Ruští sportovci za nic nemohou? A za co mohou ukrajinské ženy a děti?

Už jsem tu četl pár názorů, že ruští sportovci za nic nemohou a trpí nespravedlivě. Ukrajina je pod agresivním tlakem ruských vojsk. Proč by neměli být pod tlakem i ruští sportovci. Nikdo je nezabíjí a nevyhání z domovů. 

Několik sportovních organizací se snažilo celou situaci řešit způsobem "vlk se nažral a koza zůstala celá", tedy Rusové "jako" nebudou moc závodit. Závodit ( a vydělávat) budou, ale nebudou moci mít národní dres, nárok na hymnu a vlajku. Ubohý alibismus. 

Ukrajinské ženy a děti neutíkají ze svých domovů jen "jako", jejich muži a mezi nimi i sportovci neumírají při obraně své země jen "jako", civilisté neumírají jen "jako". Vše je skutečné. Tak i vyloučení ruských sportovců musí být skutečné. Tady nejde o politiku a o diskriminaci už vůbec ne. Tady jde o válku. O nesmyslnou akci ruského agresora, který zabíjí a vyhání z domovů ženy a děti. Zabíjení, ničení, vyhánění žen a dětí není politika

. Co na tom Rusové a jejich zdejší užiteční idioti nechápou?

Naposledy to zkoušela FIS v Norsku. Ruští běžkaři a běžkyně patří ke světové špičce v tomto Rusku oblíbeném a populárním sportu. Asi by byla podle FIS chyba, kdyby ruští fanoušci přišli o vítězství svých hvězd v čele z mnohonásobným olympijským vítězem Bolšunovem.a mohli se dobře bavit.

Norští organizátoři byli však tvrdě proti a i přes vyhrůžky ze strany FIS stáli za svým. Rusy tady nechceme a závodit s nimi nebudeme. Bylo by to normální kdyby se důstojník ruské armády Bolšunov a další Rusové vesele proháněl na lyžích v době kdy jeho kolegové zabíjejí Ukrajince a ničí jejich zem?

Bylo by to plivnutí do tváře všem válečným uprchlíkům a mrtvým. 

Nakonec FIS musela ustoupit a ruští a běloruští sportovci jedou domů. Jim a především jejich fanouškům musí být dáno jasné upozornění, že to co provádí ruská armáda na Ukrajině je vyřazuje z civilizace. To je asi jediná možnost jak oslovit obyčejné Rusy a vzkázat jim, že to co se děje není v pořádku. Je to šílené.

Sport je dnes významným prvkem společnosti a sportovní hvězdy mají možnost ovlivnit spousta lidí. Jak se k válce vyjadřují ruští sportovci? Zatím jsem zaznamenal jen alibistické řeči o skončení války. Nikdo z nich nepojmenoval agresora a nevyzval ke stažení jeho vojsk, které by ukončilo válku a umírání.

Ani jeden z nich. Mají strach? Z toho co by je doma čekalo? Z toho, že by jejich ruští fanoušci mohli negativně reagovat na jejich názory? Putin přece říkal, že Pravda a Spravedlnost je na straně Ruska a 70 procent Rusů zpracovaných propagandou a lží tomu věří.

Těm hlavně by mělo dojít proč s jejich sportovci nechce mít nikdo nic společného. Norští sportovci a i všichni ostatní jistě nejsou neonacisté, kteří podporují údajné neonacisty na Ukrajině. Nebo je z ruského pohledu neonacista každý, kdo nesdílí ruské vidění a vnímání světa?

https://www.idnes.cz/sport/lyzovani-snowboarding/beh-na-lyzich-rusove-konec-sezony.A220301_133103_lyzovani_par

V této situaci je jedině správné, že se žádný ruský sportovec neobjeví na mezinárodní akci a všechny mezinárodní soutěže budou staženy z území Ruska.

Každé solidární lidské gesto s obětí ruské agrese je dnes důležité. I pro Rusy, ale to si mnozí z nich neuvědomují. Neuvědomují si to ani zdejší proruští užiteční idioti. A není jich tady málo....

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | čtvrtek 3.3.2022 9:50 | karma článku: 0 | přečteno: 698x