Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

5. 12. 2011 0:23
Jen faktická připomínka

slovo "brojí" má trochu jiný význam než v jakém bylo v článku použito. Pokud má mít článek nějakou logiku, je třeba slova používat v jejich pravém významu. Dnes se to moc nenosí, ale přesnost vyjadřování je základem k dorozumnění.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

4. 12. 2011 22:36
tragedie je spíš tento článek

Moc si mne nepřesvědčil. Víš proč? Protože si pamatuji ta státem neregulovaná 90. léta, ty krachy bank, zašantročení podniků Koženým a spol. do zahraničí, aniž by lidem nebo státu byl zaplacen výnos. A aniž by se o to vládnoucí ODS zajímala.

A taky proto, že problém € zony spočívá v tom, že si národní státy mohou dělat, skoro co se jim zlíbí, že centrum má málo pravomocí.

A taky je málo pravděpodobné, aby při vysoké nezaměstnanosti existovala velká inflace, jak píšete v článku. Vysoká nezaměstnanost většinou je doprovázena odbytovými problémy firem, přebytkem nabídky zboží a služeb nad poptávkou. V takovém stavu na trhu se moc nezdražuje. Leda, že by to mělo souvislost s vyčerpáváním zásob ropy a jejím nedostatkem, ale to nijak moc nesouvisí s řízením EU. Taky by mohla inflace a nezaměstnanost souviset s nechutí k práci Evropanů, ale to zase moc nesouvisí s řízením EU, ale spíš se vzděláváním mládeže a toleranci drog někdy kolem roku 2011.

1 0
možnosti
ZP

Animalz

5. 12. 2011 0:17
Re: tragedie je spíš tento článek

Liberalismus se nerovná anarchie. Regulace se nerovná vládní intervence. Centrum má málo pravomocí - proboha!? Věřím, že je to myšleno v dobrému kritickém duchu a né jako výzva pro komunismus. Víte, co to je staglace? A ještě k tomu mne napadá staglace řízená politickou garnitutou v EU? Mimochodem, čím více budete drogy zakazovat, tím více jich budete mít mimo zřetel, resp. v černé ekonomice, a tím více budou nebezpečné. Ale díky za kritiku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Strkání hlavu do písku před jakýmkoli problémem a ztráta ochoty bojovat za pravdu povede k tomu, že Váš život ovládne někdo jiný.
---
Naše životy začnou končit dne, kdy začneme mlčet o věcech, na nichž nám záleží.
---
Při čtení mojich příspěvků mějte, prosím, vždy na paměti následující: Na tomto blogu prezentuji výhradně své osobní názory, komentáře a postoje. Děkuji.

Seznam rubrik

Oblíbené články