Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demonstrace proti Babišovi se v mnohém podobají systému týrání oběti domácího násilí

Vážení přátelé, hodně let se zabývám domácím násilím, což je vlastně určitý zákeřný a rafinovaný tyranský systém, který na první pohled tak nemusí vypadat. Demonstrace proti Babišovi tento tyranský systém v mnohém připomínají.

1. Jeden z hlavním znaků týrání je dlouhodobost a opakování stejného. Pokud někdo přijde na policii s jedním incidentem napadení, určitě to nezačnou vyšetřovat jako týrání, musí to nést znak opakování. To v případě demonstrací proti Babišovi odpovídá a dá se očekávat, že demonstrací na Letné to neskončí.

2. Stupňování agrese. Tento bod také souhlasí. Demonstrace se pokaždé plánují na větším místě a na více místech. Seznam obvinění se neustálé rozšiřuje, často o uplně absurdní obvinění.

3. Jasné rozdělení rolí agresor a oběť. Útočí jen jedna strana. Babiš neorganizuje žádné zpětné akce.

4. Agresor v domácím násilí je schopen obrovskou silou manipulace a zveličování drobných nedostatků své oběti získat na svou stranu hodně podporovatelů, kteří mohou začít mít ještě větší zlobu a nenávist vůči oběti než má samotný agresor. Agresor je dokonce schopen získat na svou stranu také obecně důvěryhodné, čestné a slušné lidi díky jeho až ďábelské schopnosti manipulovat. Toto se přesně děje také v případě Babiše. Proti němu se přidávají relativně slušní a čestní lidé a myslí si, že bojují za dobro proti zlu. Jiní jsou plní až neuvěřitelné nenávisti a zloby. Osobně znám ze svého okolí lidi, kterých si docela vážím, že jsou slušní, féroví a poctiví, ale u tématu Babiš začnou  být naplnění až nepochopitelnou nenávistí a zlobou.

5. Agresor v domácím násilí nikdy nepřipouští, že se může mýlit. Na demonstracích uslyšíte skandovat: "Je to zloděj", a jakékoliv uznání, že se případně mohou mýlit, nepřipadá v úvahu a vůbec se nepřipouští presumpce neviny. A to v případě živé kauzy: Čapí hnízdo, nebyla vyslyšena obhajoba a neproběhl žádný soud.

6. Agresor v domácím násilí nepřiznává své oběti mnohé základní práva. Demonstranti Babišovi nepřiznávají právo na spravedlivý soud, právo na presumpci neviny, rovnou žádají obrazně řečeno "popravit".

7. Další znak domácího násilí je sociální izolace často dosažená silnou jednostranou pomlouvačnou  kampaní. Také od Babiše se veřejně distancují někteří bývalí spřátelení lidé, Babiš se tak částečně dostává do sociální izolace.

8. Agresor v domácím násilí se snaží hrubě dehonestovat a pomlouvat jakékoliv zastánce své oběti. Podobně v případě Babišových agresorů je vidět hrubé, vulgární a dehonestační útoky na lidi, kteří mají tendenci zastávat se Babiše.  Zejména je to vidět v internetových diskuzích.

9. Obviňování, často absurdně vykonstruované. U případu Babiše je snaha ho až absurdně obviňovat z věcí, kterých on sám evidentně není příčinou. Například systém dotací, který funguje také pro velké firmy. Ale ten systém funguje stejně pro všechny velké firmy v celé EU. Babiš je líčen jako někdo, kdo si to snad celé z pozice moci vymyslel a to jen kvůli bývalé své firmě. Naprosto absurdní, popírající základní fakta.

10. Vždy za vše může oběť. Babiš je líčen jako někdo, kdo skoro může za všechno, v nadsázce řečeno také za velký dešť nebo sucho.

11. Radost, když oběť trpí. Nelze si nevšimnout jaký velký pocit radosti přináší demonstrujícím byť jen náznak toho, že je Babiš nalomený, sklíčený, zahnán do kouta.

