Foto

Kdo nechce dostat plyšáka a vyhnout se chce lhaní,

ať léčbu v lázních nefláká, na kávu nezve cizí paní.

Foto

Davide, no to je krásný verš, děkuju!!!

PP

Šmarjá tak odtud pochází sbírka medvídků co ji má jeden známý...

AV

Tak ja dám vtípek.

Paní si večer balí kufor, zajtra nastupuje do kúpeľov.

Troje šaty, topánky na vysokém podpatku atd, atd.....

Manželovi to nedá a v noci jej tie šaty a topánky z kufra

vyberie, ráno ju zavezie ku vlaku.

Po troch týždňoch vyzvedne manželku a pýta sa ako

sa mala. Manželka len tak ledabolo prehodí.

Tie čo mali šaty, tie chodili po zábavách a túlali sa kade tade

a tie čo mali len tepláky tak tie tr.........li len tak na izbe.

Foto

Milý Arnošte, děkuji za anekdotu, upřímně jste mě rozesmál!!!

Foto

Zdeni, moc jsem se pobavila a představila si to. Lázeňských historek není nikdy dost.

Foto

Já ti dodnes nevím, co to tu paní napadlo, že mu toho plyšáka poslala. Mohlo to být poděkování... ale třeba taky rafinovaná pomsta, kdo ví.

Foto

To bych mohl vyprávět celé storky o lázeňských dramatech.

V dobách socíku se neplodnost žen léčila ve Františkových lázních. Byla velmi, velmi úspěšná. Důvodem nebyly zábaly či koupele, ale existence kasáren v nedalekém příhraničí, kde se dámy chodily "léčit". Po příjezdu domů pak za krátkou dobu oznámily svému choti úspěch. Ti moudří si raději testy na otcovství nedělali.....

Jinak, lázeňské lásky jsou četné, často to funguje "každý rok ve stejnou dobu", takové tří, čtyř týdenní souznění duší i těla. Jedna moje pacientka, shodou okolností řádová sestra, se vrátila z pobytu s očima navrch hlavy. Ptal jsem se jí, co je a ona na to "Sodoma, Gomora, pane doktore".

Nevím, někteří lékaři tvrdí, že somatické potíže mizí rychleji, jsou-li provázeny dostatečným sexuálním vybitím obou pohlaví. V životě jsem v lázních nebyl, vše je z druhé ruky.

A toho pána s plyšákem je mi fakt líto. Tohle se prostě nedělá. Potvorná baba.....

Foto

Já jsem do lázní jezdila s astmatem od dětství, ale to víš, ve školním věku taková dramata nehrozila. Jako dospělá pacientka jsem zažila i viděla ledacos, ale fakt je, že když se sešli sympatičtí spolupacienti, kteří si léčení užívali počestně a s humorem, mohl tam člověk najít i přátele na delší čas. A když se povedlo, že se utvořila malá parta z lidí, kteří spolu mohli chodit na kávu, do divadla, na dlouhé procházky a třeba i večer do vinárny a zpívat s cimbálovkou, jako se to povedlo mně v Luhačovicích, tak na takové lázně člověk hodně rád vzpomíná, zvlášť když léčení pomůže hlavně po zdravotní stránce. A ty pikantní příhody, těch zase tolik není, ale jsou, pak je co vyprávět a psát.

Foto

Zdeni, já se tomu klukovi nešťastnému strašně omlouvám, ale směju se, až jsem se pobryndal kávou

Foto

Jeníčku, tak to je ten nejlepší smích, děkuju!

Ale kdo za to může? Přelétavé klientky lázní.

Foto

No fakt je, že i z některých pánů se tam stávají vlčáci usilující o rozvernosti. Je legrace to občas pozorovat. Pánové odhazují berle, dámy mravy...

Foto

Ako sa hovorí, z cudzieho krv netečie pobavilo moc

Foto

Moc děkuju. A navíc se to opravdu stalo.

Foto

Tak to jsem se teď pobavila cizím neštěstím, Zdeni.

Foto

Ivi, navíc je to fakt pravda. Ráda na to vzpomínám, ačkoli kolega určitě nikoli .

Foto

V lázních jsem byla jednou, vyfasovala jsem stejně starou spolubydlící. Paní profesorku z gymplu. Si říkám no nazdar co si s ní budu povídat. Byla skvělá sedly jsme si. Vzpomínám s láskou. Pánům kteří se okolo točili jsme daly najevo, přátelé nic víc a oni to respektovali. Sranda byla. Našel se i švihák lázeňský, před kterým jsem, doslova utíkala. V bazénu se předváděl, že mi ukáže jak na jedno nadechnutí přeplave pod vodou celý bazén. Jsem si říkala "ty vole dědka jebne a budeš ho mít na svědomí." Z bazénu jsem zdrhla hned jak se ponořil.

Foto

Danuško, to je ale krásná vzpomínka. No snad se pán posléze i vynořil . Já zase ráda vzpomínám na jeden lázeňský pobyt, kdy jsem se hned v Praze ve vlaku skamarádila s učitelkou základní školy, která též jela do Luhačovic a na pokoji jsem měla profesorku hudby. Co my jsme užily legrace. Učitelské zaměstnání ani na jedné nenechalo negativní stopy, byly to skvělé ženské.

  • Počet článků 518
  • Celková karma 32,17
  • Průměrná čtenost 2225x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik