Jsou homosexuální páry - muž s mužem nebo žena se ženou - vhodné pro výchovu dětí?

Nejprve je dobré si přiznat, že lidé jinak orientovaní, zde byli, co lidstvo pamatuje. Také je pravdou, že byli vždy pronásledováni církví, totalitními režimy, ale i jinými o trochu vyspělejšími státy. A svou skutečnou orientaci

museli skrývat.

A paradoxní je, že nejvíce těchto lidí bývá v samotné církvi, která toto nejvíce odsuzuje a pronásleduje.

V mnoha případech u nás jsou brány za budoucí jeptišky děvčata z dětských domovů: sirotci, nebo ty, o které rodiče nemají zájem. Jsou tam poslány často nedobrovolně, neboť stát neví co s nimi, anebo s krásnou pohádkou církve, jak je pěkné vzdát se všeho a sloužit Bohu. Děvčata sama ještě nevědí, co vlastně chtějí a tak někdo rozhodne za ně. Ale po probuzení sexuální touhy, což je naprosto přirozené, neboť je to u člověka nejsilnější energie, mimo myšlenku, u nich nastává závažný problém. Na jedné straně celibát a služba Bohu, na druhé, přirozená sexuální touha.

A odříkání přirozené potřeby a uchýlení se k doživotnímu celibátu? To je násilí na těchto jedincích páchané i hluboké nepochopení Boha a mylný směr prosazovaný církví.

Celibát není pro každého, pokud se dotyčný(á) k tomu svobodně rozhodne proč ne, ale uvědomují si propagátoři celibátu, že bez lásky a sexuality jejich rodičů, by se nenarodili ani oni, zastánci celibátu?

Jinak orientovaných žen a mužů je mnoho a přemýšliví lidé se ptají: Jaký je důvod jejich změněné orientace? Není až tak složitý a mnoha rodičům se nebude líbit. V rodině kde žena opovrhuje druhým pohlavím a muži jsou podle ní jen na obtíž – anebo naopak: muž opovrhuje ženami - tak jejich děťátko, pokud není dostatečně odolné, si tento náhled na druhé pohlaví vezme za vlastní a pokračuje v programu rodičů s přesvědčením, že druhé pohlaví není třeba.

Jako ve filmu Sexmise.

Je paradox, že s jinou orientací dětí mají největší problém právě jejich rodiče, tedy ti, kteří na tom mají svůj podíl. Odsuzují je a často jim neodpustí po celý život.

Na druhé straně je třeba si přiznat, že orientace pouze na jedno pohlaví, to je vybočení z normálu a z řádu a není dobré to považovat za vhodné nebo dokonce za normu.

Ve starém Římě také lidé považovali za běžné sledování zápasů gladiátorů na život a na smrt. A šlo to ještě dál, mužům už nestačily ženy a namísto nich měli mladé chlapce. A i takové impérium jako byl Řím, se rozpadlo pro nenasytnost a morální pokles lidí. A stejně jako tehdy, morální krizi prožíváme i dnes.

A tak jsou ´rodiny´: žena se ženou či muž s mužem vhodné pro výchovu dětí?

Vždyť každé dítě má první vzor ve svých rodičích a snaží se je napodobovat a dělat vše jako oni… (jablko nepadá daleko od stromu). A jaký vzor má dítě jinak orientovaných párů, co si jako vklad odnese do svého života?

Samo je zmatené, vždyť všude kolem jsou běžné páry a doma je vše úplně jinak, nehledě na posměšky a odsudky ostatních dětí.

Jako rodiče chceme pro děti to nejlepší, ale předkládat děťátku jako normu rodiče tvořené ze dvou žen nebo ze dvou mužů? To si myslíme, že dítěti prospěje?

Autor: Miloslav Závorka | pondělí 3.5.2021 15:14 | karma článku: 25,33 | přečteno: 748x