Extrémisti z miliónu chvilek pro demokracii hrubě zasahují do nezávislosti justice

Vážení přátelé, přesně tak to bylo ve středověku. Třeba vznikl požár a mezi lidmi se rozšířila zpráva, kdo je údajný viník. Dav lidí pak neměl žádné pochybnosti, srocoval se a žádal popravu, nezájímala je nějaké obhajoba.

Nezájímaly je nějaké důkazy, prostě pomluva je silnější než cokoliv jiného a lidé hned na ulici skalopevně jistě řvali: "Popravit" Nikdo z vrchnosti pak neměl odvahu ctít vůči domnělým viníkům presunci neviny a umožnit jim řádný soud. Mučili je tak dlouho až se přiznali. Po nějaké době se zjistilo, že popravili nevinného.

Organizaci miliónu chvilek pro demokracii a jejich vůdce Milukáše Mináře považuji za nebezpečného extrémistu. Ten člověk vede dav, který křičí: "Je to zloděj". Nikdo z nich u ničeho nebyl, nic neviděl , ale jen proto, že to někde slyšeli, tak to jak zběsilí šílenci opakují. A co tak počkat až dostane slovo obhajoba u řádného soudu a nezaujatě si ji vyslechnout ? To je vůbec nezajímá a když se zeptáte, jestli vůbec připouštějí, že se mohou mýlit, tak řeknou, že nemohou. Lidičky, já tady takový středověk nechci. Chci aby bylo přáno každému spravedlivý soud včetně premiéra.

A ještě hroznější je, že k tomu zlu se připojují lidé známí a s vlivem na společnost. Bojím se, aby se tady neničily základy nezávisle justice a zdravého citu pro spravedlnost.   Nechci, aby na základě davu se předjímaly výsledky soudu a podle toho se jendalo. Nechci tady středověk. Docela si dokážu představit, že státní zástupce z možného strachu z davu, bude postupovat jinak, než by normálně postupoval, aby mu pak náhodou někdo nechtěl na ulici rozbít hubu.

Ano, není standartní, že premiér je trestně stíhaný, jenže on byl zvolen lidmi a ti to věděli, že stíhaný je. V tom případě ten argument, že všude jinde na světě by premiér dávno odstoupil naprosto padá, protože lidé rozhodli, že to není závažný důvod k odstoupení nebo nestát se premiérem.

Lidičky, braňme spravedlnost pro všechny, také pro premiéra !!! Také on má právo na spravedlivý soud !!! Nedovolme, aby dav tady rozhodoval o vině a nevině !!!

Děkuji

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Macura | pondělí 10.6.2019 11:11 | karma článku: 38,61 | přečteno: 1380x