Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

neustále zapomínáte na to podstatné! nikdo nemá právo nám určovat, koho ve své zemi přijmeme nebo ne ... nebo to jsme podle vás paneTomáš Zdechovský jen něčí kolonie?

2 0
možnosti
Foto

Ve Vaší otázce máte již odpověď. Máme právo na to si říci svůj názor a celkem mě mrzí, pokud si to nemyslí některé země.

0 0
možnosti
Foto

Před chvílí jsem na čt24 poslouchala bývalého řeckého ministra, který si stěžoval, že mají příliš dlouhé hranice, které nemohou uhlídat. 

Poraďte mu, že by bohatě by stačilo, kdyby hlídali hranici s Makedonií, event. Albánií, protože Bulhaři ty navazující hlídají poměrně úspěšně.

Pokud by totiž migranti věděli, že je jejich hranice tímto směrem nepropustná, nenamáhali by se plout na řecké ostrovy. 

Všichni přece chtějí do Německa, Řecko pro ně není atraktivní, tudíž by nemělo smysl, aby se do něj trmáceli, když se pak dál do Evropy nedostanou.

1 0
možnosti
Foto

Bohužel máte v mnoha věcech pravdu. Ale my musíme najít řešení. To, že všichni chtějí do Německa, neznamená, že se tam dostanou.

0 0
možnosti
MM

Zajímalo by mě, jak probýhá debata v Bruselu. Takhle to vypadá, že jsou tady dva nesmiřitelné bloky zemí - jedni prosazují výhradně vstřícný přístup k imigrantům, druzí jen a pouze represivní. A nic mezi tím. Na Východě se z uprchlíků dělají monstra, lidi jsou uplně šílení, reagují neadekvátně situaci. Na Západě pak jakoby si rizika plynoucí z uprchlické krize naprosto odmítali připustit. Obojí mi příjde špatně. Vždyť přece i na Západě musí být politikům jasné, že takhle to nejde do nekonečna, že k nám nemůže přijít půlka světa, že se musejí hledat jiná řešení, dlouhodobější, včetně větší ochrany vnějších hranic. Možná by se východní státy dočkaly v EU většího pochopení, kdyby byly soudné, protože ani ony se nestavý k situaci nejrozuměji. Jen za včerejšek překročilo maďarsko-srbskou hranici 4,5 tisíc lidí a země jako je Slovensko hlásá, že je ochotno přijmout 200 syrských křesťanů!!! To snad nemůžou myslet vážně! Dokud to bude takhle nastavené, tak se nic nevyřeší a situace se bude jen a jen zhoršovat.

0 0
možnosti
MO

Já bych problém s uprchlíky neměl. Mám problém s islámem. Islám je nekompatibilní s naším způsobem života a našimi hodnotami. Syrské nebo irácké křesťany bych v Evropě i u nás viděl rád. Ale imigraci muslimů je třeba bránit se stůj co stůj - zkušenosti zemí na západ od nás jsou dostatečně odstrašujícím příkladem.

3 0
možnosti
Foto

je tu ještě problém s množstvím - to co se sem valí, jsou celá města (ovšem nepostavená, ta přístřeší včetně infrastruktury neexistují).

Na azyl má v ohrožení života každý člověk nárok v první zemi, která je bezpečná. EU v této roli ale není. Nemá tedy povinnost nikoho přijímat.

Pokud to přece jen udělá, měla by poskytovat pouze dočasnou ochranu. 

Fascinují mě mesiášské snahy některých politiků, kteří snad vyloženě baží po tom, jak se těch migrantů zmocnit a předělat je k obrazu svému. To se jim nemůže podařit, protože muslimové jsou hrdí, svých zvyků se nikdy nevzdají.

1 0
možnosti
JZ

Jakékoliv silácké řeči jsou k ničemu, protože problémy neřeší. Musí být také jasné, že nařizovat uprchlické kvóty je kontraproduktivní, protože ti lidé nechtějí do EU jako takové, ale jen do některých zemí EU, těch nejbohatších. Pak ale zazní logická námitka, že v takovém případě nemůže jít o politické uprchlíky, ale ekonomické imigranty. 

