Diskuse

Proč Poche?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

vena65

11. 10. 2010 12:57
Ono o ty daně nešlo vůbec.

Jednak nejsou daněny a jednak jde spíš o to, že se nemusí uvádět "sponzor". Pokud by to odvedl jednou částkou, tak už figuruje ve výkazech pod jménem a to se ne zrovna hodí, zvláště když má přiklepnutý tak náročný a jistě spravedlivě ohodnocený post.

Ale myslím si, že ani to nebylo v celém případu podstatné. Podle mně šlo spíš o to, předhodit davu kost, aby se pak mohl Dluhoslav před volbami blýsknout jak je nekompromisní k takovým praktikám. Poche je celkem neznámý a nikomu jeho odchod neublíží, ani jemu ne. A na veřejnosti to tak dobře vypadá, když se zbaví všech funkcí. Ovšem pašalík mu zůstane.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

11. 10. 2010 12:39
ono se to nedaní, viz č. 586/1992 Sb.

§ 15 Nezdanitelná část základu daně

(1) Od základu daně lze odečíst hodnotu darů poskytnutých obcím, krajům, organizačním složkám státu, právnickým osobám se sídlem na území České republiky, jakož i právnickým osobám, které jsou pořadateli veřejných sbírek podle zvláštního zákona, a to na financování vědy a vzdělání, výzkumných a vývojových účelů, kultury, školství, na policii, na požární ochranu, na podporu a ochranu mládeže, na ochranu zvířat a jejich zdraví, na účely sociální, zdravotnické a ekologické, humanitární, charitativní, náboženské pro registrované církve a náboženské společnosti, tělovýchovné a sportovní, a politickým stranám a politickým hnutím na jejich činnost, ....

0 0
možnosti
RK

semelik

11. 10. 2010 13:30
kdybyste to uvedl celé, pro dary je tam LIMIT

ale to se zrovna v téhle chvíli nehodilo, že?

0 0
možnosti
JD

pedr64

11. 10. 2010 12:38
já nevidím tak problém ani v tom,

co pan Poche udělal nebo neudělal, jako v celém systému. Firmy ve vlastnictví obcí slouží k plnění stranických pokladen. Připadá mi naprosto skandální, že komunální politk je delegován do statutárního orgánu společnosti v majetku obce a získá zde odměnu srovnatelnou s platem premiéra nebo prezidenta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám