Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bláznivé vánoce

Bláznivé vánoce očima naší dcery někdy koncem minulého století. Hádám že jí bylo tak 10-11 let. Původně školní slohovou úlohu jsem kdysi opsala a vytiskla na jehličkové tiskárně mého prvního PC s diskem 20MB. Taky úsměvné ... Text jsem nechala bez úprav, přestože si myslím, že ten plyn bouchnul daleko dřív a dcerka to zná jen z vyprávění. ____________________________________________________________________________________

 

 

BLÁZNIVÉ VÁNOCE

Petra Wagnerová

 

  Když se ráno probudím, uslyším z kuchyně takový ruch, že mám dojem, že se mamince řítí na zem plechy s cukrovím ale něco mi našeptává, že je Štědrý den a to jen táta vytahuje baňky ze skříně. Nakonc jsem zjistila, že jen babička zavírala troubu.

  Když jsem procházela předsíní slyšela jsem jak tatínek podezítá všechny ze ztráty vánočního stromku. Nevím sice jakým zázrakem se všichni obhájili ale povedlo se jim to. A zrovna jsem přišla do kuchyně já, všichni se na mně podívali a já jsem nevěděla na koho to mám svést a tak nám stromeček odcizil sousedovic pes. Po rozboření půdy a nalezení stromku jsem se chopila zdobení. Rodiče jsem zdárně odehnala a mohla si pustit televizi, když tu přišel tatínek a posunul stromek do rohu pokoje. A to je horší, člověk se pak nemůže dívat na televizi, když se mu to náhodou povede, stejně na ni nevidí, protože mu vypadnou oči.

  V tu chvíli začala babička rejdit bytem a dávat všem ochutnat bramborový salát, dokonce i stromku a pak se ptá těch, co se ochutnání ubránili, jestli je dobrý. Neříkám, že by mně mučili prací, i když někdy si tak připadám ale zrovna teď jsem nevěděla kde mám ruce a kde nohy a tu přišel děda s Novým zákonem a začal mi tvrdit, že u čárek nedělám mezery a že bych si to měla na zkoušku přečíst. Chtěla jsem dědovi odseknout, když tu mě něco zarazilo.

  Jsem sice slušně vychovaná ale svědomí mě nezarazilo, na to jsem ani neměla čas myslet, to jen zdržuje od práce, zarazil mě pocit, že že si nepamatuji, kde který dárek mám a co je horší, který komu patří. Uklidnil mně pocit, že nebudu sama, neboť maminka týden po vánocích odletí z obýváku a pak začne rozdávat dárky na které na Štědrý den zapomněla.

  Když si uvařili oběd linula se předsíní taková vůně, ne tím, že by ta rybí polévka zrovna moc hezky voněla ale tím, jak dědeček zkoušel jak se pouští rachejtle. Přijeli Vyjídáčkovi a už nás bylo devět a to má přijít ještě Dáda s Patrikem, druhá babička a já nevím kdo ještě. První se mně Magda zeptala jestli budu letos hrát taky na flétnu. Odpověděla jsem ji po pravdě, že jdu zrovna cvičit. Prohlásila, že jí je vedro a že se jde projít, nevím, co tím myslela.

  Zazvonil zvonek a do bytu vtrhla Dáda s Patrikem, Dáda mně přišla navštívit zrovna když jsem balila její dárek. Hned se mně zeptala pro koho je ta hezká sukně. Nenapadl mně nikdo jiný než děda. 

  To už se na stůl nese voňavá večeře, ještě jsme ani nezačalali a zazvonil zvonek, všichni jsme se hrnuli ke stromku v domění, že zvoní Ježíšek. Bohužel jsme tam nestačili doběhnout, výbuch nezavřeného plynu nás vymrštil a my postupně padali na chodník. Soused, který na nás zavonil, tedy spolubydlící z domu co si zapomněl klíče, nám poděkoval, že jsme mu přišli otevřít a popřál nám

ŠTASTNÉ A VESELÉ!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdenka Wagnerová | středa 25.12.2013 17:31 | karma článku: 6,11 | přečteno: 386x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Ve stavu beztíže - galerie SOKOL

Vydali jsme se na vernisáž fotografií Jana Jirkovského v Galerii SOKOL. Návštěvu jsme spojili s poznávání Prahy i naší historie, převážně spjaté se sokoly, jejich činností sportovní, hrdinskou a bojovou nevyjímaje..

21.1.2024 v 19:05 | Karma: 4,90 | Přečteno: 126x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Kam jdou ty mašiny aneb B7 roku 2023

Vítěz B7 2023 na otázku v cíli jaké to bylo odpověděl: "Masakr". Osobně jsem se B7 účastnila podruhé jako "divák", tj. na pohyblivých stanovištích jsem morálně podporovala dceru. Takový nezapomenutelný zážitek a skvělá atmosféra.

3.9.2023 v 16:16 | Karma: 15,62 | Přečteno: 400x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Dva dny dovolené před dovolenou

Jedním ze stresů před dovolenou bývá balení kufrů, případně jejich permanentní oranizace a kontrola. Letos náhoda způsobila, že naše kufry odjely do Prahy místo v neděli už v pátek a my máme dva dni k dobru. A zasloužené.

17.6.2023 v 8:16 | Karma: 7,48 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

Hody z pohledu sokolů a to místních i župních. Náměšť na Hané je veskrze hanácká místo, přesněji městys, pod malebným zámkem a pod Hánáckým Mont Blankem - Velkým Kosířem. Hody tam bývají krásně hanácké.

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80 | Přečteno: 192x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

Právě podruhé jsem se účastnila srazu blogerů, za pozvání děkuji Johnu Blackovi a stejně tak děkuji zbytku účastníků za již druhé vlídné přijetí. Moravská Třebová nás přivítala opravdu květnovým počasím, bylo veskrze přívětivo.

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89 | Přečteno: 388x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 637x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.