Řešení číslo jedna tedy skutečně spočívá v zajištění vnějších hranic Schengenu, takže bych české policisty vyslal nejdříve tam. Za článek karma.:-)R^

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za karmu i komentář.

0 0
možnosti
OP

Základním problémem je s islám a chování lidí, kteří s ním přicházejí. Nikdy se společnost masově nezabývala uprchlickými otázkami, byť vždy migrace existovala a vždy souvisela s vojenskými konflikty v příslušných zemích. Chování současných migrantů je to, co lidi děsí a před čím evropští politici zavírají oči a přikazují nám, že se tím nemáme zabývat. Představa, že vrcholní evropští politici vymýšlejí, kam s uprchlíky a vůbec nevnímají, že toto nemá žádné řešení, je děsivá a nejpravděpodobnější scénář je, že se do popředí nad multikulturalismus vyšvihne nacionalismus se všemi negativními projevy

3 0
možnosti
VK

Populismus je myšlenka, kterou chtějí všichni slyšet. A to sedí spíš na vaše blogy.

1 2
možnosti
Foto

Určitě. Dělám si to na to průzkumy jako Paroubek ;-D;-)

0 0
možnosti
JP

J97a53n 89P15a55v53l71í85k

14. 9. 2015 19:45

Kvóty asi nejsou njšťastnějším nápadem, ale kdybych měl hlasovat, hlasoval bych pro. Naše země specielně by měla dát najevo solidaritu a ochotu přispět svým dílem v maléru, nejen přijímat výhody, které nám plynou z členství. Dále je nezbytně nutné, aby celá EU táhla za jeden provaz, pokud se na tom EU nedohodne, dohodnou se společně silné země a my utřeme nudli. Nás nejvíc ohrožují pánové Zeman, Babiš, Klaus, Konvička a všichni, kteří jim ty jejich "moudra" konzumují.

3 1
možnosti
LS

L24i18b86o53r 24S17y58n16e32k

14. 9. 2015 20:05

O jakém to maléru hovoříte? My jsme způsobili nějaký malér? Pomáhat je naprosto v pořádku a každý člověk má jistě radost z nezištné pomoci druhému, ale hřát si hada na prsou, to ne, to mně četla babička i v pohádkách. To se prostě nevyplácí.

3 0
možnosti
PV

P32a89v27e18l 33V29é79b95r

14. 9. 2015 19:36

Docela s vámi souhlasím (ač jsem proti jakémukoliv přijímání - to, co se přichází, nejsou uprchlíci z válečného pekla), nicméně bych povinné kvóty nenazýval laciným populismem, neboť:

a) nikdo z "normálních" lidí je nechce, není to populismus, ale naopak, prosazování zbloudilého názoru proti vůli většiny

b) a laciný už vůbec není. Už teď nás přichází pěkně draho a obávám se, že proti budoucím nákladům je tohle prkotina...

1 0
možnosti
DB

////Nikdo proto nemůže nutit žádného člověka, aby šel do země, do které nechce.////// citát

Zvláštní věta. Z historie a z logiky této činnosti je to tak, že se musí dohodnout jak běženec tak i přijímací zem. Když se nedohodnou, má nevýhodu běženec. Musí si najít jinou vysněnou zem.

Protože neexistuje povinnost pro stát, aby někoho přijal, když ho nechce. A neexistuje právo si vybírat zem do které se chci uchýlit pře válkou v mé zemi. Musím vzít za vděk jakoukoliv zemí, která mne nechá čít v míru, a ještě navíc si musím být vědom toho, že musím respektovat zákony země, která mně přijala, protože jinak mne mohou poslat šupitopresto zpátky jako persona non grata.

 V 80. letech byla spousta lidí, kteří v německých lágrech pro běžence z východu čekali na papíry o tom, že je koncoví vysněná zem přijme. A čekali i několik let a někteří museli změnit svůj cíl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.