Reakce na článek: Prosím informujte čtenáře vyváženě

Vážená redakce AHA, Byl jsem dnes informován, že jste vydali článek, který údajně informuje o nějakých mailech před čtyřmi lety, tedy ještě před dobou, kdy jsem byl Ivetou požádán o pomoc.

Nevím  jaké přesně maily máte k dispozici a jestli nejsou upraveny, že pak vyznívají úplně jinak, nicméně prosím, když už o takových věcech píšete, pište prosím informace v celém kontextu, zejména o tom, že jsem, že jsem byl dvakrát požádán od Ivety o pomoc z důvodu násilí od partnera. Jednou se dokonce podařil útěk do ciziny, který byl bohužel díky neskutečnému tlaku zmařen. Takových lidí, které Iveta žádala o pomoc bylo víc, ale nezveřejňovali to. Já byl jen jediný, kdo to zveřejňoval. 

 

 

 

Zabývám se problematikou domácího násilí, vydal jsem třeba brožurku na toto téma, naprogramoval jsem program pro android ohledně domácího násilí a poslední dobou pořádám přednášky a zabývám se vystavbou levných azylových domečků. Podrobně jsem se tímto začal zabývat zejména díky tomu, že  v době mediální kauzy jsem byl někdy až třikrát za den kontaktován až třemi úplně cizími ženami, buď přes mail nebo na ulici nebo přes facebook a ty mi samy od sebe vyprávěly své příběhy, jak byly týrané atd. Říkaly například, že zažívaly podobné věci, jaké zažívá Iveta a také mi vysvětlily například, že týraná osoba se v přítomnosti agresora může mluvit zcela něco jiného než soukromě například s důvodu strachu. Jestliže mi tyto věci mnoho různých žen vysvětlovaly, měl jsem přirozeně velkou obavu o život Ivety Bartošové, protože přesně tyto znaky týraných žen splňovala, jak mi to také říkaly různé ženy a snažil jsem se všemi možnými způsoby ji zachránit. Dodnes mi lidi vyčítají, že jsem měl bojovat víc. Iveta byla pro mě blízká osoba úplně z jiných důvodů, které nijak nesouvisel s její kariérou nebo s tím, že byla známá.  S pozdravem Zdeněk Macura  

Autor: Zdeněk Macura | pátek 8.4.2016 17:56 | karma článku: 12,80 | přečteno: 713x