Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

19. 11. 2011 15:24
to

se jako nemůže?

0 0
možnosti
KJ

zpetak

19. 11. 2011 12:24
Socialismus, kapitalismus.

Proc se neodprostit uz od nazvoslovi socialismus, kapitalismus? Stejne nevite na sto procent co to je.Ani ja. Stejne zde nevysvetlite ten socialismus, ten konzervatismus a uz vubec ne ten cesky vynapez a to liberalni konzervatismus a ani nevysvetlite co je to liberalismus.

Vime, kam svet ruzny ty ismy dovedly.

Tak napiste jednoduse. Banky spatne hospodarily ve jmenu okamziteho zisku aniz by myslely na budoucnost. Tento svet se tvrde deli na "chude" a "bohate". Cim dal vice jednotlivcu po ekonomicke strance ovladaji svet.Je cim dal vice imaginalnich penez. Vychodni zeme (Cina, Indie) budou ostatnimu svetu pujcovat. A to diky tomu, ze v Cine staci na den hrst ryze a v Indii platek kozy.

Za to nemuze "socialismus a kapitalismus" . Za tim stoji Homo Sapiens Sapiens.

0 0
možnosti
BP

vášnivý diskutér

19. 11. 2011 13:19
Re: Socialismus, kapitalismus.

Blábol!!!! Kdyby to bylo tak jednoduché tak je na světě ráj. Lidé totiž vymýšlejí systémy jak mají být věci uspořádány a socialismus je uměle vytvořený ekonomický systém, který prostě nikdy nefungoval, nefunguje a fungovat nebude neboť je ve své podstatě založen na vadných axiomech a predikcích lidského života a chování.

0 0
možnosti
M

maxas

19. 11. 2011 3:05
Mno socialismus?

Hezky jste popsal, jak zástupci vysokého finančního světa začínají vytvářet jednotnou frontu. Je samozřejmé, že jejich zájem je udržení současného stavu a zachování alespoň nějaké stability. Evidentně bude snaha jít cestou, zaplatíme to pokud možno všichni, neboť v tom případě to nebude tolik a nějak to přežijeme. Otázkou je co by se opravdu stalo kdyby se všichni předlužení nechali krachnout. Na kolik by nás přišlo hrabat se z následné krize a všeobecného hospodářského propadu. To nikdo neví, nebo nechce vědět. Jedině srovnání těchto variant může vést k tvrzení co bude lepší. Jestli ten"socialismus" nebo ryzí kapitalismus.

0 0
možnosti
ZP

Animalz

19. 11. 2011 4:21
Re: Mno socialismus?

Diky. Ale my už jsme si vyzkoušeli socialismus v té nejsilnější podobě. Také známe kapitalismus a řekl bych v dobré kondici v druhé polovině 19. století v USA - "Gilded Age". V současnosti žijeme v nějakém mixu, kdy ale bankovní průmysl je socialismus jako řemen. A upřímně hodně lidí se bojí současné změny nebo krize chcete-li, která zákonitě musí doprovázet rozpad toho finančního "domečku z karet". Moc lidí je zavislých na systému. Nicméně, ono to přijde, ale v mnohem horší podobě. Pak se ukáže.

0 0
možnosti
BP

vášnivý diskutér

19. 11. 2011 1:27
Trefa do černého!!!!

Přesně jste to vystihl, ti pomatení demonstranti totiž paradoxně protestují proti kapitalismu a pro socialismus, přičemž to co se právě odehrává v bankovnictví je ve všech ohledech čistě socialistická praxe. Tak kde dobře hospodařící subjekt je trestán-nucen sanovat a špatně hospodařící, který by měl správně zbankrotovat, je sanován. Tím se vytvoří socialistická černá díra na peníze a jde do háje všechno- jako ostatně vždy v socialismu. Čili stačí záměna pojmů a to co vidíme v bankovnictví tedy produkt tohoto počínaní je vydáván za zlý kapitalismus a volá se po větším přerozdělení. Je to až neuvěřitelně komické-hasit požár benzínem. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 11. 2011 0:55
Oni totiž vědí, že bojují proti kapitalismu

Státy a všechny ty zmiňované instittuce slouží kapitalistům.

0 0
možnosti
ZP

Animalz

19. 11. 2011 1:12
Re: Oni totiž vědí, že bojují proti kapitalismu

On to právě není KAP.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Strkání hlavu do písku před jakýmkoli problémem a ztráta ochoty bojovat za pravdu povede k tomu, že Váš život ovládne někdo jiný.
---
Naše životy začnou končit dne, kdy začneme mlčet o věcech, na nichž nám záleží.
---
Při čtení mojich příspěvků mějte, prosím, vždy na paměti následující: Na tomto blogu prezentuji výhradně své osobní názory, komentáře a postoje. Děkuji.

Seznam rubrik

Oblíbené články