Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH-E

Velká hlava - etnovědec

20. 3. 2009 12:29
Zborníku, si barevnej, nebo sou jen černobílé ???

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
B

BlackHororMovie

20. 3. 2009 12:40
Re: Zborníku, si barevnej, nebo sou jen černobílé ???

;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 3. 2009 12:24
A proč by měli

všichni mít sociální cítění? Co to je? Normální je mít rád své kamarády a blízké, většinu lidí tolerovat a nějaké mít rád asi jako osinu v (Y). Hodnota věcí se neodvíjí od jejich složitosti, ale od užitečnosti pro hodnotícího. Jinak by musel i komár mít nekonečnou hodnotu, neb jej nikdo "vyrobit" nedokáže. Lidí je na světě moc a čeho je moc, toho je příliš. Jaká je , probůh,  pro Čecha hodnota nějakého dalšího člověka někde v Kongu nebo Malajsii? Pokud není nulová, pak je záporná. Humanismus a starost o "bližního" měla smysl, když byli lidi vzácností, někdy za časů Ježíše Krista. Dnes je požehnáním, pokud je od vás nejbližší   "bližní" vzdálen alespoň kilometr.

0 0
možnosti
A

alsza

20. 3. 2009 11:32
horší než bulvár

Vážený pane, to co jste tady použil jako názornou pomůcku je prostě hnus. Lituji jen, že jsem nestihl zareagovat dříve, než tak učinili jiní. Bral bych to ještě rozumně kdyby jste napsal co konkrétně jste pro tyto děti udělal vyTo jsem ale jeden z těch co si vaše články přečte a s něčím i souhlasím a s něčím  ne.Určitě nečekejte urážky ale tohle bylo opravdu nad moje síly vám nenapsat.V co se promění blog když každý bloger začne používat nějaké podobné obrázky jako argumenty. Jen tak mimochodem víte, že na takhle postižené děti se do různých nadací vybere více od té střední a nižší třídy vašich spoluobčanů (sociální smýšlení)? 

je mi jedno kdo je tady socan a kdo modrý pták - já mám svoje názory a ty jdou někdy do leva jindy doprava.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

20. 3. 2009 11:51
Re: horší než bulvár

tenhle článek není o tom, co jsem pro ty děti udělal, pokud vás to zajímá, můžu vám o to napsat do mailu. Reakce o hyenyimu jsem očekával, proto jsem také váhal s jejich zveřejněním, nicméně situace z poslední doby mě k tomu odhodlala. Opět budu opakovat to své klišé: uvědomme si naší kliku. Jde to trošku do bulváru, ale není to psáno pro lidi, co mé názory přijímají, i když za jejich názory jsem rád, pokud něco může někomu trošku otevřít oči, je to názorný příklad a jeden obrázek je v tomto případě za tisíce slov. Vašeho názoru si ale cením a děkuji za něj.

0 0
možnosti
P

P.Farsky

20. 3. 2009 11:19
Zborníku......

Zborníku, mohl bych ti poslat serie podobných fotek. Pro změnu třeba starých zbědovaných lidí z LDN v Česku a obdobných zařízení ze Švédska a třeba Sudánu. Že samy obdobné fotografie, pro změnu třeba starých lidí, nic nevypovídají ani o Česku, ani o  Švédsku, ani o Sudánu jako o zemi a už vůbec nic o utrpení těchto konkretních lidí  a jejich pocitu ze společnosti, ví snad i blbec.

Zborníku, čím to je, že ty to nevíš?

P.S.

Zborníku, parazitování na utrpení cizích lidí, jen pro to, aby ty ses předvedl na blogu, aniž by to pro trpící lidi mělo jakýkoli pozitivní význam, je hyenismus. Ale to už je pro tebe zcela nad hranicí tvého chápání, chápání spokojeného a hloupého člověka, který tím demoralizuje společnost, že ? 

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

20. 3. 2009 11:37
Re: Zborníku......

