STOP TÝRÁNÍ BABIŠE - Netýrejme ho za něco, co se stalo před jeho nástupem do práce

Vážení demonstrující proti Babišovi, to, co opakovaně děláte vůči panu Babišovi - zaměstnanci nás všech, považuji za týrání části zaměstnavatelů vůči svému zaměstnanci. Dovolte, abych Vám nastavil zrcadlo pomocí tohoto podobenství.

" Jedna velká rodina hledala uklízečku pro svůj velký dům, vyhlásila výběrové řízení a přihlásilo se několik kandidátek. Rodinná rada nakonec většinově rozhodla a vybrala uklizečku Lídu. Vědělo se sice, že asi před deseti lety údajně zvýhodnila své příbuzné poskytnutím slevy ubytování v jednom hotelu, což bylo podle kritiků proti pravidlům a sleva se mohla nabízet jen lidem neblízkým. Lída tvrdí, že žádný předpis neporušila. Nicméně rodinná rada vzala v potaz tuto výtku, ale s ohledem na kvality jiných uchazeček a jejich zase jiné případné neduhy z minulosti, rozhodla se přesto Lídě tu pozici dát.

Lída ráda tuto práci přijala, chodila do práce o hodinu dřív než měla a zůstavala tam déle než musela. Část rodinné rady s ní byla velmi spokojena, protože podle ní vyčistila i místa, na která žádná předešlá uklizečka ani nešáhla a taky podle ní lépe hospodařila s čistícími prostředky a využívala je efektivněji, takže si vystačila s daným rozpočtem.

Nicméně jiná část rodinné rady, kteří preferovali jinou kandidátku, po nějaké době začli Lídě její práci pořádně ztrpčovat. Pořádali grilování a když zrovna šla uklizečka Lída kolem, pokřikovali po ni: "Je to zlodějka, je to zlodějka, táhni pryč , táhni pryč". Měli na mysli tu kauzu před deseti lety, kdy měla někoho blízkého zvýhodnit slevou, která byla údajně proti pravidlům.

A tak Lída se ocitla jako mezi mlýnskými kameny. Kdyby podala výpověď, nepřímo by tak potvrdila slova, které na ni ti lidé řvali, ale ona byla přesvědčena o své nevině a tak by ztratila svou čest. Na druhou stranu nemohla práci vykonávat s respektem od druhých, jak se k práci uklizečky sluší a patří. Malou útěchou ji aspoň bylo, že část rodinné rady stále byla na její straně, ale i tak ji to vnitřně týralo a nemohla v klidu dělat svou práci. Byla týrána části svého zaměstnavatele. "

 

Vážení, práce premiéra je práce jako každá jiná. Také premiér je jen člověkem z masa a kostí. V ničem podstatném se od práce uklizečky Lídy neliší. Pan Babiš je prostě zaměstnancem nás všech. To hlavní splňuje: do práce chodí, výkazy posílá. Ano, je naprosto v pořádku ho kritizovat, jestli někde nemá dostatečně uklizeno, pro co vlastně byl najat. Ale jen tak pokřikovat: "Je to zloděj", přestože byl na svou pozici přijat a o jeho dávných možných prohřešcích se vědělo, není nic jiného něž obyčejné týrání zaměstnance, stejně jako v mém příkladě uklizečky Lídy.

Vážení, buďme národem jako rodina, která drží pospolu. Když už jsme dali místo nějakému zaměstanci, aby uklízel náš dům, kontrolujme jestli dobře uklízí klidně od rána do večera, ale netýrejme ho za něco, co se stalo před tím, než jsme ho přijali a navíc jsme o tom vědeli předem. Každý zaměstnanec má právo nebýt týrán. To platí také pro pozici premiéra. Netýrejme premiéra. Stop týrání Babiše.

Děkuji

Občan Zdeněk Macura

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Macura | pondělí 17.6.2019 12:26 | karma článku: 32,51 | přečteno: 1383x