Demonstrace chvilkařů nejsou proti Babišovi, ale proti 30 % voličů, otravují společnost

Demonstrace obecně nepochybně patří ke zdravé demokracii, ať už se demonstruje za cokoliv. Když už nic, jsou aspoň inspirací k zamyšlení nad různými otázkami. Jenže opakované demonstrace chvilkařů smrdí útokem na demokracii.

Myslím, že je fajň, když se párkrát organizuje demonstrace proti komukoliv či čemukoliv, třeba proti premiérovi Babišovi. Společnost aspoň jasně vidí, že nemalá část společnost je s Babišem velmi nespokojena. Je dobré vědět, jaké jsou nálady ve společnosti.

Jenže tady nejde jen o vyjádření názoru nebo nesouhlasu, tady se jevná o zjevný nátlak aby podporovaný a uznávaný politik obrovské části společnosti, odstoupil jen prostě tak, protože jiným se nelíbí. Samozřejmě důvody mají, ale ty kontroverze voliči znali velmi dobře před volbami a přesto ho volili a nadále zjevně podle průzkumů, tyto důvody nepovažují za něco tak závažného, aby Babiše nevolili znovu.

Prostě a jednoduše, osoba pana Babiše je spojena s některými záležitostmi, které část voličů považuje za velmi problematické, že takovou osobu v žádném případě nechtějí mít jako premiéra, JENŽE  jiná část voličů , nejméně 30 procent zase ty záležitosti nepovažuje za závažné a naopak jsou velmi rádi, že takový člověk premiérem je.

Z toho vyplývá, že demonstrující chvilkaři v podstatě neútočí na Babiše, ale volební preference nejméně 30 procent voličů. Vždyť ten Babiš je tu jen a jen díky nim. 

Jiná věc by byla, kdyby Babiš svým voličům něco sliboval, pak je podvedl a nic neudělal a pak ti jeho voliči by chtěli, aby odstoupil. To by mělo hlavu a patu.

Prostě jestli někdo si získá sympatie 30 procent voličů a stále si ty sympatie  udržuje, je naprosto logické a správné, aby ve své pozici byl nadále. Žadné demonstrace by na to neměly mít vliv. A kdo  pomocí demonstrací usiluje o to, aby politik preferovaný jinými voliči odstoupil, dělá pak přesně to, co narušuje základní princip demokracie.

Vyzývám chvilkaře, ano klidně demonstrujte a ukažte svou nespokojenost, ale prosím nežádejte "popravu". Nenarušujte demokracii, neotravujte společnost. O tom, jestli někdo má být "popraven" nebo ne, musí rozhodnout jediný spravedlivý institut a to jsou VOLBY. Žádný spravedlivější institut v demokracii neexistuje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Macura | pátek 6.12.2019 1:07 | karma článku: 37,41 | přečteno: 1057x