Předvolební veletoče

Nevím, jak dobře je na tom středočeské zdravotnictví v případě léčby netypických horeček, ale v případě léčení té předvolební horečky asi moc dobře ne. Protože jak jinak si vysvětlit propastně rozdílné sliby a hesla ODS a jejich dosavadní dlouhodobou reálnou politiku?

Modrá jednička si prý váží seniorů, a přitom za panování jeho strany v kraji přítomnost a budoucnost seniorů zrovna nezářila nejjasnějšími barvami… A také modrá politika na centrální úrovni není v k penzistům zrovna nakloněná – výdaje na léky, nájemné, energie, ale i potraviny soustavně rostou, neustále se prodlužuje věk pro odchod do důchodu a jediné, co klesá, je reálná úroveň důchodů, která nestačí na důstojný život.

Podporuje prý zdravotnictví, ale přitom jeho kumpáni zprivatizovali „za babku“ nemocnice (typickým příkladem je vytunelovaná nemocnice v Brandýse nad Labem) a omezili lékařské pohotovosti, o snaze prodlužovat dojezdové doby záchranné služby, zavedení poplatků či zdražení léků ani nemluvě. Z druhé strany se postarali o odliv prostředků ze zdravotnictví – například na nechvalně známý projekt firmy IZIP.

Podporuje prý vzdělání, ale přitom modrá lavina ruší a slučuje školy, omezuje prostředky do školství, vědy a výzkumu a jakoby pod heslem kvantita místo kvality snižuje úroveň českého školství.

Podporuje prý podnikání, ale přitom i za jejich vlády byly stovky velkých podniků českého průmyslu vytunelovány (uvolněná místa přitom zaujaly nadnárodní korporace) a české zemědělství nahrazeno dovozem méně kvalitních zahraničních komodit. A dnes „pomáhají“ ke krachu i drobným a středním podnikatelům – plošným zvyšováním nepřímých daní, a tedy snižováním kupní síly českých občanů.

Chce prý i naslouchat lidem, ale přitom není schopen přiznat svou drtivou porážku v sice nezávazném, ale i tak významném mladoboleslavském referendu o zabránění privatizace rozvodů tepla…

Opravdu silná předvolební horečka. Nechybí před těmi hesly náhodou slogan: “Máš-li příjem nad 50 000 Kč, čti“?  Nebo někdo prostě popletl předvolební materiály? Že by jim někdo podstrčil jiný program?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Štefek | čtvrtek 27.9.2012 11:26 | karma článku: 21,05 | přečteno: 975x
  • Další články autora

Zdeněk Štefek

Co ohrožuje demokracii?

26.6.2020 v 19:56 | Karma: 33,84

Zdeněk Štefek

Počmáraný Churchill

2.9.2019 v 8:21 | Karma: 36,83

Zdeněk Štefek

Zapadá slunce nad Kotvou?

10.4.2019 v 7:20 | Karma: 19,30