Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Akvabelák aneb dívka do chlapeckého sboru nepatří

Tak už je to tady! Nepřijetí dívky do chlapeckého pěveckého sboru není diskriminace. Tak rozhodl německý soud. Tento rozsudek jistě uklidní pana Nožičku a ostatní bijce proti "neomarxismu" a zachránce normálního světa...

Rozhodnutí soud odůvodnil tím, že přednost dostalo právo na uměleckou tvorbu před právem rovnosti pohlaví. Rozhodla barva hlasu, dívčí hlas by narušil uměleckou koncepci sboru postavenou na chlapeckých hlasech, které zní jinak a měl by vliv na celkovém vyznění souboru.Pan Nožička si mohl počkat na rozhodnutí soudu, které jeho blog odsouvá do oblasti spekulací a lží.

https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=724399

Tato soudní pře byla zajímavá i v tom, že pravdu měly v podstatě obě bojující strany sporu.Právnička dívky tvrdila,že rozdíl mezi chlapeckým a dívčím hlasem není tak velký.Pro ty kdo nemají čistý hudební sluch a nejsou schopni barvy hlasů rozeznat je to v podstatě pravda.Ta skutečná pravda je jim díky jejích nedokonalému sluchu utajena. Skutečnou pravdu má tedy pochopitelně sbormistr chlapeckého sboru který uvedl, že zabarvení hlasu u chlapců a dívek je nesrovnatelné.Nejkrásněji pak podle něho zní chlapecké hlasy před mutováním. Soud mu dal za pravdu. Jistě správně.

Berlínský chlapecký sbor má dlouhou tradici, sahá až do 15.století.Naši předci využívali chlapecké hlasy už tehdy k oslavě Boha.Co bylo tenkrát normální? Malý zpěváček s nejkrásnějším hlasem byl vykastrován, aby si co nejdéle udržel krásnou barvu svého hlasu.Opravdu moudré rozhodnutí církve. K oslavě jiného Boha lze najít chlapecký zpěv i na počátku naší evropské civilizace - ve starém Řecku. Chlapecké sbory zpívaly a tančily na počest boha Apolona. Tehdy by mezi nimi rozeznal dívku i hluchý posluchač, všichni chlapci byli nazí. Tenkrát to bylo normální. Jak je vidět co je a není normální je velmi relativní a postupem času se to mění a někdy velmi značně.

Vrátím se k blogu pana Nožičky. Co dělá v nadpisu mého blogu akvabelák? Ten je tam kvůli jedné citaci z blogu, která mě opravdu dost pobavila.Pan Nožička se údajně spravedlivě a vlastenecky rozhořčuje - "Žijeme v normálním světě.Dočkáme se snad v brzké době i soudní žaloby od rodičů nějakého chlapce, kterého nechtěli příjmout do oddílu akvabel ( čistě z důvodu,že jde o dívčí sport)?" Opravdu k zasmání...

Nejdříve bych poznamenal, že jakási druh čistě dívčího sportu neexistuje. Je pouze sport. Akvabely je dost nesmyslný český název pro synchronizované plavání. Pan Nožička jaksi přehlédl, že již na mistrovství světa v ruské Kazani 2015 byla jedna z disciplín synchronizovaného plavání soutěž smíšených dvojic. První vítězství si odnesli Američané. Mužský člen týmu May k tomu říká - "Mnoho bariér tím padlo. Plavecky silné země přivádějí do tohoto sportu stále více mužů..."

Jasně. Jako kdybych to slyšel. Američan.... Západ....neomarxisti...Fuj!! Ovšem to nejlepší přijde na konec.Soutěže smíšených dvojic se zůčastnil i ruský pár. Dejme tedy slovo i plavci z Ruska. Malcev říká -  " Když mi bylo sedm, máma mě přihlásila do sportovní školy do skupiny synchronizovaného plavání. Brali každého, holky i kluky...."

Pane Nožičko, přečtěte si slova ruského plavce ještě jednou, teprve potom uvěříte. Ve Vašem milovaném Rusku už svět patnáct let není normální a ruští neomarxisti tam řádí jako utržení za řetězu. Kdo to kdy slyšel,aby kluk dělal holčičí sport....

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 17.8.2019 7:18 | karma článku: 15,03 | přečteno: 1299x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Chvalitebné. Sluníčková romská pieta v Brně se skoro vydařila.

Velká pochvala pro romské aktivisty. V tomto případě to jsou dobře investované státní peníze. Nápad zatrhnout plánovanou romskou demonstraci a přeměnit ji na pietu byl geniální. Vše proběhlo v klidu. Sluníčkově. Nenávist je pryč.

17.6.2023 v 20:33 | Karma: 29,50 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Romská zpěvačka šíří nesmysly a xenofobní nenávist.

To jsou slova romského aktivisty Jaroslava Miky. Nikoliv moje. S tím lze jenom souhlasit. Doufám, že romského aktivistu nikdo nepodezírá z rasismu či šíření nenávisti proti Romům. Ne? Fajn. Tak to mohu v psaní pokračovat...

15.6.2023 v 6:04 | Karma: 23,00 | Přečteno: 627x | Diskuse

Zdeněk Bárta

Romské chucpe a cikánská xenofobní nenávist.

BYL jsem tolerantní k problémům romské menšiny. Moji změnu má na svědomí současná nenávist romské chudé lůzy proti Ukrajincům. Romská elita a aktivisté musí být zoufalí. Jejich snaha je pryč. Hlasy romského rozumu jsou přeřvány.

14.6.2023 v 9:44 | Karma: 25,68 | Přečteno: 698x | Diskuse

Zdeněk Bárta

"Vražda Roma vyvolává emoce a nenávist vůči Ukrajincům." Vražda?

Jinde čtu brutální vražda. Titulkáři bulváru v rolích samosoudců už mají jasno. Co na tom, že v případě jsou nejasnosti a kvalifikaci trestného činu určí až soud. Titulky mohly být i jinak. " Ukrajinec v sebeobraně zabil Roma"

13.6.2023 v 7:46 | Karma: 38,59 | Přečteno: 1928x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Mrtvý chlapeček. Kdo za to může? OSPOD?

Smutný příběh z Mostu. Jen jeden z příběhů dětí žijících v morální a materiální bídě. Jejich smutný svět pro ně vytvářejí jejich rodiče. Alkoholici a fetky. Jeden z těchto příběhů skončil nejhůře jak mohl. Viníka mnozí hned našli.

31.5.2023 v 8:01 | Karma: 35,59 | Přečteno: 2784x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.