12. Radost, když oběť "zemře". Dokážu si představit tu velkou radost davu a oslavy, kdyby to Babiš vzdal.

13. Zaštiťování se vznešenými cíly. Tyran se často maskuje vznešenými cíly, je to ale  jen prostředek získat manipulativně a podvodně na svou stranu čestné a slušné lidi. Ve skutečnosti tyrana žádné vznešené cíle nezajímají. Organizátoři demonstrací se zaštiťují hesly jako demokracie a nezávislá justice, ale ve skutečnosti tyto hodnoty vůbec nectí. Pokud by je ctili, nenechali by lidi řvát u živé kauzy, která se aktuálně řeší: "Je to zloděj", ale ctili by presumpci neviny a místo požadavku na odstoupení Babiše by založili stranu a snažili se získat důveru lepší politikou, to je totiž ten nejdemokratičtější způsob změnit poměry v zemi.

Těch znaků je mnohem víc, ale to by článek byl příliš dlouhý.

Osobně tyto demonstrace považuji za projev skrytého zla, bohužel zatahující do toho také mnoho slušných a čestných lidí a přeji společnosti, aby to co nejdřív odhalila a nenechala se napálit a svést na cestu zloby a nenávisti.

V úctě.

Mgr. Zdeněk Macura

Autor: Zdeněk Macura | neděle 23.6.2019 14:50 | karma článku: 38,82 | přečteno: 1706x
  • Další články autora

Zdeněk Macura

Otázka: Je premiér Fiala psychopat, který chce jaderný konflikt ?

Poslední dobou přemýšlím nad jedním paradoxem. Nemalá část politiků, nejen v Čechách nevyjadřuje vůbec žádnou lítost nad statisíci mrtvými Ukrajinců a Rusů. To je právě jeden ze základních znaků psychopatů, totální absence empatie

17.4.2024 v 16:11 | Karma: 32,66 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Žádost o pravidelné týdenní reporty práce prezidenta

Dnes jsem zaslal novému panu prezidentu žádost o pravidelné týdenní reporty ohledně jeho práce formou emailů. Věřím, že kromě mé občanské povinosti chodit k volbám a platit daně, mám povinnost také kontrolovat práci politiků.

10.3.2023 v 13:11 | Karma: 14,67 | Přečteno: 409x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Zaslal jsem všem poslancům výtku za neplnění základních poviností a návod k nápravě

Zjistil jsem, že všichni poslanci, bez vyjímky, nedbají svých základních povinností ohledně údržby zákonů. Zaslal jsem tedy všem výtku a konkrétní body, které požaduji aby všíchni dojednoho začali plnit.

8.6.2020 v 8:37 | Karma: 20,58 | Přečteno: 767x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Díky primátoru Hřibu se ukázalo, že Rudá Armáda si zaslouží daleko větší uznání a dík

Primátor Prahy Hřib se nedávno vyjádřil, že hlavní zásluhu na osvobození Prahy nemá Rudá Armáda, ale Pražané. Takové vyjádření vyvolalo mnohé oponující reakce. A to včetně té mé.

12.5.2020 v 12:36 | Karma: 43,41 | Přečteno: 2444x | Diskuse| Politika

Zdeněk Macura

Primátore Hřibe, hlavní zásluhu za osvobození Prahy měla Rudá Armadá ne Pražané

Před časem jsem zaregistroval, že primátor Hřib řekl veřejně tuto větu: "Hlavní zásluhu na osvobození Prahy nemá Rudá Armáda, ale Pražané." Nechtělo se mi to věřit a tak jsem mu napsal přes messanger.

8.5.2020 v 10:43 | Karma: 35,54 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41

Na 24 ze 168 stanic fungujících alespoň 30 let v úterý, poslední den měsíce dubna, kdy se tradičně...

Chci víc peněz na vědu i bezúročné půjčky pro doktorandy, říká nový ministr

30. dubna 2024  15:37,  aktualizováno  18:29

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 32,66
  • Průměrná čtenost 4363x
Jmenuji se Zdeněk Macura. Vystudoval jsem Univerzitu Palackého v Olomouci, obor aplikovaná Fyzika. Navrhuji a vyrábím wifi teploměry: www.brrr.cz

Seznam rubrik