Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I v této diskuzi se objevil příspěvek, který tvrdí, jak je teď Švédsko na tom s ekonomikou dobře. Takže ne, není...pumpuje do ekonomiky větší peníze, než my, a stejně je na tom hůře, než my, za vodou není a má více jak jedenáctinásobek mrtvých, než my.

*

https://www.lidovky.cz/svet/koronavirus-ve-svedsku-ma-znacne-nasledky-letos-tam-zemrelo-nejvic-lidi-za-poslednich-150-let.A200819_175606_ln_zahranici_ele

*

https://www.businessinfo.cz/clanky/svedsko-koronavirus/

*

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/svedska-ekonomika-klesla-vic-nez-ceska-navzdory-liberalnimu-pristupu-115080

*

A vzhledem k tomu, že je švédská ekonomika závislá především na vývozu, tak bude v háji tak dlouho, dokud budou v háji evropské i jiné státy.

3 2
možnosti
MK

Tvrzení, že Švédsko má jedenáctinásobek mrtvých než my je demagogie. Především z těchto důvodů:

1) Švédské oběti jsou převážně z řad migrantů. Je to dáno nejspíš tím, že tito lidé si příliš nelámou hlavu s hygienou a proto šíření viru v této komunitě probíhá mnohem rychleji, než mezi domorodým obyvatelstvem. Kdyby taková komunita byla u nás, budeme na tom podobně jako oni.

2) Z této komunity se rekrutuje převážná většina personálu v domovech seniorů. Domorodé obyvatelstvo totiž o tuto práci nemá zájem. Tím je dána praktická nemožnost ochrany těchto zařízení.

3) Do našich obětí záměrně nepočítáte sekundární oběti, ke kterým došlo z důvodu zanedbání lékařské péče v době uzávěry nemocnic. Těchto obětí je násobně více než přímých obětí viru. Neznám osobně jedinou oběť viru (vlastně osobně neznám jediného nakaženého), avšak sekundárních obětí bylo v mém okolí hned několik.

Pokud toto vše vezmete v úvahu, pak se švédský výsledek nejeví jako špatný. I proto, že počet nově nakažených je v současnosti výrazně nižší než u nás.

4 0
možnosti
Foto

Stát neselhává, při řešení jakýchkoliv problémů, protože jsou tam nekompetentní lidé, ale protože je to jeho inherentní vlastnost, která vyplývá z nemožnosti ekonomické kalkulace.

2 2
možnosti
ZZ

ráno jsem o tom níže psal v diskusi, nemůže po mě nikdo chtít, abych nosil roušku, dokud budou nákazu do čech vozit dovolenkáři ze zahraničí, teď je zveřejněná info, že, nakažení přijíždějí z chorvatska

2 1
možnosti
JL

Vydel jste ty statistiky? Chápete, že vás mnohem pravděpodobněji nakazí soused co byl v Krkonoších, než ten co se vrátil ze zahraničí?

0 0
možnosti
MK

Švédskou cestu nepovažuji za pochybnou. Měli sice denní rekord 1800 nakažených, ale nyní už mají celkem klid. Jejich současné denní přírůstky jsou nižší než ty naše. Nezastavili ekonomiku a nemusí tedy nikoho odškodňovat. Jejich ekonomika se začne zotavovat dříve a z lepší výchozí pozice, než ta naše. Na rozdíl od nás u nich bude už jen lépe.

A pokud byste snad chtěl argumentovat počtem obětí, pak je třeba vzít v úvahu, že naše bilance není (a ještě dlouho nebude) úplná. Navíc by se do ní měly započítat i případy úmrtí v důsledku zanedbané péče. Teprve potom bude srovnání objektivní a rozhodně mezi Švédskem a Českem velký rozdíl nebude.

2 0
možnosti
PK

Situace se mění ze dne na den, ale jak praví klasik: ,, Změna je život". tak nevěšte hlavu přece je zatím o čem psát, až se řádně promoříme a pomřeme menšinově už bude třeba hledat jiné téma...;-D

1 2
možnosti
Foto

Statistika Ministerstva zdravotnictví ČR, kde je uvedené, že máme ke dni 21. 8. 2020 v 18.03 h 411 zemřelých na covid 19 pod tím se nachází tato legenda.

