EUvolby - dneska to jdeme natřít mladejm!

Začíná nový den. Život má zase smysl.Dnes musí být jako ze škatulky. Proto si oblékl sváteční oblek, který měl připravený do rakve. Dnes jim to natře  

Ano, dnes jim to pořádně natře. Všem těm mladejm! Těm dredařum a vlasáčum co nemají žádné životní zkušenosti a ničemu nerozumí .Pomsta bude sladká.
Děda Komoušík zlostně stiskne rty při té ponižující vzpomínce. Začalo to přitom tak dobře. Byl tak hrdý když slyšel uznalá slova chválící jeho moudrost a životní zkušenost .Z úst do obleku oblečeného a solidně vypadajícího prodejce hrnců to znělo vážně a uznale. Koupil si od něho ve slevě sadu hrnců a v superslevě i sadu dek .Když se byl svou moudrostí a zkušeností pochlubit mladým, tvrdě narazil. Dostal od nich vynadáno do starého hlupáka, který se nechal okrást od šmejda o úspory. Jak okrást? Vždyt k nákupu dostal dva salámy a lahev vína zdarma....
Ne prodejce hrnců, to ti mladí jsou šmejdi. Ne, nebude si tou trapnou vzpomínkou kazit den. Dnes půjde volit. Jen škoda ,že to není tak slavnostní a radostné jako kdysi. V jeho další vzpomínce hraje dechovka. Přesně takovou veselou melodii vyhrávali muzikanti, které přivezl traktor na valníku před jejich panelák. Tenkrát se stát ještě o lidi a jejich radostnou nadšenou náladu dovedl postarat.
Ne jako dnes. Děda Komoušík je zmaten z nového světa a nerozumí mu. Proč není použit zdravý selský rozum jako dřív? Dredaři a vlasáči jako závadná mládež byla pochytána a ostříhána. Ty nejvíc vzpurné strčili do chládku. Ted je nechají vyřvávat po náměstích a rušit klid na práci. Někteří z nich sedí i v Parlamentu. Jsou jistě mezi nimi i buzeranti a jeden z těch mladejch vlasáčů je dokonce černoch. To dřív nebylo. Hnus.Děda si znechuceně odplivl. Však jim to dneska pořádně nandá! Bude volit opět radostně, moudře a zkušeně.
Koho? No to je jasné, přece komunisty. Ti jsou dnes nejvíc demokratickou stranou plnou konzervativně pravicových vlastenců. Jen neví které. Ty od soudruha Filipa, nebo snad ty od soudruha Okamury? Nebo přímo Babiše, nového tátu všech seniorů? Bude to ještě těžký vnitřní boj a rozhodne se až ve volební místnosti. V každém případě to bude jeho vítězství. Natře to mladejm!
Tak trochu v nadsázce, která ovšem v některých případech nemá daleko do reality, jsem se pokusil ukázat na několik zajímavých soubojů v EUvolbách. Určitě nechci házet všechny dědy do jednoho pytle. Konec konců jsem také děda, co si na mladého může jenom hrát a s názory mého virtuálního dědy nemám nic společného. Naopak se mohou najít mladí, kteří uvažují jako děda Komoušík. To nic nemění na tom,že u voleb se čeká souboj seniorské strany ANO, kde  vůdce Andrej volá všechny dědy do boje, se stranou mladých - Pirátů. Otázka tedy zní: Zasekne se Andrejova seniorská hlasovací mašina? Volby nabízejí i další otázku. Které z levicových stran se podaří přetáhnout na svou stranu víc voličů? V průzkumech zatím tahají za delší konec rudí komunisté a ti hnědí ztrácejí. Souboj KSČM s Okamurou je pořád otevřený.
Na tyto otázky dostaneme již brzy odpověd. Jediné co je dopředu jasné je fakt, že různé pidispolky plné "vlastenců", bijců proti EU, proruských agitátorů zkřížených se zachránci vlasti a různých zdravorozumářů zůstávají tradičně bez šance. Ovšem je tu poslední  a nejdůležitější otázka.Dostane Matějka víc hlasů než minulých 0,11 procent...? Čeká nás opravdové drama....
 

Autor: Zdeněk Bárta | pátek 24.5.2019 8:18 | karma článku: 17,84 | přečteno: 976x