x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Ve stavu beztíže - galerie SOKOL

Vydali jsme se na vernisáž fotografií Jana Jirkovského v Galerii SOKOL. Návštěvu jsme spojili s poznávání Prahy i naší historie, převážně spjaté se sokoly, jejich činností sportovní, hrdinskou a bojovou nevyjímaje..

21.1.2024 v 19:05 | Karma: 4,90 | Přečteno: 126x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Kam jdou ty mašiny aneb B7 roku 2023

Vítěz B7 2023 na otázku v cíli jaké to bylo odpověděl: "Masakr". Osobně jsem se B7 účastnila podruhé jako "divák", tj. na pohyblivých stanovištích jsem morálně podporovala dceru. Takový nezapomenutelný zážitek a skvělá atmosféra.

3.9.2023 v 16:16 | Karma: 15,62 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Dva dny dovolené před dovolenou

Jedním ze stresů před dovolenou bývá balení kufrů, případně jejich permanentní oranizace a kontrola. Letos náhoda způsobila, že naše kufry odjely do Prahy místo v neděli už v pátek a my máme dva dni k dobru. A zasloužené.

17.6.2023 v 8:16 | Karma: 7,48 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

Hody z pohledu sokolů a to místních i župních. Náměšť na Hané je veskrze hanácká místo, přesněji městys, pod malebným zámkem a pod Hánáckým Mont Blankem - Velkým Kosířem. Hody tam bývají krásně hanácké.

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80 | Přečteno: 192x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

Právě podruhé jsem se účastnila srazu blogerů, za pozvání děkuji Johnu Blackovi a stejně tak děkuji zbytku účastníků za již druhé vlídné přijetí. Moravská Třebová nás přivítala opravdu květnovým počasím, bylo veskrze přívětivo.

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89 | Přečteno: 388x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.