Oranžová parodie

Hle, zde oranžovůl pase své maso na trávě pěstované oranžovými zemědělci študovaných na vysokých školách až v dalekém Řecku. Nabývajíc kil, spokojeně čeká na porážku, neb to jediná funkce oranožovola. Ne dojit, jako kravky, rovnou porazit a maso z něj zkonzumovat, však kravka porodí nového býčka, ze kterého se rázem lehkým chirurgickým zákrokem stane oranžovůl.

Cožpak vy, oranžovovoli, nevidíte tu lobotomii, která vám je činěna? Copak se opravdu spokojíte s hrstí té trávy, tupě čekajíc na popravu řeckým agrárníkem, číhajícím za bukem se svým prázdným měšcem, který jen čeká na naplnění z vašich kůží? Zřejmě ne, neb vrchní Kleštič již dokonal svou práci na vás a vám tak nezbývá než tupě pobékávat jeho melodii. Vrchní kleštič vás opojil levným pivem a moučnatým párkem a zatímco vy, omámeni jeho zpěvným hlasem a oranžovou růží v záňadří, stojíte ve své ohrádce, on vás bezbolestně zbavuje toho nejcennějšího, co ve vás kravka má. Pak již nezbude ničeho jiného, než toho masa na vašem těle. A pak jen poslední zabučení a závan těch pastvin v oranžovém plotě, až černá rampa poveze vás vstříc nejisté budoucnosti ležících v konzervách, guláších či masokostní moučce.

 A tak Kleštič dostal vás tam, kde chtěl vás mít a opojen úspěchem rejdí dále se svými skalpely, aby nadělal další a další oranžové volky do své stáje. Přes sliby tučných koryt a velkých pastvin, vy nevidíte dále, že existuje svět za plotem, kde i jiná zvířata radostně prohánějí svá těla neohrožována vidinou plechové urny stojící v regálech Lidlu. Tam není jen louka podupaná oranžovými kopyty, tam i les, řeka, alej či háj, kde radosti ze života zažívají ti, které Kleštič nestačil omámit svými planými a nesplnitelnými sliby, tak jako vás, vy oranžovoli. Sladké mámení jeho řečiček končí v moment, kdy do kýblu padá vaše pýcha a z býka se stává volek s oranžovým cejchem na čele. Možná i přes ztrátu vaší hrdosti někdo probuzen bude chtít nabýt svého jmění zpět, ale to bohužel žádný lékař držený v jařmu velkého Kleštiče nedokáže, neb nedostává se mu materiálu, který by mu to dovoloval. A tak vám, oranžovolové, nezbude nic jiného, než dál zůstávat v té oranžové ohradě a čekat na poslední békot.

_____________________________________________________________

Autorská práva nevyhrazena, každá podobnost s dosud žijícími postavami či autory není náhodná :-) 

Autor: Milan Zborník | úterý 18.5.2010 11:01 | karma článku: 31,75 | přečteno: 2139x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44