Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vede-li Putin propagandistickoui válku proti USA, tak proč by USA nemohly vést propagandistickou válku proti Putinovi? Klasické pojetí svobody strany Svobodných.

"Pan" autor nějak obchází, že Kreml se chystá na zábor části Ukrajiny už od Putinova vstupu na trůn. Má to racionální základ: ovládnout moře, získat průmysl a zdroje surovin. A hlavně potřebuje něco vyhrát, protože doma - ouvej! A tak to vzal dle poučky "chceš-li mír doma, veď válku v zahraničí".

Jenže Svobodní ve volbách propadli a tak je třeba se pomstít. A jak? Otravovat a otravovat. Rv

6 2
možnosti
Foto

Já ve Svobodných nejsem od 2/2015. Se současným předsedou Svobodných Liborem Vondráčkem z 4/5 souhlasím. V hodně tématech se shoduju s Boltonem co předsedal Gatestone Institute a kde od 2015 dobrovolnicky publikuji a překládám - je znám jako nejjestřábštější jestřáb. V 2017 jsem navrhoval začít platit až 6% HDP na obranu pro dorovnání průměrných 2% ročně, abychom za 25 let v 2024 měli splněný náš NATO závazek. Pobírali jsme mírovou dividendu i dividendu kolektivní obrany a utrácely se na podplácení elektorátů včetně rétoriky opozičních stran. Stejně jako když uznáváme jednu Čínu a naši představitelé konají v rozporu plky o Taiwanu bez toho aby oficiálně vyhlásili, že s ním navazujeme diplomatické vztahy jako se suverénní zemí. Pokrytectví, pokrytectví. Čecháčkovství, čecháčkovství. Jsme nedůvěryhodný partner ve světové diplomacii. Naše diplomacie je tak stejně schopná, jako jsme teď vojensky mocní. Tragédie. Ukrajina nebyla demokracie, ale hybridní režim místních oligarchů, co ani za dalších 10 let nenaplní úroveň být naším partnerem v EU a závazky s ní nemáme. Náš pověřenec vládnutím Fiala, ale vůči nám závazky má a svým svébytným způsobem způsobil cenzuru. Pro mě nepřijatelné.

3 0
možnosti
GH

G48e58o80r11g97e 46H28o82l61y

30. 4. 2022 17:19

Pri tomhle vse si musim vzpomenout na 'Profumo Affair:

Profumo affair. The Profumo affair was a British political scandal that originated with a brief sexual relationship in 1961 between John Profumo, the Secretary of State for War in Harold Macmillan's Conservative government, and Christine Keeler, a 19-year-old would-be model.

Profumo affair - Wikipedia

en.wikipedia.org/wiki/Profumo_affair

1 0
možnosti
Foto

Díky za odkaz - neznal jsem.

0 0
možnosti
Foto

Není australské spisovatelce divné, že USA v žádné válce proti Putinovi nefigurují?

3 0
možnosti
Foto

Nezapomeňte, že se na to dívá hlavou dolů. :-)

0 1
možnosti
LV

Teď jsem si přečetl Vaše CV v pravém sloupku. Už mi to sedí. Útok na voliče, volby jsou za dveřmi. Tak držím pěsti! ;-D

1 1
možnosti
JL

Kdybych měl na tohle téma diskutovat, tak bych řekl: Velmi nerad bych žil v putinovském Rusku, ale mohl bych snad žít v USA. - Podobné problémy mohli mít lidi za 2.světové války: Budeme na straně Goebbelse nebo Churchilla nebo Stalina, případně Roosevelta? Určitě bych nechtěl žít v Hitlerově Německu ani ve stalisnkých gulazích. Tak nevím, zda jsem odpověděl...https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-American_caricatures_in_Nazi_Germany

1 0
možnosti
Foto

Aby demokratický systém fungoval, je nutné, aby voliči byli informovaní – bez omezení volného šíření myšlenek a informací. Demokracie nebude důvěryhodná ani udržitelná, pokud ti, kdo jsou u moci, budou schopni manipulovat s voliči tím, že jim budou zatajovat informace a potlačovat kritiku. V opačném případě existuje velmi reálné nebezpečí, že skončíme s represivní, autokratickou vládou, jako má Castrova Kuba, Chávezova a Madurova Venezuela, Putinovo Rusko, Siova Čína, Kim Čong-unova Severní Korea a Chameneího Írán. Když jsou totalitní společnosti omezovány – například prosazováním cenzury na základě údajného rouhání – pak musí být demokratické státy ještě otevřenější (a co nejotevřenější), aby jim poskytly alternativu a lidé mohli slyšet širokou škálu názorů namísto monopolní indoktrinace.

1 0
možnosti
VB

Takže když dnes umírají Kurdové v Sýrii a Turecku tak je to v pořádku, to nejsou lidé? V Jemenu také umírají lidé, nejsou to Ukrajinci, tak pohoda.

1 0
možnosti
Foto

Promiňte eurocentrici, ale obrana Ukrajiny není problémem Asie https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784372

Al Jazeera: Rasistické dvojí standardy západního zpravodajství o Ukrajině

https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=784376

0 0
možnosti
Foto

Seznam zablokovaný webů je na internetu a já se zablokováním těchto webů naprosto souhlasím.

3 1
možnosti
Foto

Jako člen svobodné demokratické společnosti máte právo i na svůj anti-masarykovský názor "demokracie je monolog".

1 0
možnosti
AT

Titulek aspiruje na hodně trefnou parodii p. Trčálka. Budu se těšit :-)

2 0
možnosti
SB

Domnívám se, že ti lidé na Ukrajině, kteří ztratili své nejbližší, kteří přišli o střechu nad hlavou v důsledku dělostřelby, kterým opilá horda ruských vojáků znásilnili dceru ve věku ještě povinné základní školy a kteří navíc vidí, ze po válce budou muset že svých daní platit obnovu zničené infrastruktury, tuhle válku vidí jinak než jen jako propagandistickou válku USA proti Putinovi.

7 0
možnosti
Foto

Já když jsem zkompiloval blog ze dvou různých projevů a porovnával jednotlivé pasáže, tak mi byl blog stažen, že to není originální text.

A tady se dá jen překlad něčeho cizího (ještě je otázka odkud stažený) a je to OK.

1 0
možnosti
Foto

Překlady jsem před lety běžně publikoval. Jde o originální duševní tvorbu. Je třeba mít vyjednanou s autorem právo na překlad. Já mívám. U tohoto je na konci článku dáno svolení. Když jsem se na to ptal administrátorů, tak: původní překlady - pokud splňují ostatní náležitosti (zdroje apod), určitě problém nejsou. Příště však vynechte komerční odkazy (jako byl ten na Amazon u prvního článku). Nakolik pak jde o názor, a nebo "názor", a nebo způsob interpretace, následně záleží na každém jednotlivém článku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 12,41
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".