Je brexit utrženým kamenem z knihy proroka Daniele ?

Každý, kdo se hlouběji zabýval starozákonními knihami a výklady proroků, zejména pak proroka Daniele, jistě ví, že jeden z jeho výkladů ukazuje právě na Římskou říši a tím také potažmo všechny další případné říše v Evropě ( EU )

Bez nadsázky můžeme říct, že Evropská unie je vlastně pokusem o další "Římskou říši", tedy jakési sjednocení evropských národů pod jedno vedení. Když se však podíváme do Danielova proroctví 2. kapitoly 43. verš, píše se o tom, že evropské národy se sice budou mísit, ale nikdy k sobě nepřilnou, stejně jako nepřilne hlína k železu.

níže citace:

Citace z Bible, Danielovo proroctví

Výše uvedený citát vlastně říká, co je možno po staletí na Evropském kontinentě pozorovat, tedy, že se sice národy vzájemně mísí, ale pořád trvají si na vlastním sebeurčení, tedy, že nikdy k sobě úplně nepřilnávají a tak separatistické tendence různých menších či větších regiónů pořád přetrvávají. Můžeme to pozorovat ve Španělském Baskitsku, ve Skotsku a vlastně také rozdělení Československa je toho dalším příkladem.

Evropská Unie je projektem, který se netají tím, že chce vlastně vyrobit jakéhosi multikulturního evropského občana, který jakoby nepatřil již k žádnému národu, ale vlastně byl to Evropan. Zajímavá myšlenka, nicméně jsem přesvědčen, že již se socilogického hlediska, přestože pomineme různá proroctví, tak zdravý rozum říká, že to prostě nemůže fungovat, že všechny snahy jsou marné. Brexit tento fakt ukázal v úplně nahotě.

Brexit se stal tak náhle, tak rychle, jakoby out-off-topic ( mimo téma ) že mi to dokonce připomíná další části Danilova proroctví, že se jakoby odnikud utrhne kus kamene a celý ten "domeček z karet" se zbortí. Možná je to předčasný úsudek, nicméně myslím , že jako jakési předznamení toho, že Danielovo proroctví se nakonec možná úplně vyplní, je možné brexit takto brát. Danielovo proroctví končí pozitivně, že bude nastolené jakési spravedlivé království, které nikdy neskončí. Možná je to myšleno jen duchovně a možná také v praktické rovině, nicméně pro věřící lidi je to připomínkou naděje, že existuje také spravedlivý svět, který se však sice ještě neukázal, ale má smysl mít pro něj naději a v té naději také směřovat svůj život.

Níže verše o utržené skále, která "vše rozdrtí"  a nastolí "nové věčné království", jak vysvětlené v dalších částech knihy. Sochu může představovat také onoha molocha EU.

Danielo proroctví, verše o skále

Nerad cokoliv beru fanaticky a ani toto proroctví nechci nijak přeceňovat, ale právě onen brexit ukazuje, že jsou síly, které se náhle mohou objevit a všechno obrátit jiným směrem. Ukazují, jak mnohdy je marná ta velkohubost všelijakých tak zvaně vyvolených, bruselských elit, kteří bohorovně ví, jak všechno správně má být. Ach ta lidská pýcha ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Macura | pondělí 27.6.2016 20:58 | karma článku: 24,15 | přečteno: 1109x