Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člen Machovy SSO se nezapře!

Ale k věci:

S ODS je to vážné. Proč? Protože slušní členové prohrávají proti grázlům. To je problém všech stran a nyní především ODS. Jistě je to problém i ČSSD, TOP 09 a za krátko to bude problém i SPOZ.

Ale léčba je jediná: Volba poslanců do Parlamentu přímá většinovou volbou místo volby poměrné přes politické strany. Přímá odpovědnost poslance svým voličům je jediná cesta.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Vřele souhlasím. Nevěřím v reformu ODS, ta strana musí padnout a možná pak znovu začít jako Fénix. Ale ani tomu moc nevěřím.

Řešení vidím v naprosto nové straně, která bude od začátku fungovat transparentně a ryze demokraticky.

2 1
možnosti

Pavle, v to jsem doufal, když vznikala TOP 09. Není to tak jednoduché! Jednak v tomto státě je bráněno vzniku nové kvalitní strany a dále do každé perspektivní strany se hned vcucnou grázlové, se kterými si demokraticky smýšlející straníci neporadí. Očekávám, že ODS se rozpadne ve dvě strany menší, nebo se propadne do opozice aspoň na dvě volební období!

Pokud bychom chtěli čestnou politiku bez grázlů, museli bychom změnit poměrné volby do Parlamentu na většinové, kdy je větší odpovědnost zvolených politiků vůči svým voličům. Ale chce to vůbec někdo v této zemi?

:-)

0 0
možnosti
PK

I když ODS bude pokračovat ve svém stylu politiky, tak jí bude stále volit minimálně 15% voličů. Těch 15% včetně rodin se má a bude mít dobře a nemá zájem na změně a riziku. Problém je, že voleb se jde buď s osvědčeným nebo nadějným lídrem a tenb asi v šuplíku není. Takže zase Nečase podržíme, začneme ho chválit, jak si umí v Bruselu dupnout a pojedeme dál.

1 1
možnosti
PK

A pohrozíme komunisty, nízkou nezaměstnaností proti Španělům, tím, že levicový jezevec na Hradčanech je až moc, levice se pohádá a bude to v kapse.

1 1
možnosti
Foto

To je humorné, pravice dovedla zemi na pokraj ekonomického krachu a nyní se chce vyvléci ze zodpovědnosti. Staří politikové vstoupí do nových stran a doufají, že jim bude dovoleno zemi devastovat i nadále. Doufejme, že jsou lidé inteligentní a pochopí, že všichni ta Kalouskové a Schwarzburgrové jsou opravdu jedna parta a ne dvě party, jak se nám snažil teď nedávno namluvit !

1 4
možnosti
Foto

Co se týče stranické odpovědnosti, tak jsem se dříve dopočítal, že za zadlužení může z 28% ODS a z 35% ČSSD - http://zboril.blog.idnes.cz/c/244347/Politicka-zodpovednost-za-zadluzeni-CR-za-poslednich-15-let.html

2 0
možnosti
PP

Ano, ODS nevolte . . . jedině "Svobodní" a nikdy jinak . . .hurá!!;-D

2 2
možnosti
Foto

Jsem pro svobodu projevu a příspěvky nepromazávám. Vy jste tento Petr Procházka? http://www.ods.cz/profil/653-petr-prochazka

1 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 12,41
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".