Republika a Mobilní Bilboard

ROZCESTNÍK - POMŮCKA - MAPA.  Olomoucko, volební obvod č. 66, pokračuje naše  "JEDU ZA REPUBLIKU", tentokrát už s vylosovanými čísly kandidátky. Informací bude tolik, že bude třeba jistého uspořádání. Připravují se rozhovory, články, medailonky. Mezi vším psaním, točením a děním, pokus o zmapování či navigaci pro Vás, pro ty, koho REPUBLIKA oslovila či v budoucnu osloví. ___________________________________________________________________________________

  Kandiduji do Senátu ve volebním okrese číslo 66 - Olomoucko, pod vylosovaným číslem kandidátky 6. Nepovažuji tuto skutečnost za akt politický, spíše společenský a fakt, že Senát je komorou věcných řešení. Proto ani tento článek není věcí reklamní kampaně. Má být odkazem, pokusem o orientaci v kvantu informací, které nás denně zahrnují. Je to můj osobní blog, ráda bych aby voliči viděli víc než reklamní letáky, případně se zde podělila o pár úsměvných příběhů z našeho JEDU ZA REPUBLIKU krajem Hané.

1. Orientace

  • Vpravo dole, na stránce tohoto blogu, pod reklamou, naleznete potřebné odkazy. Jená se o jakýsi reozcestník: Zajímavé články a Oblíbené stránky. 
  • V sekci Oblíbené stránky je jako první uveden odkaz "Kandidátka do Senátu". Momentálně se jedná o stránku fb, brzy bude nahrazena webovou stránkou.
  • Dále je k dispozici odkaz "Republika pro Olomouc" v sekci Oblíbené stránky. Jedná se o přehled akcí, též odkazy na blogy. Odkaz je určen převážně těm, kteří nepreferují Facebook a chtějí být pravidelně a stručně informování o činnosti Klubu Republika pro Olomouc.

2. Informace

  Během září a října budou informace přibývat. Chystají se video medailonky, rozhovory v Českém rozhlase, denním tisku. Informace budou přístupny v odkazech uvedných v bodu 1.

3. Mobilní Bilboard

 Mobilní Bilboard je vlastně přezdívka, kterou mi udělil můj zmocněnec Standa Pospíšil a takto mně představuje lidem na setkáních. Uvádí, že nestavíme bilboardy za drahé peníze daňových poplatníků ale jezdíme osobně za lidmi. Jezdíme po volebním okrese ve dvou, časem vymyslíme vhodnou přezdívku i pro onen nepostradatelný doprovod, snad Plakát Driver nebo Bilboard Šíbr, uvidíme.

  Zažili jsme pár moc pěkných okamžiků na cestách regionem Hané a bude jich jistě břibývat. Jen nebude čas o nich psát, raději si je řekneme "na živo", ve Vašich obcích a městech. Volební obvod č. 66 má 94 obcí, z toho 5 měst, 6 mikroregionů. Města regionu mají počet obyvatel od cca 9.000 do 15.000, volební obvod má přibližně 100.000 voličů. Mapu okrsku naleznete rovněž na webu.

4. PROČ tento blog?

  Říká se: "Co si jeden neudělá, to nemá" a tak nějak to je. První informace o volbách so Senátu v tisku Olomoucký deník vyšla 8. 8. 2014, bylo tam uvedeno 8 kandidátů, z toho dvě ženy. Po vylosování kandidátek, které bylo 26.8., vyšel v tomto deníku 1.9. článek a jeho elektronická veze s titulkem "Olomoučtí ... (strana) ... jako jediní posílají do Senátu ženu, lékařku Š......". Nechci z toho dělat aféru ani se necítím dotčená. Nenechala jsem se poslat, protě kandiduji za stranu Republika a nejsem lékařka, jsem jedna z těch původně 8 kandidátů, jedna ze dvou žen, je-li nutné to takto reozlišovat. 

  Kampaň bude jistě plná nepřesností, halasných titulků a "senzací". Ale taková už je doba. Berme tyto drobnosti s humorem a nadhledem. Zasloužíme si trochu harmonie, klidu i pohody v této nelehké době, kdy nedorozumění  vládne světu a studená válka obchází svět.

_______________________________________________________________________________________

Závěrem snad optimisticky - Víme co s tím. Pokud ne, budeme to muset vymyslet. Společně, volby jsou věcí společnosti a volby do Senátu jsou jedny z nejpříjměších voleb naší demokratické České republiky. Držme si palce :) 

Autor: Zdenka Wagnerová | pátek 5.9.2014 17:16 | karma článku: 3,95 | přečteno: 159x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89