Vážený pane Farský, pokud si myslíte, že se snažím paratizovat, je to jen vaše věc a hodnotit vaše předsudky, které vás k tomu vedly, není v mé kompetenci. Co se týká toho zbytku, zřejmě jste si nevšiml, že nepíši nic o poměru ve státě, ale o mé vnímání reality sociálního cítění. Můžete sem poslat spoustu fotek a všechny budou o tom samém.... někteří lidé se někde mají hůř než třeba vy nebo já, ale i přes to budeme remcat, jak je to nespravedlivé, místo toho, abychom byly rádi za to, co máme a uvědomili si, že žít na úkor budoucnosti je hazard.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

20. 3. 2009 11:05
Pane,jste hlupák

Vy a vám podobní by neváhali vymlátit člověku zlaté zuby.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

20. 3. 2009 11:17
Re: Pane,jste hlupák

jak jste na to přišel?

0 0
možnosti
VH

Totedyne

20. 3. 2009 10:34
takto podobně blábolili komunisté

Komunisté taky často poukazovali, že se lidé nemají špatně, že se mají spokojit s tím, co je. poukazovali na to, že nikdo nehladověl, nikdo nemrzl pod mostem, zdravotní péče byla pro všechny zdarma. Když někdo chtěl mít kvalitnější ovzduší, jídlo, bydlení, nebo zdravotní péči, pak byl moc náročný ...

Dneska mnozí nemají ani to, co za komunistů. Osobně se lidem ze skláren nedivím, že jsou nespokojení, když vlivem toho, že několik měsíců nemají mzdu, musí hladovět.

Možná až podobně dopadnou rodiče autora a přestanou autora finančně podporovat, tak autor přestane psát takové kraviny...

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

20. 3. 2009 10:42
Re: takto podobně blábolili komunisté

Kdyby takto dopadli moji rodiče, budu ten první, kdo je bude podporovat. Já své rodiče totiž velmi ctím a od jisté doby jejich pomoci využívám jen ve formě maminčina nedělního obědu :-)

0 0
možnosti
P

pe-pe-07

20. 3. 2009 10:24
Smutný článek

Kdyby si všichni ti nahoře nehrabali do svých kapes a mysleli na ty, kteří to nejvíce potřebují, nebylo by žádných takto smutných a bohužel pravdivých článků-:(;-(

0 0
možnosti
G

gumidos

20. 3. 2009 10:23
ten článek je nefér

tyhle individuální tragedie byly, jsou a budou. Prezentovat je jako tragedie je nefér, protože někdo má ještě horší. Umím najít jné děti s rozštěpem páteře, bez nohou apod. Ale vnímání neštěstí nebo tragedie je individuální a autor se rozhodl stanovit pravidla pro to, co je větší neštěstí a co menší.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

20. 3. 2009 10:33
Re: ten článek je nefér

Nerozhodl jsem se stanovit žádná pravidla, jen ukazuji, jak vnímám neštěstí a tragédii já. Pokud má někdo za tragédii, že musí platit u doktora 30 korun a je někdo, kdo ho za to polituje, budiž. Já to ale nebudu, protože to dle mého mínění žádná tragédie není. A co se týká těch dětí s roštěpem páteře či bez nohou, máte pravdu, že je to tragédie, pracoval jsem s nimy a znám hodně dalších příběhů na toto téma. Ale pokud se tyto děti narodí u nás, je o ně postaráno a mají přístup k veškeré potřebné lékařské péči, pokud o to stojí. Děti z mého článku vesměs umírají, ač by nemusely. Takže nechápu, co na tom není fér.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

20. 3. 2009 10:16
Sociální cítění v podání státu

je trochu o něčem jiným...

0 0
možnosti
IKČ

Ing.Rudolf Kitler_prezident ČSSR

20. 3. 2009 10:14
Jedinými kdo mají absolutní deficit sociálního

cítění jsou voliči a politici levice. Karma. R^

0 0
možnosti
TI

TristanTzara II.

20. 3. 2009 10:28
Re: Jedinými kdo mají absolutní deficit sociálního

Mysliš ODSáky :-P ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám