Politická mapa ČR pro Pepana aneb nácek prostě není pravičák a Babiš je…

Přehledná politická mapa ČR pro Pepana, který sedí doma a nemůže to probrat v hospodě. Proč nácek není pravičák a kdo je vlastně pravičák a kdo je vlastně Babiš?

Pravičák, levičák, nácek, eurofil, eurofob, anarchista. Kdo se v tom má vyznat? Pepan z Kolbenky určitě ne. O tom umí dlouze diskutovat v kavárně jen borci s titulem z filozofie. Ačkoliv kdejaký dělník z Kolbenky může mít v hlavě více selského rozumu než politolog. Pepan tyhle věci řeší v hospodě Na růžku, ale ta už je skoro rok zavřená, takže možnosti na pořádnou hospodskou diskuzi jsou omezené. A bez venkovské hospody není lidová politická diskuze. Zbývají tedy zprávy na Nově, Idnes a Blesk.

Nojo, ale koho teda volit? Pepane, volby jsou až za 6 měsíců a ještě spousta se toho stane. Tamhle se provalí nějaký kšeftík, nějaká soudružka udá soudruha, že se na ni sexuálně podíval, parta papalášů si uspořádá soukromou oslavu v zavřené restauraci a zase budou mít noviny o čem psát.

Ale přeci jen si řekneme, kdo je kdo. Polopatě. V novinách se píše, že máme levici a pravici. Pravičáci jsou náckové, levičáci jsou komunisti. Tak to ale není. To novináři zjednodušili pro tebe Pepane, protože si myslí, že nepochopíš víc než dva pojmy.

Lidová definice by mohla znít takto:

PRAVIČÁK je člověk, který je v životě motivován touhou mít více než ostatní. V krajním případě to přeroste v chamtivost a nenažranost.

LEVIČÁK je člověk, který je v životě motivován závistí k těm, kteří mají víc. V krajním případě to přeroste v nenávist k movitějším a schopnějším.

Podíváme se na obrázek politické mapy ČR. Má čtyři strany. Tohle rozdělení není žádná novinka ani můj výmysl. Nalevo to je celkem jasné. Komunisté a ČSSD jsou levičáci. Zatímco komunisté hrají lidovky, ČSSD jede s europroudem. Úplně napravo je ANO v čele s oligarchou Babišem. Proč? Vždyť Babiš by se pro důchodce rozdal a dává práci desetitisícům lidí? Jenže správnému oligarchovi jde jen o jeho zisk, všechno ostatní je jen reklamní kampaň. Úplatky z cizích peněz a potřesení rukou s paní od pásu ho nic nestojí. Nahoře je místo pro SPD s praporem národní suverenity a pravolevým názorem dle potřeby. A úplně dole TOP09 přitisknutá k EU. To Pepane není pravice, ale stranička myslící, že pod moudrou vládou eurokomise nám bude dobře. Takže střed jsou asi ti rozumní s vyváženým názorem? Taky ne. Taková KDU není uprostřed pro svoje vyvážené názory, ale protože je schopná spolupracovat s kýmkoliv za pár židlí s funkcí. Proto může za KDU sedět v europarlamentu migrantobijec Zdechovský spolu s migrantomilkou Šojdrovou. Skvělá symbióza. Odpůrci migrace volí jednoho, humanisté druhého a vydělá na tom celá strana. Hned má několik bohatě placených europoslanců.

Politická mapa ČR 2021

 

Tak koho tedy? Prostě si vyber. Chceš makat a vydělat si na lepší život nebo bude lepší bohatým něco sebrat a rozdat to chudým? Bude nám líp v naší malé zemičce s našimi problémy nebo v ohromné Evropě se společnými problémy?

Teď předpokládám, že se na mne vrhnou politologové, filozofové, straníci a odborníci. Tahle mapa je úplně špatně, tahle strana má být víc doleva, tahle doprava, tahle nahoru. V pořádku, souhlasím. Žádná strana není pevně zakotvená a všechny se pohybují různými směry podle potřeby. Tohle byl jen pokus, jak současný politický chaos vysvětlit Pepanovi, který sedí doma, nemůže do hospody, sleduje Novu, ČT a čte Idnes.

Tak vzhůru do lidové diskuze.

Autor: Zdeněk Benda | neděle 14.3.2021 9:53 | karma článku: 21,58 | přečteno: 680x