Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč tlačí Hilšer, Fischer a Nerudová Babiše na Hrad?

On být prezidentem přece vůbec nechce. Bude mít ovšem asi smůlu. Tahle trojka ho tam spolehlivě dostane a to přesto, že průzkumy říkají něco jiného. Volby budou o emocích .Fakta půjdou stranou. Proč se na ně nepodívat racionálně?

Hned na začátku je si třeba přiznat, že žádný ideální kandidát není, nebyl a nikdy nebude. Celkem nechápu lidi, kteří ho pořád hledají. Dnes se dá na každého vyhrabat cokoliv a je úplně jedno zda to je nebo není pravda. Fakta spousta lidí dnes nezajímají. Důležité jsou emoce o dobře zaměřené hnojomety puštěné na plný výkon.

Nepřipomíná Vám tato prezidentská volba tu minulou? Je to jako přes kopírák. Bude stejný i výsledek? Zeman proti všem vyhrál a stačilo v podstatě málo. Stál proti němu ten nejslabší a nejvíc zranitelný kandidát. Ti lepší se prostě do druhého kola nedostali. Voliči rozdělili mezi ně hlasy rovnoměrně tak, že na druhé kolo nikdo z nich neměl.

Stačí si připomenout kdo minule prohrál. Horáček, Fischer a Hilšer. Postoupil mediální kandidát Drahoš. Ve skutečnosti ten nejslabší soupeř pro Zemana a dopadlo to tak jak to dopadlo...

Je až děsivé jak se historie opakuje. Tedy z pohledu někoho kdo je v táboře voličů, kteří nechtějí za prezidenta Babiše a zvažují racionálně svou volbu.

Jaká je situace? Předvolební průzkumy měsíc před volbami mluví celkem jasně a předpoklad, že se ještě něco změní je skoro nulový. 

Babiš má svých 27 až 30 procent hlasů jistých a může s nimi počítat. Nebudu zde komentovat lidí, kteří ho volí. Ti jsou marní a bylo by to škoda slov. Pro někoho racionálně uvažujícího sice nepochopitelné, ale je to fakt se kterým je třeba počítat.

Pak tu máme dva neúspěšné kandidáty z minulých voleb. Ti mají zatím dlouhodobě společně předpokládaných zatím kolem 10 procent. To jsou důležité hlasy. Budou vyhozené a pomohou pouze k tomu, že se Babiš dostane do druhého kola.

Svou pozici v této volbě přece musí Fischer a Hilšer vidět. Už jsou okoukaní, nenabízí nic nového a jejich šance podle toho vypadají. Proč vůbec kandidují a nikdo z nich neodstoupí? Jejich vyhozené hlasy budou chybět v protibabišovském táboře a neumožní prezidentské finále Pavel - Nerudová. Postoupí Babiš. "Dobrá" práce, poražení pánové a jejich voliči....

Tím se dostávám k dvojici občanských kandidátů. Ti jediní (zatím) dokázali posbírat podpisy a mají tedy podporu přímo od občanů. Ve finále s Babišem, které mu ochotně zajistí druhé kolo všichni ti, kteří jsou ochotni vyhodit hlasy při volbě Fischera a Hilšera, může být pouze jeden z nich.

Jejich šance jsou zatím vyrovnané. Oba mají kolem 25 procent. Pavel ztrácí a Nerudová posiluje. Skoro už to vypadá, že volební stratégové v Babišově štábu mohou bouchat šampus. Pokud Nerudová porazí Pavla je to přesně to co potřebují. Druhého Drahoše a snadný cíl pro hnojomety a mobilizaci voličů. Jejich jediným problémem bude to, že nebudou stačit náboje do hnojometů ládovat. Budou jich mít spoustu. A o tom to je,

Proč je Nerudová tak snadný cíl k poražení? Dá se na ni nalepit spoustu nálepek na které většina voličů v Česku slyší. Nelze přehlédnout, že Nerudová vsadila především na svou záměnu v očích českých voličů za oblíbenou slovenskou prezidentku Čaputovou. Mladá pohledná žena s liberálními a progresivními názory. Tahák pro mladé voliče a městské voliče s liberálními názory. Je takových v Česku většina? Ne. Zdaleka ne a to je největší slabina Nerudové.

Nic proti ní. Za jiných okolností bych ji pravděpodobně volil také ( minule jsem volil v 1.kole Fischera).Nikoliv v této situaci. Budu volit pouze toho kdo má největší a reálný předpoklad porazit Babiše v druhém kole. 

Moje základní podmínky splní. Není to levicový kandidát, je prozápadní, proevropský a podporuje setrvání Česka v EU a NATO. Nehledám ideálního člověka bez jediné skvrny. Podstatné je také to co a v jakých funkcích pro Česku už vykonal a jak ho reprezentoval.