Legenda: Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‐19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‐19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. Od března do 21. 8. 2020 v 18.03 bylo na covid 19 u nás hospitalizováno 1 518 osob a z toho 28 osob v těžkém stavu. V současné době je hospitalizováno 108 osob. Od března do 21. 8. 2020 v 18.03 onemocnělo na covid 21 551 osob aktivně nemocných je jich 5 078 osob. To je pandemie jako hrom státu, který má 10 milionů obyvatel

1 0
možnosti
Foto

Ty Vaše bulíky, pane Kindle, už je zase máme na nose.....

1 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 1
možnosti
Foto

Někdo musí bránit svobodu a zmírňovat vystrašenost lidí, která neodpovídá nebezpečnosti dané situace.

3 0
možnosti
JM

Co by mělo být dál ? Babiš bude reagovat podle názoru větší části veřejnosti, ať ten názor bude jakýkoliv. Socani, bolševici a Japonec se přidají, jde o koryta.

No, a naše mimořádně neschopná opozice, jako šišlavý Fiala, ta nepříliš inteligentní ženská s ofinkou, která vystřídala sice kontroverzního, ale politicky schopného Kalouska, a Piráti, což je ultralevice - Ti neudělají taky nic. Třeba takoví Piráti si velmi zvykli na koryta. Takže uvidíme....

2 1
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votruba primář první kliniky tuberkulózy a respiračních onemocnění Všeobecné fakulty nemocnice v Praze přední plicní specialista říká : V době karantény jsme se stali specializovaným oddělení na coronavirus. Museli jsme uvolnit oddělení a připravit jej na masivní příjem pacientů, kteří budou v důsledku nákazy coronavirem na plicní ventilaci. Nemohli léčit lidi s rakovinou plic a museli se soustředit na coronavirus.. V nemocnicích v Praze v covidových centrech bylo obsazeno šest a deset procent lůžek. Naše nemocnice měla 35 pacientů s covidem a mohli přijmout až třikrát tolik pacientů s covidem a dnes nemáme ani jednoho . Covid 19 zdaleka nedosahuje síly epidemie jaké tu byly v minulosti a přinese nejenom ekonomické ztráty, ale především obrovské ztráty na lidských životech. Desítky přicházejí se zanedbanými chorobami, zejména s plicní rakovinou. Dále přicházejí s těžkými formami fibroz a brontichitckými onemocnění .Zvláště u těch onkologických onemocnění jsou to smutné věci. Drastická opatření spojená s nemocí covid 19 způsobila horší ztráty než nemoc, před níž měla tato opatření bránit. Předně to nebyla epidemie ani pandemie. Není mi pořád jasné, kdo z toho humbuku kolem covidu může profitovat. Už jenom proto, že víc lidí umře na následky neléčení jiných nemocí. Kladu si otázku, jestli je vinna celková zbabělost a změkčilost naší civilizace, která se nechala vystrašit. Anebo šílenství epidemiologů.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Že tzv. bezpříznakovost osobně považuji za eufemismus dodat musím. HIV pozitivní je také na začátku v šoku, když mu řeknou při náhodném testu, že má v sobě zatím neléčitelnou a smrtelnou nákazu, které ho jednou připraví o imunitu a život. Jak to? Vždyť přeci nemá žádné příznaky? Tolik na téma "bezpříznakovost" za mne.

A o souvislosti nákazou covid-19 u dětí a mladistvých a syndromem multisystémového zánětu?

*

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/dalsi-studie-u-deti-potvrdila-spojitost-koronaviru-a-multisystemoveho-zanetliveho-syndromu-40334024

1 3
možnosti
Foto

Jestli vy věříte tomu co napíší https://www.novinky.cz a podobně tak debata s vámi nemá cenu. Vám chybí to, čemu se říká kritické myšlení a to je schopnost zručně pracovat se svým rozumem a logikou. Pokud to umíte, tak můžete odhalit dezinformace, mýty a dopátrat se kvalitních a užitečných informací. Uvědomit co je klam iluze, která ovlivňuje vaše vnímání a rozhodování vlastním rozumem

2 1
možnosti