Nápad pomníku vlasovcům - umělý scénář - klasická taktika psychopata

Nápad postavit pomník vlasovcům je klasický příklad nápadu psychopata, jak vytvářet umělý scénář něčeho, co vůbec nedopovídá reálné potřebě, ale za to velmi účinně vnáší mezi lidi ( či národy ) nedůvěru, nenávist a zlobu.

Zabývám se domácím násílím už mnoho let a jejich pachatelé mají velmi sofistikované způsoby, jak ovládat svou obět, situaci kolem a lidi kolem. Je to tak důmyslně promyšlené, že i studovaný a zkušený člověk snadno naletí.

Samozřejmě psychopati nejsou jen v domácím prostředí, ale také v  náboženských organizacích, biznisu, na úřadech a také v politice.

Každý psychopat si získává svou pozici, moc, vliv, pozornost nejrůznějšími triky a manipulacemi.

Jeden z hlavních triků všech psychopatů je trik:  Umělý scénář

Trik umělý scenář spočívá v tom, že psychopat nadhazuje téma, které nikdo neměl ani nemá potřebu řešit, ale díky dokonalé přetvářce a manipulaci ( tuto schopnost mají všichni psychopati), lidé začnou věřit, že je to téma, kterým by se měli zabývat. To téma, ale vždy má sloužit k posílení pozice samotného psychopata a ostatním je samozřejmě úplně k ničemu. Psychopat ke svému posílení potřebuje, aby lidi řešili zbytečnosti a úplně nejlepší je, když se vzájemně začnou hádat, znepřátelí se nebo dokonce se začnou nenávidět. To pak je úžasný bonus ke hře psychopata. Obrovská prohra pro něj však je, pokud jeho umělý scénář nikoho nezajímá a nikdo na něj nereaguje. To je pro něj neštěstí.

To, že se vlasovci poslední den války zapojili do bojů náhodou ve prospěch správné strany, je naprosto  bezvýznamná epizoda druhé světové války. To psychopat samozřejmě moc dobře ví, jenže dokáže vycítit, že by zde mohl vykřesat nemalý psychopatický kapitál. A tak ho to přitahuje, jako zavislého droga.

Dnes má psychopat žně, když se podíváte do diskuzí pod články, tak tam to úplně přetéká zlobou, nenávistí, posměchem a to jistě také na Ruské straně. To vše je pro něj obrovská výhra a psychopat má předčasné vánoce. On má totiž energii z toho, jak se lidi hadají, vzájemně nenávidí, urážejí, posmívají se a zdržují se něčím, co k ničemu není a tím pádem pak nědělají to, co naopak mají dělat. Lidi slábnou, psychopati sílí.

Přeji Českému a také Ruskému národu, aby se nenechali napálit a zatáhnout do úplně nesmyslné hry.

Tato rada samozřejmě platí obecně pro další jiné podobné situace, na které může člověk v životě narazit. Ať už doma, nebo v práci nebo ve veřejném prostoru.

Hezký den.

Autor: Zdeněk Macura | sobota 30.11.2019 23:30 | karma článku: 39,56 | přečteno: 1647x