Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tak Charta 77 včetně Havla by jednohlasně podporovala diktátorskou Čínu proti Tchaj-wanu, tady podle Zbořila. Na hřbitovech musí být "živo", jak se tam obracejí Jan Patočka, Jiří Němec, Václav Benda, Vlasta Chramostová, Václav Havel, Ladislav Hejdánek, Zdeněk Mlynář, Petr Uhl, Ludvík Vaculík a Jiří Hájek. Snad tuto obhajobu totality zahalenou za Chartu 77 raději neukazovat Pavlu Kohoutovi, je to pán v letech. Možná by panu Zbořilovi pomohlo začíst se do některých knížek tohoto skutečného spisovatele.

3 1
možnosti
PL

P96e78t98r 71L10o64r46e54n58c

18. 4. 2022 20:38

Pane Zbořile, měl byste se raději držet těch Vašich železničních kolejí, co o nich píšete zde ve svém profilu. Tam to je všechno jednodušší...

Tenhle Váš článek, to je počínaje už od první věty katastrofa a jedno šlápnutí vedle za druhým...

5 1
možnosti
Foto

Na, Charta77 vznikla proti Zbořilům. Rv

8 1
možnosti
JL

Lide jako pan Zboril a diskuteri kteri posmesne prezdivaji p. Vystrcila "Taiwanec" maji mentalitku nevolnika ktery se uctive klani mocnym a snazi se zesmesnit vzdorujci. Unika autorovi pokrytectv cinskych komunistui. Napr. komunisticka strana Ciny hlasa a vyznava Leninovo uceni a s tim jednu z jeho stezejnich zasad, "pravo na sebeurceni az do sameho odtrzeni". Jak vazne to Lenin minil se ukazalo odva mesice pozdeji, kdyz Gruzie a Ukrajina vyhlasili nezavislost a Lenin na ne poslal loupezive hordy bolseviku. Muze mit, ale p. Zboril, aspon castecne pravdu, protoze za ze poslednich vic nez 400 let Formosa-Taiwan nikdy ke kontinentalni Cine nepatrila! Nema se tedy od ceho odtrhnout. Podle, nejen uceni Leniniva, ale podle charty OSN zeme patri tem kteri na ni ziji. Tedy Taiwancum. Maji tedy plne pravo vlastnit svou zemi byt-citit se narodem Taiwanskym. Maji proto plne pravo vyhalsit "Republic of Taiwan"!

Podle dvou poslednich pruzkumu verejneho mineni, souhlasi s vyhlasenim nezavislosti taiwanske republiky souhlasi vic ne dve tretiny obyvatel. Komunistivka Cina vyhrozuje, ze kdyz to udelaji podnikne vojenskou akci.

A prave zde se projevuje nevolnicka natura lidi jako pan Zborilov. Hlasaji pravo mocnych potrestat vzpurne a prinutit je k poslusnosti. Z komunistickych vudcu, jako zatim jediny zvrhlost a barbarstvi takoveho pocinani pochopil Gorbacev ktery nez by nutil , radeji nechal male narody SSSR, jit svou cestou. Opakem je v Evrope i za cenu valky Putin, v Asii soudruh Si, ten zatim jen vyhrozuje.

14 1
možnosti
Foto

Proc pan Vystrcil nejel na Donbas pred valkou a neuznal nezavislost dvou republik? Jejich obcane si stezovali na nerovne zachazeni ze strany vlady a samostatnost chteli. Melo by to alespon ten smysl, ze by se snazil zabranit valce.

Asi by to chtelo nejakou tabulku vsech uzemi usilujicich o samostatnost s manualem, kdy zrovna je oddeleni zadouci a kdy zrovna je samostatnost nezadouci. Treba ji senat vyda. :-)

4 7
možnosti
DK

tak to je dobrej úlet...

Vidím, že je čas na novou Chartu...

7 1
možnosti
JZ

Příšerná demagogie.

21 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
22 1
možnosti
JK

Ne. Charta nevznikla proti Vystrčilům. Vznikla proti bezcharakterním ,,lidem" jako jste vy. Ale chápu, že místní zbabělci a proruští kolaboranti vás okarmují.

16 5
možnosti
PK

Na kroky pana V. nechci reagovat, jsou popsány v blogu, ale k směřování blogu bych doporučil hezky napsaný článek člena charty 77 p. J.Schneidera pod názvem .....Přihlásí se vláda k (anti)chartě? ze dne 18.1.2022,citace viz níže.. Podle ČTK má vláda premiéra Petra Fialy v plánu projednat návrh ministra vnitra Víta Rakušana přihlásit se „k tradicím dlouholetého zápasu Charty 77 o lidská a občanská práva a o demokracii“.

Paradoxnost celého tohoto zamýšleného gesta vlády je zřejmá, když se zeptáme, koho chce vláda – v kročejích Charty 77 – vlastně upomínat k dodržování závazků, vyplývajících z našeho právního řádu? Sama sebe? To bude trpět kritickou samomluvou?

Další důkaz poctivosti svého přihlášení k chartovní tradici může podat vláda tak, že bude plnit jediný závazek, vyplývající z Washingtonské smlouvy, zakládajícího dokumentu NATO.

1 8
možnosti
JR

J30a90n 69R37á49ž

18. 4. 2022 15:52

Zabývat se různými proklamativními prohlášeními členů vlády, paní předsedkyně Sněmovny, či pana předsedy Senátu, je naprostá ztráta času. Vždyť se brát vážně vůbec nedají..

4 2
možnosti
Foto

Charta 77 vznikla proti zvůli tehdejších „Vystrčilů“ a neměli bychom na její odkaz zapomínat či tolerovat její zneužívání a ohýbání obdobnými charaktery proti nimž byla sepsána.

Zdroj: https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786320

Jediný, kdo tady má ohnutý charakter, jste Vy.

22 6
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 12,41
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".