506 - český covidrekord. Co bude dál....?

A kdo o tom bude rozhodovat? Lid? Kolik analytiků sedí nyní na netu a vyhodnocuje reakci lidí v diskuzích?Tyto reakce budou rozhodovat? Není snad jasné, že i když se udělá cokoliv vždy se najdou lidé kterým se to nebude líbit?

Mám pocit, že u nás vše musí jít ode zdi ke zdi. Na začátku problému v jarních měsících jeden extrém. Roušky úplně všude .Pokud se někdo ozval ( jako třeba já), že nosit roušku venku kdy kolem nikdo není, nebo jako řidič či rodinný spolujezdec v autě je totální nesmysl, už jsem byl skoro za sobeckého vraha seniorů.

Nyní se Česko vydalo švédskou pochybnou cestou. O nošení roušek a dalších opatřeních nerozhoduje respektovaný a uznávaný tým odborníků, ale vystrašení politici. Zcela nekompetentní ministr zdravotnictví a populistický premiér, který se řídí pouze podle virtuálních nálad ve společnosti a chce být hezký na všechny strany. Za měsíc budou volby....

Pokud jsem kdy odmítal nosit roušku, bylo to pouze v nesmyslných situacích, které jsem popsal výše.Byl jsem překvapen novými opatřeními, které měly platit od září, pár věcí se mi tam určitě nelíbilo. A musím říci, že ještě více překvapen jsem byl jejich až příliš benevolentní změnou. Jako by neexistovala jakási "zlatá střední cesta", která by měla co nejméně odpůrců a nejvíc lidí, kterým nevadí.

Nejvíc jsem byl překvapen zrušením povinnosti nosit roušku v uzavřených prostorách při větší koncentraci lidí. Tedy v obchodech. Nošení roušky v MHD a v obchodech jsem vždy dodržoval a neměl jsem s tímto pokynem žádný problém, neměl bych ho ani dnes. Jsou místa, kterým se nejvíce ohrožené skupiny mohou vyhnout, ale nakoupit potraviny si prostě musí. Hlavně tam kde není jiná možnost jak je získat jinak.

Číslo 506 nevypadá moc hezky a zdaleka překonalo rekord z doby kdy se hysterčilo s rouškami úplně všude. Také nám to číslo při pohledu na sousedy a jejich opatření řekne, že opravdu nejsme nejlepší na světě. V našem evropském regionu je tomu právě naopak a i kdysi nejvíce zasažené země vykazují lepší výsledky.

Budou čísla v další týdnu vypadat podobně? Budou se znepokojeně ozývat skupina lidí, kterých se problém nejvíce týká? Tedy ti starší, kteří tvoří pevné jádro voličské skupiny ANO.Ti budou mít strach o své životy. Bude se za pár dní opět vše měnit? Volby se totiž blíží....

Ekonomiku už nelze znovu vypnout, teprve nyní se projeví následky jarního vypnutí. Počet lidí bez práce stoupá a začíná být problém sehnat jinou. Školy musí být otevřené, rodiče dětí už s nimi nemohou být doma. Tedy mohou, ovšem za cenu dalších miliardových dluhů a dalších ekonomických škod.

Co bude dál? Těžko říci, když jsou v čele státu nekompetentní a chaotická nemehla. Jsou snad opatření příliš uvolněné jen proto, aby se mohla na mediálně vděčných "dramatických" nočních zasedáních a následných tiskovkách měnit a různí exhibionisté v červené mikině či bez ní, ale s novým titulem Otec národa budou opět "zachranovali národ"...?

Volby se blíží….

 

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 22.8.2020 7:19 | karma článku: 25,23 | přečteno: 1029x