Dítě odebráno matce. Pochvala pro Barnevernet !

Evropský soud pro lidská práva uložil Norsku pokutu jako odškodnění ženě, které soud odebral dítě. Poblázněná část českého lidu oslavuje vítězství nad fašisty a zloději dětí. Fakta jako vždy tyhle lidi vůbec  nezajímají....

Přesně tak na mě působí bláznivá diskuze pod článkem s emotivním názvem " Norsko odebralo matce dítě 43 minut po porodu, zaplatí odškodné"

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/soud-norsko-odebrani-deti-odskodne-barnevernet.A210706_130809_zahranicni_remy

Od zdejších internetových bojovníků dostali norští  "nacisté a fašisté" pořádně naloženo. Já jsem se v diskuzi nad touto situací dost podivil a vznesl jsem dotaz.

"Četl vůbec někdo ten článek? Opravdu by někdo z Vás svěřil dítě drogově závislé ženské, která už má třetí dítě s kdoví kým a nemá kde bydlet?"

Uvedený článek je na informace dost skoupý, ale ty zásadní poskytuje. Žena je drogově závislá a ze stejného důvodu jí soud odebral i předchozí dvě děti s odůvodněním, že by nebyla schopná se o ně starat. O otci se  nedočteme, pouze o možnosti získání ubytování pro svobodné matky. Otec jako vždy v podobných případech pan Nikdo. Případy jako přes kopírák...

Tak tu máme na jedné straně drogově závislou matku s jasnou minulostí a už prokázanou neschopností postarat se o dvě dříve porozené děti. Bez bydlení, bez podpory rodiny a s otcem opět panem Nikdo. To má být ta dobrá a ubližovaná strana konfliktu?

Kdo jsou ti zlí fašisté a zloději děti? Soud, který na podnět norského úřadu na ochranu dětí chránil narozené dítě a odebráním mu dal šanci na zdravý vývoj a lepší život?

Evropský soud pro lidská práva nezpochybnil rozsudek norského soudu ani nepotrestal Norsko a práci Barnevernetu v tomto případě. Pouze ho potrestal za procesní chybu a příliš rychlé odebrání dítěte. Dítě se nevrátí zpět k "mamince", ta dostane odškodné 25 tisíc euro na další drogy a možnost zplodit s dalším panem Nikdo čtvrté dítě. Jistě nebude poslední.

Tak za mě velká pochvala Barnevernetu. Takto má skutečně vypadat ochrana dítěte a jeho zájmů. V zájmu dítěte jistě není "péče a výchova" na ubytovně pro svobodné matky zdrogovanou matkou a s  hromadou sourozenců zplozeným panem Nikdo. Tak by to dopadlo u nás. Heslo  o ochraně práv dítěte sice platí i v Česku,ale....

U nás ovšem převládá představa, že nejlepší pro dítě je vždy jeho biologická matka a to často za každou cenu a bez ohledu na to co je matka zač a v jakých podmínkách dítě žije. Čeká se až se situace vyhrotí do extrému, ale ani potom utrpení pro dítě nekončí. I po odebrání zničeného dítěte do pěstounské péče mají jeho biologičtí rodiče možnost ničit život dítěte dál.

Takto je u nás chráněn zájem dítěte....

České soudy totiž skutečný zájem dítěte moc nezajímá. Dál převládá představa, že z jakékoliv ženy se po porodu stává skoro světice a pro dítě ta nejlepší možnost pro jeho další vývoj a život. Znám bohužel dost případů kde opak je pravdou....

 

 

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | středa 7.7.2021 7:18 | karma článku: 37,50 | přečteno: 7623x