Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mahátma Gándhí se musí v hrobě obracet.

2 0
možnosti
Foto

Pro Izrael je zásadní vojenská přítomnost Ruska v sousední Sýrii, která je pro Izrael dvousečnou zbraní. Židovský stát zatím těží z dohody o koordinaci, která mu umožňuje zasazovat v Sýrii údery proti íránským silám, které do země pašují zbraně. Přestože Moskva chrání režim syrského prezidenta Bašára Asada, těmto izraelským úderům ponechává volnost.„ Izrael má fakticky bezpečnostní hranici s Ruskem, které je nejvýznamnější vojenskou mocností v Sýrii. Přesto se Izrael rozhodl v OSN podpořit rezoluci odsuzují Rusko a slíbil, že bude součástí mezinárodní snahy o poskytnutí humanitární pomoci Ukrajincům.

0 0
možnosti
Foto

Indie, nejlidnatější stát s demokratickým zřízením na světě, dosud ruskou invazi na Ukrajinu neodsoudila. S Ruskem ji dlouhodobě pojí blízké vztahy, většina těžkých zbraní indické armády pochází právě z Ruska .Indie a Rusko v roce 2021 spolu uzavřely novou dohodu o vojenské spolupráci na dalších deset let. Obě strany chtějí nejen prohloubit vztahy na poli výzkumu a vývoje zbraňových systémů, ale také pořádat společná vojenská cvičení. Indie rovněž potvrdila, že jí Moskva začala tento měsíc dodávat protiletadlový raketový systém S-400

0 0
možnosti
Foto

Co se to s lidma děje?

Lavrov nám oznamuje jakýsi svůj údiv, že někdo Rusko zatáhl do vojenského konfliktu o který vůbec nestáli a tady autor školí v tom, že obrana Ukrajiny je zoufalý pokus o zachování "starého světového řádu", ale má s tím problém, protože v "eurocentrickém řádu" těžko mohu USA být lídrem. A Čína a Indie mají být lídři "nového sv ětového řádu (co to má být?!?!) A pak jakási pohana eurocentrických médií což zase nechápu proč, když země (dejme tomu) třetího světa se zdržují hlasování o teroristické agresi Ruska a obrana UK není zrovna jejich hlavní zájem.

Lidi blbnou a zejména ve vyhrocených obdobích z nich leze i to, co dřív pracně zakrývali a někdo podivně lítá vod tý kantny do tý kantny a jejich pravda je jediná správná.

Včera jsem u jednoho blogu napsal, že některým lidem asi vypadl mozek z hlavy. Pak jsem si říkal, jestli jsem to nepřehnal.

NEPŘEHNAL.

10 0
možnosti
JP

Je to složité. Zájmy států jsou různorodé. Marně se v tom snažím vyznat. Naše jednostranná propaganda vyvolává pocit odporu k ní. Je užitečné vědět, jak se k tomu staví Indie. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti

A proč nám to tady vnucujete? Indie a jiné státy to hrají na obě strany, protože je osud nějaké vzdálené země nezajímá. A co jako?8-o

3 0
možnosti
HH

Jedná třetina? Matematika není vaše silná stránka.

0 0
možnosti
JL

Moc nechápu, proč Ukrajinci mlátili černochy - jen proto, že se jim nelíbili? A Indové - čekali čekali, místo aby včas zmizli. Jinak je OK, že země informují ostatní o svých postojích. Jak by řekla jedna americká černoška - herečka - , co je mi do toho, bílí bojují s bílými. A svým způsobem má pravdu.

0 0
možnosti
LV

Protože jsou ze zemí, které neodsoudily Putinovu agresi. Berou je tam jako nepřátele. Zvlášť poté, co Číňani na zacatku invaze dostali doporučení, že se mají viditelně označit čínskou vlajkou a ruská vojska si jich pak nebudou všímat. Čína taky měla pocit, že obsazení Ukrajiny bude otázka několika hodin a že Rusové jako správní soudruzi nechají Číňany na pokoji. Ukrajinci to vnímají tak, že Čína byla s Ruskem domluvená už před invazí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 12,41
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".