Diskuse

Rusko a Lisabon

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

15. 10. 2009 0:41
Minimálně Gustáv Husák si úctu zaslouží

Byl to náš nejlepší prezident.

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

14. 10. 2009 18:56
o

R^

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

14. 10. 2009 16:26
Tak to bývá u VK

Argumentace pro ochranu našeho majetku před sudetskými Němci vypadá racionální. V podstatě bych s věcí souhlasil. Jenže. U pana Prezidenta člověk nikdy neví. Přirovnání: komunisté. Oni říkali pár věcí, které byly pravdivé nebo vypadaly nanejvýš věrohodně. Např. varovali před chybami v podvody v privatizaci. Kde je potíž? Oni sledovali jiný cíl, o rozkrádání jim nešlo, jen jim vadilo, že si nekradou oni pro sebe, ale někdo jiný. Téma sudetských Němců využívali bolševici i za totality. Zčásti právem, některé nároky "krajanského sdružení" jsou skutečně nestoudné. Potíž je, že soudruzi si na tom uměli ohřát i tu svoji polívčičku. A téma hanebně zneužili.

VK argumentovat umí znamenitě. Potíž je, že člověk neví, kam skutečn míří. Ne diktátu EU, to je rozumné. Pokud to ovšem má jen sloužit tomu, abychom měli blíže k Rusku, tak volím to menší zlo. Takže věcně souhlasím, ale nesouhlasím s VK. Není důvěryhodný, k Putinovi má blíž než měl k Bushovi.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

14. 10. 2009 17:35
Re: Tak to bývá u VK

kdekdo může mít nějaké nároky, ale fakt je jen jeden, sudeťáci byli odsunuti jako občané III Říše a jejich majetek byl zabaven a použit místo německých reparací, které měly být skutečně vyšší. Navíc sudeťáci byli odškodněni německou vládou, takže jejich újma je jen citová a tu jim žádný soud nevrátí. vrtošivý Klaus si jen ohřívá svou nechutnou polívčičku

0 0
možnosti
W

Wolf778

14. 10. 2009 16:22
Co má u všech rohatých

Schengen, vzájemný obchod a další EU výdobytky společného s Lisabonskou smlouvou? Tyto druhy spolupráce existovaly už dávno před Lisabonem a dokonce i přesahují hranice EU.

 

Vemte si Schengen - některé státy mimo EU jsou v Schengenu a naopak jiné státy (členské) stojí mimo Schengen. Právě Schengenská smlouva je nejlepším důkazem toho, že spolupráce na nejrůznějších přínosných konceptech se dá budovat i postupně, různým tempem a svobodně podle přání všech zúčastněných.

 

Argumentace stylem "LS = spolupráce, proto non LS = nespolupráce" je jen pustá demagogie!

0 0
možnosti
HM

Hank Moody

14. 10. 2009 16:05
Ten Putinuv pacholek Klaus,

z vule Sloufa toho casu na Hrade, se rozhodl nasledovat podobneho bl.ba Benese se vsemi dusledky padu do vychodniho otroctvi. A stejne jako Benes v prosinci 1943 z Moskvy vzkazuje, co se bude v Cesku delat.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 10. 2009 16:10
Re: Ten Putinuv pacholek Klaus,

Rusko je nebezpečné, ale je velmi daleko tomu, aby nám říkalo, co máme dělat. Naopak Brusel je od našeho ovládnutí krůček, respektive jeden podpis. :-/

-

Připadáte mi jako člověk, který padá bez padáku z letadla a trápí se obavami, aby se neutopil. :-P

0 0
možnosti
PV

Pytlík

14. 10. 2009 15:42
Nech8pu, o čem mluvíte

Vždyť LS již byla neschválena a to právoplatně, v Irsku, což již samo o sobě, podle pravidel, které sii stanovila sama EU, stačíé k tomu, aby neplatila a podpis/nepodpis našeho prezidenta na tom nic nemění. Opakování referenda v Irsku je jenom hra na demokracii. Nebo snad příští rok, až budou volby, se budou tyto opakovat tak dlouho, až se výsledek bude dostatečně bude líbit např. J. Paroubkovi?

Referendum v Irsku proběhlo, LS byla neschválena a to, že Irsko bylo donuceno toto referendum opakovat svědčí jenom o aroganci velkých států. Přesto je LS neplatná,je neplatná, je neplatná. Nebo zákony platí jenom tak, jak se to hodí němcům, či francouzům? Pokud ano, chci hned z Unie ven...

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

14. 10. 2009 15:47
Re: Nech8pu, o čem mluvíte

pokud chcete z Unie ven, prestehujte se do nejake zeme co v EU neni, pokud si nevzpominate roku 2004 CR dobrovolne vstoupila do EU.

0 0
možnosti
MD

midou

14. 10. 2009 15:39
kde berete svou jistotu?

1. Mnichov byl také jen  kompromis mnoha států, ve své době se prostě jen zájmy hlavních hráčů zemí v Evropě upřednostnili před zájmem malé země a to jsme v té době měli významější průmysl než teď.

2. S Medvěděvem si lebedí i Obama i Čína. Obama dokonce nedávno deklaroval , že zastavuje kritiku nedemokratických aktivit Moskvy, bysnys je bysnys... podivejte se jak si lebedi Němci s Ruskem pokud se jedná o výstavbu plynovodu přes Balt...

3. Splněním požadavku presidenta určitě nepřijdem o EURo ani o volný pohyb v Evropě. Nakonec  Německo, pokud se mu to hodí,  má několikaletou vyjjímku z povinnosti umožnit  zaměstnávat Čechy

atd...

:-)

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

14. 10. 2009 15:45
Re: kde berete svou jistotu?

otazka neni zda MY Cesko, ale jako dopady to budeme mit na MY Evropa. Jenze MY Evropa to u nas nefunguje, jak se ukazala likvidace naseho predsednictvi. Zda vsak nasi likvidaci snahy MY Evropa budou takto pozitivne vnimat tech 26 statu, tak to je velka neznama. Vzhledem k faktu, ze neni cela EU pouze proti LS, jak si v CR blahove snazime namluvit, troufnu si rict, ze opravdu par statu nasereme. Jenze jak se psalo na bilboardech, s jinym politikem, Evropa a Cesko, kaslu na to vsecko. Typicky pristup naseho naroda.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

14. 10. 2009 15:32
Presne popsano!

Je treba tohoto rusofila ihned odstranit z politicke sceny!

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

14. 10. 2009 15:32
Smutek v srdci

Ano smutek v srdci a slzy v očích, kam až to náš národ "dotáhl" Vlastně se vrací zpět. Byl na vrcholu svého IQ a nutně padá dolů-------- Pan prezident dnes se vyjádřil v Rusku ,že neschválení LS je pro něj životně důležité- ne pro jeho národ, ale pro něj samotného. Sbohem veškeré naděje --- vracíme se KAM??????????? Na Balkán?

Hodně štěstí ČESKO.[>-]EU[>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám