Vyšší ceny potravin? ANO ! Za národ!

Ty nejkrásnější vlastenecké síly vybojovaly kvoty pro české potraviny. ANO, ČSSD, KSČM, SPD a Trikolora. Za národ! Kdo na tom vydělá nejvíc? Zákazník? Ne. Malý český zemědělec? Ne. Agrofert? ANO. Ministr Toman? ANO. To je náhoda.

Nebo není...? Předseda vlády a ministr zemědělství zcela jistě nejsou ve střetu zájmů. Nikdo z nich jistě nevlastní koncern či velký zemědělský podnik, který by na tomto nesmyslném omezení svobodného trhu vydělal. Nebo je tomu jinak....?

Celý tento "vlastenecký zákon" znamená pouze snížení konkurence, menší nabídku v obchodech a tím i vyšší ceny. Nebo si snad někdo opravdu myslí, že vlastenci z Agrofertu budou tlačit cenu co nejméně dolů v situaci kdy jim odpadne zahraniční konkurence a mohou si otevřít zlatý důl?

 Budou opravdu babičky a vlastenci se selským rozumem kupovat lacinější a kvalitnější české zboží? Nebo se snad někdo hrdě vlastenecky buší do prsou když nakupuje český párek bez masa?

To, že socialistický paskvil omezující volný trh odhlasovalo ANO opravdu moc nepřekvapilo. Šéf nařídil a byla to prostě práce pro firmu. Za Agrofert!  Komunisté pochopitelně nechybí. Za socialismus ! "Vlastenci a bojovníci za svobodu a proti neomarxismu" z SPD také nesmí chybět. Za národ!.

Cenu za nejtrapnějšího komika ovšem získal "jediný konzervativní pravičák a bojovník za svobodu" hlasující Václav Klaus junior. Co je na omezení trhu konzervativně pravicového? Svobodného? Komedie....

Blíží se volby. Pokud chce někdo dělat užitečného idiota pro majitele - nemajitele Agrofertu nebo ministra zemědělství a jejich zisky je to jeho svobodná volba.

Já ho ovšem dělat odmítám....

Můj hlas ve volbách bude i pro zrušení odhlasovaného nesmyslu, který popírá svobodný trh, zvyšuje ceny a omezuje volbu zákazníka vybrat si z co největšího sortimentu zboží.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Bárta | středa 20.1.2021 12:42 | karma článku: 33,23 | přečteno: 975x