Prymula? Hradní banda si už vybrala náhradu za Zemana...?

Musíme si připomenout kdo na hradě hltavě líže vítěznou smetanu. Celý hradní tým tvoří členové strany, která dostala Zemana na hrad - SPO. Není to jen Mynář a Nejedlý, mnoho dalších hradních funkcí zastávají i další Zemanovci.

Voliče tato strana neoslovila a dostala volební výprask i v době největší slávy, kdy stál v jejím čele kancléř Mynář. SPO nepomohl ani vylepšení o "hrdý" název Zemanovci. Spíš naopak. V dalších volbách získala pouze pár desetin procent a posledních voleb se už ani neúčastnila. Dnes už je to jen pračka na peníze s nulovou podporovou voličů. Konec.

Ty doby kdy se do SPO - Zemanovci cpal kde kdo s vyhlídkou na skvělou kariéru jsou už dávno pryč. Pro mnoho lidí to bylo jejich nejhorší rozhodnutí v životě. Ne však pro všechny. Spolupráce Zeman - Babiš některé bývalé Zemanovce dostala i bez volebního úspěchu strany do vysokých funkcí. Tito lidé pochopitelně už členy či "nezávislými" kandidáty zkrachovalé a voliči na politický hřbitov poslané prezidentské strany SPOZ nejsou. Už to není výhodné. Ti lidé a jejich ambice nikam nezmizeli.

Co je to za lidi? Ten nejvíce viditelný je bývalá volební jednička SPOZ v Usteckém kraji při volbách do Parlamentu 2013. Je to nynější ministr zemědělství Toman. Jsou tu ovšem i další, zatím méně viditelní.

Současná situace vytáhla na světlo dalšího Zemanovce - nynějšího ministra zdravotnictví Prymulu. Ten byl chytřejší než ostatní a svou kandidátku do Senátu v roce 2014 za Zemanovce ve volebním obvodu Hradec Králové nakonec stáhl. Nač si dělat ostudu volebním výpraskem...?

Zemanovci jako politická strana zanikla. Skupina lidí, kteří pro Zemana a své osobní kariéry tuto stranu založili jsou stále velmi aktivní a nevzdávají se možnosti jak se udržet na Hradě. Mynář a spol. jistě už hledají někoho jiného. Zemanovo funkční období bude končit a je jen otázka zda ho bude schopný prezident dotáhnou vůbec do konce. Je třeba najít někoho jiného, platy a kšefty z hradních kanceláři sypou slušně a jen blázen by se jich vzdal jen tak.

Je třeba najít hrdinu. Spasitele a zachránce národa. Dekorovaného nejvyšším státním vyznamenáním. To není problém zajistit ( nejvyšší státní hrdina - "vítěz nad virem", v dnešní situaci? To snad ne...) Zeman tlačí na pokyn svého hradního týmu Zemanovců Prymulu do popředí ze všech sil. Předávání vyznamenání ve státní svátek musí být za každou cenu. Hrdina a spasitel musí být co nejvíc vidět.

Představa Mynáře, Nejedlého, Ovčáčka a dalších SPO - Zemanovců, kteří obsadili hradní kanceláře a  chtějí zůstat na svých místech je hodně nesnesitelná. Je opravdu někdo kdo by z podobné budoucnosti byl nadšený?

Nevím jak kdo, ale při včerejším projevu Prymuly k "národu" jsem měl hodně nepříjemný pocit a to nešlo o koronovirus a problémy s ním spojené.

Pročínský aktivista bez bezpečnostní prověrky s podivnými kšefty by do Mynářova hradního týmu opravdu dobře zapadl. Zmanipulovaní disciplinovaní dědouškové a babičky i další "zemanovci" mu to jistě u voleb hodí. Brrrr. Opravdu nechutně hnusná vize budoucnosti...

Nemožné? Bohužel začínám mít pocit, že v Česku je možné úplně vše a zdejší "zkušené a moudré" bych nepodcenoval, už několikrát ukázali co umí. Pro ně není nemožné nic.

 

Autor: Zdeněk Bárta | středa 14.10.2020 7:17 | karma článku: 25,80 | přečteno: 689x