Ombudsman.Musí to nutně být normalizační komunistka?

Úřad ombudsmana je jakási poslední bašta kterou se karierním bývalým normalizačním soudruhům  nepodařilo dobít. Jinak už jsou skoro všude a pokud ne přímo tak je tam zastupují jejich poskoci.To opravdu nemáme někoho jiného...?

To opravdu třicet let po revoluci nemáme nikoho jiného? Kde jsou ti lidé v nejlepších letech, kteří v době revoluce byli mladí studenti a dnes jsou zkušení padesátníci. I v těchto abrahámových letech to jsou utřinosové, kterým chybí "moudrost a zkušenost" k vykonávání funkce veřejného ochránce práv?

Tuto funkci v minulých letech zastávali odpůrci minulého režimu a dnes je má nahradit někdo kdo s komunistickým režimem aktivně spolupracoval a svou prací se sice nepřímo podílel na šikanování odpůrců komunistického režimu a to dokonce ve spolupráci s komunistickým prokurátorem, který má na rukou krev nespravedlivě odsouzených lidí v dobách nejhoršího komunistického řádění?

To není nic jiného než výsměch, plivnutí do obličeje všem obětem komunistického režimu a jejich rodinám.Představení arogance moci, ktero dnes u nás bývalí normalizační komunisté mají. Dobře situaci popsal jeden z mladých diskutujících - "Pro mě jako člověka narozeného po převratu je velmi frustrující, že přes třicet let po převratu jsou na nejvyšších místech lidé spjati s tím nejhorším z minulého režimu"

To opravdu není nikdo jiný na obsazení funkcí? Prezident,který vděčí za zvolení starým komunistickým voličům navrhuje do funkce letitou kariérní normalizační soudružku.Na tu nyní vyplavala z hlubin její komunistické minulosti pořádná špína.Co bude dál...?

Prezident pochopitelně do funkce ombudsmana nikoho nejmenuje, jen nominuje kandidáta kterého musí schválit poslanci.Další kandidáty navrhuje Senát. Bude fungovat opět v parlamentu hlasovací mašina ovládaná dalším normalizačním komunistou Babišem, jeho poskoky a komunisty? Sám Babiš sice prohlásil,že by kandidátka Válková měla svou nominaci sama odmítnout. Zase jenom křivácké mlžení.Stačilo oznámit,že poslanci ANO nepodpoří Válkovou při volbě.Stejně tak jako ji nepodpoří opoziční strany. Jednoduchý,přímý a jasný postoj.

I sama bývalá soudružka Válková oznámila,že by svou nominaci odmítla,ale pokud na ní prezident bude trvat, tak se bude muset obětovat a dát se zvolit od lidí,kteří ji také ve funkci údajně nechtějí,ale když to jinak nejde tak ji budou muset zvolit.Tak by celá komedie také mohla dopadnout, ale já pořád doufám v jiný konec....

Jiné možnosti pochopitelně jsou. Kandidát Senátu není zatížen komunistickou minulostí. V době kdy měla normalizační soudružka Válková rozjetou kariéru teprve studoval. Vít Schorm je dlouholetý zmocněnec státu před Evropským soudem pro lidská práva a mimo jiné i dřívější poradce Otakara Motejla.Proti Válkové tedy stojí mnohem vhodnější i když veřejnosti skoro neznámý kandidát.

Veřejný ochránce práv by měl mít především morální kredit. Pokud už na tuto funkci "došli" vhodní odpůrci komunistů, neměli by je nahrazovat v žádném případě bývalí dlouholetí normalizační soudruzi,ale lidé z nové mladé generace. To se těch komunistů nikdy nezbavíme a budeme čekat až to za nás udělá příroda....?

V blogu jsem použil označení soudruh a jen pro zajímavost dodám,že jsem toto oslovení použil v jednom diskuzním příspěvku a byl jsem potrestán za použití neslušného a vulgárního slova. K tomu dodám je tolik,že trvání na nominaci či snad přímo volba bývalé dlouholeté normalizační soudružky by byla vůči společnosti a především mladým lidem opravdu velmi neslušná a vulgární.

Jak už bylo řečeno moudrým zedníkem.Veřejným ochráncem lidských práv by neměl být nikdo,kdo před rokem 1989 nevěděl co to lidská práva jsou...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Bárta | neděle 12.1.2020 7:40 | karma článku: 25,75 | přečteno: 629x