Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

lunga

29. 11. 2011 0:43
Vážený pane autore článku

Běžný smrtelník, když se nad Vašimi argumenty zamyslí, by byl přesvědčen, že máte pravdu. Pro spravedlnost by měla být jedna daň z příjmu, takže všichni by platili stejnou výši v procentech. Jenomže problém je v něčem jiném a to v nespravedlivé odměňování. Ve velké míře samotná výše platu neodpovídá množství, kvalitě a odpovědnosti za provedenou práci. Pokud je v této zemi průměrná mzda 25 tisíc korun, potom by mělo platit, že nadprůměrný člověk by mohl mít plat do 50 tisíc, mimořádný do 75 tisíc a géniové a společenské superhvězdy, kteří by prakticky byli nenahraditelní, do řekněme 125 tisíc korun. pokračování dále

0 0
možnosti
P9

pavel 99

29. 11. 2011 9:49
Re: Vážený pane autore článku

Můžete prosím nějak objektivně (aby nebylo třeba komise, která by to posuzovala) definovat "spravedlivé odměňování"? S tím samozřejmě souvisí termíny jako "průměrný člověk", "naprůměrný člověk", "mimořádný člověk".....

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 11. 2011 8:21
a samozřejmě uplně nejhloupější je ta vláda

Která vybírá vysoké daně-ale pak ty peníze prošustruje nebo rozkrade. .Vysoké daně -ano, ale "za to" právní stát kde se lze dovolat svých práv, vysoká bezpečnost,vysoká morálka daná výchovou, vysoká kvalifikace pracovníků, jednoduché zákony, nízká byrokracie, podpora státu (třeba vůči zahraničí),stabilní měna, kvalitní infrastruktura,atd... Pokud podnikatel tohle všechno má, tak ani nemusí odcházet,protože třeba někdo jinde je větší riziko že by o ty peníze mohl přijít.  A nezapomeňme že díky sociálně silné podpoře si pak může dovolit i pružnější politiku vůči zaměstnancům - když je propustí,stát se o ně postará.Ale taky "chytrý stát", který si ty daně dovede od každého vybrat a říct - tady vyděláváš, tady budeš platit daně.

0 0
možnosti
ZP

Animalz

28. 11. 2011 8:49
Re: a samozřejmě uplně nejhloupější je ta vláda

Take bych chtel zit v takove semi. Take bych chtel smart Stat. Az o nekterem budete vedet, dejte mi prosim vedet. Ia rikam, Cim vetsi Stat, tim vice byrokracie, Tim vice neefektivity, tim mend svobody. Jako podnikatel urcite chcete, co nejmene byrokracie-malo klacku pod nohy. Mejme Stat, ale co nejefektivnejsi, ten, ktery jako podnikatel-nikoli lobbysta:-), to umoznuje byrokraticky Stat-chcete.

0 0
možnosti
M

maxas

28. 11. 2011 7:35
Otázka snad až hloupá,

za svůj již poměrně dlouhý život jsem poznal jen několik málo jedinců, pro které bohatství byl zcela prázdný pojem. Všichni ostatní chtěli zbohatnout, a to pokud možno hned. Bohatství je v lidské společnosti synonymem postavení ve společenské pyramidě. Polidštěná opice druhu Homo si ovšem nese "opičí dědictví" a snaha o udržení svého sociometrického statusu, či jeho zvýšení je základní životní motivací pro drtivou většinu lidí. U opic a primátů je to přesně tak, a boj o udržení pozice ve stádu je základ opičí existence. Rovnostářství, solidarita je důsledkem onoho polidštění, a dá se říci, že je podstatou "lidství", ostatní je tak, či onak "opičí dědictví". A tady se rýsuje základní konflikt lidské existence. Jak propojit lidství a bohatství. Jedinců, kteří to dokázali zná historie nemnoho. Ještě nás čeká dlouhá cesta k dosažení rovnováhy.

0 0
možnosti
ZP

Animalz

28. 11. 2011 7:41
Re: Otázka snad až hloupá,

Rovnováhy nedosáhneme nikdy. To snad ani není potřeba. Stačí, když nebudeme mít monopol na tištění "fiduciární" měna, která je dříve nebo později odsouzena k zániku a stačí, dkyž minimalizujeme proces centralizace moci založení na bázi anonymity a neefektivním přerozdělování bohatství. Společnost nikdy nebude dokonalá, ale může být relativně svobodná.[>-]

0 0
možnosti
FS

aroneček

28. 11. 2011 7:14
Jenom takový otazník.Jak dlouho myslíte,

že budou lidé na Východě pracovat za nízké mzdy?Jak DLOUHO BUDOU DAŇOVÉ RÁJE? Co pak,kde budou podnikat ti podnikatelé"?

0 0
možnosti
MP

Martin V2

28. 11. 2011 7:18
Re: Jenom takový otazník.Jak dlouho myslíte,

Vždy někde budou pracovat lidé za nízké mzdy, už z principu definice "nízké mzdy". Stejně bude vždy některá země daňovým rájem, protože se jim to vyplatí.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

28. 11. 2011 2:50
Ach jo

škoda že tvou teorii na kousky drtí Skandinávie.

0 0
možnosti
ZP

Animalz

28. 11. 2011 2:54
Re: Ach jo

Díky, ale nesouhlasím. Žádná teorie není dokonalá, ani ta moje. Nicméně, nevím, zda bohužel, ale Skandinávie není dokonalý vzor. Viz např. Václav Rybáček - zde: http://www.reformy.cz/zpravy/tri-koruny-pro-kazdeho-aneb-svedske-myty/

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1051x
Strkání hlavu do písku před jakýmkoli problémem a ztráta ochoty bojovat za pravdu povede k tomu, že Váš život ovládne někdo jiný.
---
Naše životy začnou končit dne, kdy začneme mlčet o věcech, na nichž nám záleží.
---
Při čtení mojich příspěvků mějte, prosím, vždy na paměti následující: Na tomto blogu prezentuji výhradně své osobní názory, komentáře a postoje. Děkuji.

Seznam rubrik

Oblíbené články