Solidarita? Zaplatíme Lilli (7) robotické ruce? Ne.

Sedmiletá Lili se narodila bez rukou. Systém ve kterém žijeme a platíme si ho by k ní měl být solidární. Není. Nevejde se do žádné kolonky. Kolonky na hlupáky, kteří si ničí své zdraví sami či o něj nedbají  jsou. 

A kde je zařazení do správné kolonky tam jsou i peníze ze solidárního zdravotního pojištění. Jsi hlupák, který se nenechal očkovat a nyní s těžkým průběhem covidu ležíš na JIPce? Tvoje zbytečná léčba stojí statisíce? Nevadí. Jsme s tebou solidární. Zaplatíme.

Proč jsem tahám covid a očkování? Jsou přece i jiní zbyteční pacienti, kteří si svůj špatný zdravotní stav zavinili sami. Ano. Je to tak. Jsi starý prokouřený ochlasta s propitými játry a tvoje zbytečná léčba stojí statisíce? Nevadí. Jsme s tebou solidární. Zaplatíme.

Jsi malá holčička, která se narodila bez rukou? No a co? Žiješ. Co víc bys chtěla? Změnit celý život k lepšímu? Mít tu možnost a dostat robotické ruce? Tak to vadí. Nejsme s tebou solidární. Nedostaneš ani korunu....

Takhle nějak se rozhoduje o solidaritě, kterou si platbou zdravotního pojištění navzájem poskytujeme? Jsem tedy nucen být solidární s těmi, které bych nejraději z nemocnice vyhodil pokud si svou zbytečnou a drahou léčbu nezaplatí sami. A naopak nemohu být solidární s někým kdo si své zdravotní problémy nezavinil a z mého pohledu si solidaritu mnohem víc zaslouží? 

Proč by měl mít starý prokouřený ožralec s propitými játry či nezodpovědný neočkovaný pomatenec věřící nesmyslnostem přednost před malou holčičkou, která si sama nic nezavinila? Kolik takových případů je? Je to správné?

Pro malou statečnou Lilli nejsou v solidárním zdravotním pojištění peníze. Ne. Prostě nejsou. A tak zbývá veřejná sbírka. Ano. Mezi lidmi se jistě potřebné peníze rychle najdou ( číslo účtu v odkazu) O tom nepochybuji. Je to ovšem potřeba řešit tímto způsobem? Nemám vůbec dobrý pocit z toho jak údajně solidární zdravotní systém funguje. Je mi z toho na nic.

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/vanocni-sbirka-lilien-klimkova-divka-bez-rukou-roboticke-ruce.A211130_163614_ona-vztahy_jup

Solidarita. Zaplatíme Lilli (7) robotické ruce? Ano. Zaslouží si to. Zbývá jen popřát malé Lilli i ostatním dětem v podobné situaci hodně síly a štěstí do dalšího života.

Jsou mezi námi lidé, kteří se musí postavit skutečným problémům a bojovat s nimi. Někdy i celý život. Nebudou to mít nikdy jednoduché. Co proti tomu je vzít si respirátor či ukázat v hospodě doklad o očkování a tvářit se u toho jak strašné je to utrpení a ponížení. Bezvýznamné trapné nic.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 13.12.2021 12:01 | karma článku: 26,96 | přečteno: 1092x