Je náš vzor Komenský, Masaryk a Havel nebo Lenin, Stalin a Putin?

V každém státě na světě je rodina jeho základ - právě rodina formuje naše myšlení, cítění a pohled na svět. Určuje, bude-li dítě vůči ostatním citlivé a vnímavé nebo naopak hrubé, bezcitné a egoistické. A narodí-li se dítě v zemi 

svobodné či totalitní, má rodina zcela zásadní vliv na jeho chování a chápání světa.

Češi jakožto malý národ, byli vždy uzurpováni národy velkými, ale nikdy se nevzdali v boji o svoji nezávislost. A díky statečnosti lidí, moudrosti a poznání - že místo boje je mnohdy lepší domluva - přežili dodnes.

Češi vždy měli a mají ve svých dějinách moudré lidi, duchovní vůdce, ke kterým národ vzhlížel - Karel IV., J. A. Komenský, Hus, Masaryk, Havel - osobnosti, kterých si váží a dodnes je uznává demokratická část světa. Byli vzorem pevného, ale nenásilného názoru a postoje, soužití lidí a států mezi sebou… na rozdíl od Ruska, kde nikdy žádná demokracie nebyla, jen bezohlední vládci, kteří využívali lidi jako otroky: car, Lenin, Stalin, Brežněv a nově i Putin, ukazovali a ukazují lidem ruského národa jen cestu násilí, bojů a podlosti, jako tu správnou a jedinou možnou. Je pak pochopitelné, jak jsou lidé těmito vzory chování ve svém národě ovlivněni: jak se sami chovají a k čemu vzhlíží. I v tomto národě byli a jsou výjimky: Složenicin, Navalný a jiní, kteří se nebáli a nebojí postavit zvrácenému diktátorskému režimu.

Ale i v zemi kde žil Komenský, Masaryk, Havel, se najdou lidé, a není jich málo, kteří vyměnili naše vzory, za Lenina, Stalina a Putina. A násilná zabírání cizích území, lhaní, překrucování faktů a přepisování dějin v jejich prospěch, je jejich normou čestnosti a slušného chování.

Není pak divu, že soudruh Zeman s jeho hradní kolaborantskou partou, Babiš, Havlíček a jiní, plně oddaní Rusku, majíce svoje vzory na východě, nám vnucují svá proruská řešení jako ta nejlepší.

Mnoho našich lidí, zvlášť politiků, ospravedlňují svoji účast v KSČ a STB slovy: „ já jsem jen bývalý komunista, či bývalý estébák“. Ale ruku na srdce, viděli jste snad někdo ve svém životě nějakého bývalého černocha? Ani náhodou. Tím buď jste anebo nejste!

Jakákoliv účast v KSČ minulá či současná, to je ztotožnění se s gulagy, s vězněním, mučením a popravováním milionů lidí, s jejich střílením na hranicích, s politickými procesy 50. let, s popravou M. Horákové…

Kdo s komunisty kolaboroval, tomu je blízká i současná kolaborace s bezprávním státem s děsivou minulostí a S NEMÉNĚ DĚSIVOU SOUČASNOSTÍ... se státem vedeným bezcharakterní figurkou: Putinem.

Ale těch, kteří nezapomněli na odkaz pořádného češství, těch je víc, nežli těch, co se zaprodali. Neopakujme chyby, abychom dopustili zvolení těch, za které se musíme denně stydět a hrozit se jejich dalších a dalších proruských rozhodnutí.

Autor: Miloslav Závorka | středa 14.4.2021 15:29 | karma článku: 19,99 | přečteno: 345x