Nechte toho Babiše na pokoji aneb neřešme tolik dávnou minulost

Vážení přátelé, jsem znechucen a to velmi, jak se neskutečně řeší, že Babiš někde něco, před deseti lety nebo třiceti lety. Mě to vůbec nezajímá. Mě zajímá, co dělá teď .

Nevím, jak vy, ale mě u politika zajímá na prvním místě, co dělá nyní, jestli se stará o věci veřejné, aby fungovaly, aby byly co nejvíc ke prospěchu společnosti. Zajímá mě hlavně, jestli neblábolí a snaží se dělat svou práci pořádně, transparentně a kvalitně.

Ano, šijme do Babiše a do všech ostatních politiků na plné pecky, ale MOC a  MOC prosím hlavně za to, co dělají nyní. Co nyní předkládá za zákon, co nyní rozhodne na vládě, jak se stará o aktuální problémy. Neříkám, že si nemůžem občas vzpomenout na to, co dělal dotyčný někdy dříve v civilním životě, kdy ještě nebyl politik, ale ať je to v poměru tak 10:90.

Také by se mohlo stát, že nakonec nebude nikdo, kdo by tu politiku dělal. Přestože mnohým tato práce "smrdí", je potřeba ji dělat jako každou jinou práci. Je snad někdo na kom nenajdete nikde a nikdy nic ? To je čirá utopie.  Važme si práce politika a přejme mu, aby se mu dařila, ale nemějme na ně přísnější metr než máme sami vůči sobě. Z 90 procent se zajímejme o to, co dotyčný politik dělá nyní a podle toho suďme a ty ostatní věci ať nemají váhu větší než je deset procent. Moc prosím. Děkuji.

Autor: Zdeněk Macura | středa 14.11.2018 15:23 | karma článku: 38,10 | přečteno: 1941x