Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Výborný článek pane Zdechovský, k památkové ochraně hotelu Praha nevidím důvod. A když ho někteří chtějí zachránit, tak ať si ho od pana Kellnera koupí. :-)

1 0
možnosti
Foto

A udělají z něho mauzoleum ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RK

Mám pocit, že žádný z kritiků Hotelu Praha v něm a pod ním nikdy nebyl.

Ze strany z ulice je to opravdu, zvláštní betonová stavba, ale když vejdete dovnitř, uvidíte zajímavé a rozlehlé prostory, a co teprve zezdola, krásné vlny - údajně tekutá architektura. Za to jak Hotel Praha vypadá zezdola se dnes nemusí stydět kdejaká supermoderní stavba někde na Floridě.

0 1
možnosti
TJ

Podobná věc jak nádraží v Havířově. Někomu se nelíbí (řadová socialistická vobluda), někomu se líbí a považuje za skvost - ovšem náklady budovy platit nebude. Navíc se jedná o důležitý funkční veřejný objekt, nikoli nějaký kostel. Vyhrát má ten kdo má peníze a jasnou důvěryhodnou vizi co s tím dál. Mně se také líbí škoda rapid, přesto  v ní již nejezdím a nikoho ani nenutím. Zkrátka některé věci končí a život jde dál.

1 0
možnosti
MM

Pane Zdechovský, pokud používáte v nadpisu blogu slovo demagogie, použiji je v diskusi také. Musím konstatovat, že Váš článek je demagogocký a že demagxogicky argumentujete pouze tím, že hotel postavili komunisté. Očekával bych věcnou argumentaci z architektonického hlediska, protože jiná argumentace argumentací není. To, že hotel postavili komunisté či že je prodělečný či kolik by stála rekonstrukce není argumentace ve smyslu toho, zda by hotel měl či neměl být kulturní památkou. Já si na rozdíl od Vás jako stavař myslím, že na svoji dobu se hotel z architektonického hlediska povedl.

Když některé objekty v Praze i jinde koupila silná finanční skupina, zázem na ně bylo uvaleno embargo kultirní památky, které však bylo po čase "sňato". Šlo tedy o výpalné, o korupci, o to donutit nového majitele aby ke kupní ceně zaplatil úředníkům výpalné za to, že se svým majetkem smí nakládat?  Takových nemovitostí, které se na poslední chvíli staly památkami a pak zase ne je v ČR plno, o tom by stálo napsat blog.

A jinak, chcete tvrdit, že třeba dostavba kostela Emauzy v Praze v letech 1953-4 je paskvil? Protože byla realizována v době nejhlubší totality? Podle Vaší argumentace asi ano, že?

3 2
možnosti
MM

P.S.: omlouvám se za překlepy, blbne mi klávesnice :-(

0 1
možnosti
JV

J25o40s41e12f 41V11a22l74a

5. 8. 2013 12:41

ze se Vam stavba nelibi jeste neznamena, ze nema ( treba? ) zadnou hodnotu.  Pokud si treba srovnam stavbu kostela sv. Ludmily na Namesti miru ( nic nerikajici neogotika...), tak mne hotel Praha docela oslovuje. To, ze se proda soukriomemu majiteli na zbourani jeste take nic nerika o skutecne historicke a umelecke cene.... Klaster ve Zlate Korune u Krumlova byl taky dlouho sirkarnou a byl temer znicen........a co se tyce soucasneho majitele, jeho rozhodnuti hotel zbourat pouze zrcadli to, ze asi mu moc o pamatky nejde....

1 0
možnosti
Foto

Já jsme napsal otevřeně svůj názor, jak to vidím. Dole pod článkem najdete odkazy. Pojďme o tom diskutovat.

0 0
možnosti
PK

P44a44v94e56l 17K31u33l97a

5. 8. 2013 12:10

"Proč tak jinak pěkný článek musíte kazit pindy o Kellnerovi?" Nebude to proto, že Kellner je shodou okolností majitelem? Já jsem jeden z těch, kterým se hotel docela líbí. Zvenku a zdálky, jinak jsem ho neviděl. Ale myslím si, že si s ním majitel může dělat co chce.:-)

2 0
možnosti
PK

P60a34v54e53l 31K29u20l94a

5. 8. 2013 12:11

Pro pana Klaudu

0 0
možnosti
RK

Proč tak jinak pěkný článek musíte kazit pindy o Kellnerovi? Doopravdy vám stojí za to snižovat se k pavlačovým drbům? Já jsem třeba velmi silně "bojoval" proti Blobu na Letné. Jen z jediného důvodu. Prostě podle mě se ta stavba na Letnou nehodila. Pochopitelně jsem byl nazván "Klausistou". Proč se u nás musí všechno vést okamžitě v osobní rovině? Copak nedokážete pochopit, že někdo třeba doopravdy ten hotel považuje za něco hodnotného? Ač mezi ně nepatřím, tak je chápu. Nakonec je to něco, co jsem viděl pokaždé, když jsem jel po Prašném mostě. Něco, co Prahu nekazí tak, jako třeba bohnické sídliště. A bude to tam chybět. Na obzoru tam zkrátka nic nebude.

1 0
možnosti
Foto

Já osobně určitě nejsem proti panu Kellnerovi, ani proti nikomu jinému. Pana Kellnera jsem v životě neviděl a osobně jsem pro, aby si se svým majetkem udělal co chce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4369x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.