Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Abych připoměl citát- "Ti kdo svoje meče překovají na motyky budou do smrti otročit na poli těm kteří takovouhle pitomost neudělají."

Dokud na téhle planetě bude existovat jedna jediná zbraň tak je třeba být jejím vlastníkem. Pokud jich existuje víc tak je třeba mít tu ze všech největší pod vlastní kontrolou.

Navzdory nesmyslným humanistickým blábolům násilí a agrese vyřešilo mnohem víc problémů než jakýkoli jiný faktor. A kdo tvrdí opak... doporučuji vyvolat duchy vévody z Wellingtonu a Napoleona Bonaparte a nechat je to prodiskutovat. Jako rozhodčí by mohl být třeba duch Hitlera... a porota pták Dodo, Alka Velká a Holub Stěhovavý...

0 0
možnosti

Ron Paul stejně jako ve třicátých letech Henderson či Georges Bonnet musí všem nejzrůdnějším diktátorům a bolševikům připadat jako dar seslaný z nebe. Nic lepšího než izolacionistické Spojené státy a vůbec demokratický svět jako takový si totiž nemůžou přát. I přes miliony mrtvých v obou světových válkách zahynulo nejvíce lidí ve 20. století během nominálního míru vinou svých zločinných vlád. A to, že takové vlády pak na mezinárodním poli jsou přes svou různorodost schopny velmi dobře spolupracovat proti svobodnému světu vidíme od 30. let dodnes prakticky nepřetržitě.

Ron Paul si myslí, že nejlepší obrana proti nepřátelským útokům je zřejmě až na amerických plážích.

2 4
možnosti
Foto

To je silně zjednodušené a neaktuální přirovnání. V současnépolitice republikánů USA dominují posledních 20-30 letech Neokonzervativci, kteří podobnourétorikou podporují zahraniční intervence včetně preventivních akcí. Pokud jelze morálně obhájit jako šíření demokracie. Neokonzervativci byli také největšími zastánci války USA proti Iráku a poté byli obviňováni, žejejich motivy nebyly z důvodu šíření demokracie, ale kvůli vazbám nakorporace ze zbrojního a těžařského průmyslu, které tím dokázali generovatobrovské zisky na úkor státního zadlužení USA. A toto je právě problém dneška v USA.

2 1
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 12,40
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".