Dlužena (ANO) má "řešení". Hypotéka na 50 let. Jak se Vám líbí?

Trefná přezdívka která mluví za vše. ANO. Zadlužit. Zadlužit i budoucí generaci a tak vše "vyřešit". Mezigenerační hypotékou na 50 let. Prý je to hrozně výhodné. Má to asi spočítané. Opravdu by někdo osobně zadlužil své děti?

Pokud se budoucí generace zadlužuje prostřednictvím státního rozpočtu kde kdo nad tím mávne rukou. No a co. Chceme se mít na dluh dobře. Tady a ted. Nic dalšího nás nezajímá.

Pokud to má být takto osobní budou lidé reagovat stejně? Dluhy necháme dětem. No a co. Koho by to zajímalo....

Byty a domy jsou drahé a často už finančně pro mnohé nedostupné. Kdo za to může? Pokud bychom hledali jednoduchou odpověd tak za vše špatné může "pochopitelně" vláda a její předseda. V době raketového růstu cen nemovitostí byl u vlády kdo? Babiš a ANO.

Nechme ovšem populistického hledání údajných viníků a hledejme řešení. Minulá vláda ho nenašla  a poslala problém dál. Pořád tady je. Co s tím?

Dlužena v celé akci nejede sama. Nová hustá dvojka vytvořená bývalými ministryněmi ANO Schillerovou a Dostálovou našla akční "řešení". Přesně v jejich stylu. ANO. Zadlužit. Zadlužit a to i další generaci. 

Já osobně bych se styděl za skutečnost, že dětem odkazuji dluhy. Považoval bych to za ostudu a osobní selhání. Ve svém okolí jsem znal pouze jednoho člověka, který mimo domu odkázal dětem i dluhy. Líný a o budoucnost se nezajímající ochlasta. Takto opravdu ne.

Co mně první zarazilo na prezentaci husté dvojky Schillerová - Dostálová, která slibovala výhodné řešení mezigenerační 50 letou hypotékou? Matematika. Má to být hrozně výhodné. Splátka má klesnou o 40 procent. To zní přece dobře a výhodně.

Co je to za nesmysl. To ty ženský neumí počítat? Jedna z nich přece dělala ministryni financí....

Co jít do reality a trochu skromně. Mimo dražší lokality se dá starší byt v menším městě či starší menší domek na vesnici pořídit cca za 2,5 až 4 miliony. Solidní i po rekonstrukci. Žádné staré ruiny. I těch je pochopitelně v nabídkách realitek plno a za nesmyslné ceny.

Doporučení ČNB pro poskytování hypoték je hranice 30 let. Jak by to tedy vypadalo s hypotékou ve výši 4 000 000 a sazbě 6 procent a tento časový úsek?

Zapínám hypoteční kalkulačku.

Měsíční splátka 24 000 a celkem zaplacená částka 8 600 000

Jak by stejná hypotéka vypadala při splatnosti na 50 let?

Znovu zapínám hypoteční kalkulačku.

Měsíční splátka 21 000 a celkem zaplacená částka 12 600 000.

To je tedy opravdu výhodné. Ta výhodná o 40 procent nižší částka je kde? Ten víc než dvojnásobný přeplatek vypůjčené částky nikoho nezajímá? To nemám řešit?

Pokud pominu z mého pohledu dost nechutnou a nemravnou snahu přesunutí mých osobních dluhů na děti lze jen konstatovat, že nově utvořená hustá dvojka Schillerová - Dostálová si nedokáže zapnout ani hypoteční kalkulačku a s matematikou nemá nic společného nebo jen docela sprostě a populisticky lžou a slibují nesmysly....

https://www.forum24.cz/hasit-pozar-benzinem-osvedcene-know-how-hnuti-ano-kalousek-se-vysmal-schillerove

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 27.5.2023 12:18 | karma článku: 26,89 | přečteno: 717x