Tyto podmínky splní i Nerudová ( tedy bez prestižních funkcí a reprezentace Česka v zahraničí) V duchu už ovšem vidím druhé kolo. Stačí na ni nalepit nálepky - Bubu neomarxismus, Bubu liberalismus,  Bubu progresivismus, Bubu ekoterorismus, Bubu pražská kavárna, Bubu multikulturalismus a Babiš může zapnout hnojemety. Nábojů má spoustu. Jak snadné a účinné. Viděli jsme to minule.

Mobilizace. Jako posledně proti uprchlíkům. Od piva se zvednou jako minule i voliči, kteří jinak k volbám nechodí a Babiše by nevolili. Nyní ovšem budou cítit potřebu "zachránit národ" a postavit se na stranu "ochránce tradičních hodnot a obyčejných lidí". Tuto roli jim rád zahraje Babiš. Ten "zachrání" národ před progresivismem, liberalismem, homosexualismem, neomarxismem a kdo ví čím ještě....

Hrdina a zachránce národa. Jako minule Zeman. Vítěz.

Je tu ovšem i jiná možnost. Druhé kolo Babiš - Pavel. Čím může útočit Babiš na Pavla. Jeho komunistickou minulosti? Sám je na tom ještě mnohem hůř. Může na něho nalepit stejné nálepky jako na Nerudovou a mobilizovat k "záchraně národa"? Ne. Hnojomety budou bez nábojů. Pavel má i mnohem širší a pestřejší složení voličů. Dokáže oslovit větší okruh lidí, mladé i starší.

Tyto volby jsou pouze o jednom. Porazit Babiše a jeho většinou seniorskou sektu. Kdyby mohli volit pouze naši "nejmoudřejší a nejzkušenější" má výhru jistou už v 1.kole. Naštěstí tomu tak není. Přijdou volit i mladí a záleží na tom kolik jich bude. 

A co čeští voliči? Vzpomenou si na minulé volby a to jak nakonec předhodili pro Zemana toho nejvíce zranitelného a tím nejslabšího soupeře?

Snad....

Nevím jak kdo, ale já mám jasnu. Nehledám nikoho ideálního. Volím racionálně a bez emocí toho nejlepšího soupeře pro Babiše. Kandidáta, který bude mít velkou šanci zvítězit. O tom to je a pokud to dost lidí nepochopí bude to velká chyba. Stejná jako minule.

Do voleb je ještě měsíc a píši tedy s předstihem. Jsem zvědav jak se situace za měsíc změní a co bych na svém textu za tuto dobu změnil.

PS. Omlouvám se, že se kvůli trestu nemohu účastnit diskuze.

 

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 5.12.2022 8:27 | karma článku: 21,56 | přečteno: 925x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Je útok na symbol naší pomoci Ukrajině bojem proti chudobě?

Dav dezolátních chcimírů zaútočil na budovu Národního muzea s úmyslem sundat ukrajinskou vlajku. Zákony platí pro všechny a policie konala dobře svou práci. 18 "bojovníků proti chudobě" bylo zatčeno. Co vůbec chtějí ti lidé?

12.3.2023 v 6:49 | Karma: 42,05 | Přečteno: 3897x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

" Už mám těch starostí o důchodce plný zuby"

"Pořád jsem to nějak bral, ale toto už je moc. Nedělejte z nich chudinky. Růst důchodů je rychlejší než růst mezd. Důchodci nemají hypotéky, nemají malé děti, které se školní výbavou a oblečením stojí plno peněz..."

4.3.2023 v 7:17 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1193x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Stávka za důchody! Ochromí zem stávka koblihových důchodců?

Dostanou přece přidáno jen 760 korun. To je okrádání důchodců! I důchodci jsou rozděleni a to i přesto, že si je Babiš a spol. bere do huby všechny. Na bezohledné sobce - to jsou ti koblihoví a na ty normální. Slušné a chápající.

3.3.2023 v 6:57 | Karma: 44,25 | Přečteno: 10297x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Projedí dnešní důchodci dětem budoucnost?

A pochopitelně i nám ostatním. Mají zbýt na nás kdo jdeme do důchodu za 10, 20 či více let jen dluhy a problémy s financováním našich důchodů? Pořád čtu jak si důchodci své důchody zaslouží. Jak celý život dřeli. A co my? My ne?

28.2.2023 v 12:32 | Karma: 42,46 | Přečteno: 7071x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Jiří Rusnok podpořil Pavla - Babiš je chaos.

Různé osobnosti či "osobnosti" se vyjadřují k prezidentské volbě a je celkem zajímavé či spíše smutné jak málo výrazných osobností máme. Bývalý premiér "zemanovské" úřednické vlády a guvernér ČNB Jiří Rusnok je jednou z nich.

26.1.2023 v 7:11 | Karma: 0 | Přečteno: 250x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.