Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Klaus všemi názory nejvíc patří k Svobodným

1 0
možnosti
VH

Kdyby měl Klaus konzistentní názory, tak by podpořil ODS. Myslím si, že dnešní klientelismus ODS není nic nového, vše existovalo již v době "Sarajevského atentátu". Sebrat si nějakou propisovačku, vyvést nějaký majetek ze státních lesů, to není až tak něco různého.

Je ale fakt, že i "Svobodní" májí u Klause šanci, ne vždy se Klaus chová pragmaticky, výběrem svých poradců ukázal, že mu extremizmus není cizí.

0 2
možnosti
MP

Nelze souhlasit s tím, že "domněle osvícené centrální řízení společnosti a států" je navýsost východním fenoménem. Jedna se o jev, který je silně zakořeněn ve francouzské tradici, kde je i autochtonní.

2 0
možnosti
RH

V současné době je ideální prostředí pro úspěch nějaké pravicové formace. ODS je nedůvěryhodná a v rozkladu, TOP09 je volitelná pouze z důvodu nedostatku alternativy. Suverenita není napravo ani nalevo, ale v pásmu čirého populismu. Svobodní jsou ideologicky příliš úzcí a tohoto puncu už se nikdy nezbaví. "Libertariánské" strany v Evropě fakticky neexistují a má to své důvody. Co je evropsky úspěšné jsou širší formace pravého středu v rozpětí liberální konzervatismus-křesťanský demokratismus, jako např. CDU-CSU, rakouští lidovci, britští konzervativci nebo Unie pro lidové hnutí.... A to je myslím možnost na stabilní pravici, ovšem jakákoli politická strana je schopna se sama zničit debilním chováním, jako to předvedla ODS. Jinak nás čeká dlouhé "rudé období"..

2 0
možnosti
Foto

Svobodní se shodují, že jsou všichni fiskální konzervativci, ale ve společenských hodnotách jsou po celé škále od libertariánů po konzervativce.

0 0
možnosti
PK

Podpora od bývalého velkého kormidelníka (VK) je, nezlobte se, polibkem smrti. Já bych o ni, kdybych byl šéfem některé z partají,ani nestál. Ale ani od Zemana.

2 2
možnosti
Foto

To jste si ale popletl dobu, pane Kuchto. Přesně toto se totiž vždy říkalo o Václavu Havlovi. Ale myslím,  že jen do té doby než se volebním podvodem dostali do vlády Zelení.

3 0
možnosti
Foto

je trochu komické, když si někdo položí otázku a správně na ni odpoví.

2 1
možnosti
Foto

Tomu se, milý Zdeňku, říká "Řečnická otázka".

3 0
možnosti
MP

ČSSD na rovinu slibuje, že zvýší dávky na děti, zvýší dávky pro nezaměstnané. Takže každý, kdo bude volit ČSSD, tak pomáhá cikánům, aby měli co nejvíc dětí a aby nemuseli dělat

1 2
možnosti
Foto

R41o60m12a60n 58K38o19z15e73l

22. 6. 2013 10:46

A byl by odkaz nebo citace kdy to někdo z nich řekl? Nezdá se mi to, když se ČSSD tak ráda řídí průzkumy a nějakých 90 % lidí si myslí, že sociální dávky jsou příliš vysoké.

0 1
možnosti
MP

Kterou budu volit stranu? Musí řešit tyto problémy: Nebezpečí a škodlivost EU. Snižování nezaměstnanosti. Řešení ,ale všestranné, cikánské otázky. Růst platů. Rozumné a průhledné hospodaření s našimi daněmi. Zvyšování platu, ale ne na dluh, ale snižováním daní. Snižování byrokracie a zmenšování role státu. Proč mám platit daně na vyhazování peněz do EU, na zbytečnou byrokracii, a na nicnedělání cikánů? Proč mám platit školné vysokoškolákovi, který bude mít plat v budoucnu mnohonásobně vyšší? Studovat ho nikdo nenutí, může se vyučit-řemesla a jiné profese jsou velmi žádané.

5 1
možnosti
JL

Slíbit Vám to někdo může, ale reálně splnit se většina Vašich požadavků nedá. Řekl bych, že nejvíce Vašich požadavků na život Vám slíbí ČSSD. Ti jsou v populismu poměrně dobří.

2 1
možnosti
JL

Poměrně významný člen Strany svobodných občanů (autor) spekuluje nad tím, koho by mohl v nadcházejících volbách podpořit bývalý prezident a dospěl k velmi překvapivému závěru - nejspíš podpoří Stranu svobodných občanů (byť nepřímo).

2 1
možnosti
Foto

Hodně známých i členů (příznivců) se mě ptá, jaký mám na Klause názor. Popř. jestli jsou Svobodní Klausovci. Než abych to další měsíce 500x vysvětloval, je efektivnější dát článek na blog a odkazovat na něj.

3 0
možnosti
  • Počet článků 282
  • Celková karma 12,39
  • Průměrná čtenost 1750x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".