Vyhořelý Klaus junior ministrem za 3% Trikoloru...?

Tak Klaus junior po "odchodu" z politiky znovu ve hře. Sice jde o druhořadou malou a komickou roli, ale opět na scéně. Trikolora se ani po dvou letech existence nepohnula z místa. Stále kolem 3%. To se nezměnilo ani když posílila.

Posílila? Tak moc velká posila to nebyla. Dvě straničky mířící na politický hřbitov se moc velkou posilou neukázaly. Svobodní a už skoro neexistující Soukromníci toho mimo pár desetin procent posledních voličů moc nabídnout nemohou.

A taková to byla před více než dvěma roky velká sláva. Evropský "nejjasnější maják svobody" a zahraniční expert Trikolory exprezident Klaus senior uváděl do poltického života novou stranu vedenou svým synem. Trikolora měla zničit ODS a přetáhnout její voliče. Dost naivních lidiček žijících mimo realitu tomu dokonce věřilo. Pochopitelně se nic takového nestalo....

Další rok se debatovalo o tom jak to Klausové všem znovu natřou a odhady preferencí jsou jistě zfalšované. Všichni se jich bojí a tak jim škodí. Postupem času začala Trikolora svou rétorikou soupeřit na místo ODS z SPD. Nikam to pochopitelně nevedlo. Oba dva Klausoé stále nemohli pochopit, že už na ně není skoro nikdo zvědavý.

Vše se začalo postupně rozpadat. Jako nejchytřejší se ukázala zdejší popekonomka a ekonomická expertka Trikolory - zdejší blogerka Šichtářová. Ta to zabalila jako první. Zapatlat se nějakou neúspěšnou šmírou neni dobrá reklama pro paní co vše ví nejlíp.

Nakonec opustil potápějící se Trikoloru i její zakladatel a předseda Klaus junior. I on poznal realitu a dovedl spočítat, že celá klausovská akce směřuje k hořkému konci. Zdejší blog opustili i mladí nadšení agitátoři Trikolory. Jako největší držák se ukázal starý Klaus. Ten starý blázen chtěl sjednotit "vlastence a národovce" pod jeden prapor s Okamurou. Ten se mu pochopitelně vysmál a vytřel si s ním a celou Trikolorou pozadí....

Opravdu zasloužilý konec "nejjasnějšího majáku svobody". Klaus senior už je jen tragikomická figurka neustále vyhrožující svým návratem do politiky. Komické. Jen další starý pán který nepochopil, že čas nelze zastavit a skoro nikoho už nezajímá.

Mladý Klaus sice z politiky odešel jako malý předem poražený, ale v parlamentu pořád sedí. Ty řeči o vytváření hodnot pouze prací byly kecy jen pro voliče. Sám do práce nepospíchá. Žádné teplé protekční místečko, které by mu papá zajistil už není v dohledu a s tou skutečnou prací to jistě nemyslel vážně. Místo učitele matematiky by jistě hned sehnal pokud by chtěl.

Takhle pro vyhořelého Klause juniora místo světel reflektorů a hlavní role při sestavování budoucí vlády zbyla maličká komická šmíra. Trikolora ze svými 3% sestavila stínovou vládu. Opravdu tragikomické gesto a Klaus junior v ní vede ministerstvo školství.

Poslední politická funkce rodiny Klausů. Opravdu symbolická tečka....

PS. Tak mladá "pravicově konzervativní" poslední zoufalá agitátorka Trikolory slečna Marková co píše jako Rudé Právo po dvou měsících opět v akci. Bojuj...!

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Bárta | čtvrtek 1.7.2021 13:07 | karma článku: 18,18 | přečteno: 538x