Co je to za lidi, co vyhrožují šibenicí?

Na místě je spíš otázka, kdo jsou ti, co posílají policisty na lidi vlastního národa, kteří demonstrací chtějí ukázat svůj nesouhlas s postupem vlády. Jsou to jen zoufalí lidé, kteří díky nesmyslným vládním opatřením nemohou 

v klidu pracovat - třeba v pohostinství, v hotelích, v kultuře a jinde… jsou omezováni, a navíc pokud nejsou očkovaní, trpí hromadou dalších zákazů.

V 89. jsme také byli označováni za živly, extrémisty a nepřátele státu, šla proti nám policie a dovolený byl pouze jediný názor bez jakékoliv možnosti dialogu.

A teď? Mají snad lidé v tomto státě pocit, ať očkovaní nebo neočkovaní, že vláda Babiše nebo Rakušana se opírá o odborníky? Nebo se současní lidé u moci opět bojí dialogu?

Proč jsou stranou vystrkování a pomlouváni naši odborníci a lékaři, byť jde často o světově uznávané kapacity, kteří hovoří o pomoci s tím, co nás trápí? Je to snad proto, že nesouhlasí s vládou a s jejím násilným prosazováním jediné možné cesty?

Ale dialog je přeci o domluvě na nejlepším řešení pro lidi a jejich zdraví!

Jen totalitní vůdci a vlády dialog odmítají, v nadřazenosti nad ostatními je jejich síla, dialog nepřipustí, bojí se ho jako čert kříže, odhalil by jim tvář – ukázal, co jsou zač.

V pořadu co Čech to politik bylo jasně vidět, kdo je kdo a na čí straně je. Pan Flégr je člověk co fanaticky věří v to, co říká. Byť se jeho katastrofické předpovědi o plných mrazácích zemřelých lidí na ulicích a kolabujících nemocnicích nekonaly, má tento odborník (co zkoumá myši) stálé místo v televizi.

A pan Kubek? Je jasným příkladem člověka, co se bojí o svůj post, při nesouhlasu kolegů Hnízdila či Pollerta byl okamžitě podrážděný a napadal je označením dezinformátoři. Mají snad profesor Pirk nebo MUDr. Hnízdil vrátit diplomy i přes dlouholetou praxi v medicíně a stovky možná tisíce uzdravených lidí?

Každý člověk v naší zemi se musí rozhodnout, jestli bude věřit lidem, co hlásají a druhým nutí svou jedinou nezpochybnitelnou pravdu anebo o všem bude přemýšlet.

Nástupem Rakušana v roli ministra vnitra nevidím žádný rozdíl mezi policií před rokem 89 a dnes. Snad jeden tu je: komunisté si nedovolili lidi nuceně očkovat a v případě nesouhlasu rozdávat milionové pokuty.

Ale jak známo, každá společnost se skládá z jedinců a totalitní praktiky pár lidí ve vládě ještě neznamenají, že celý národ smýšlí stejně a bude totalitu tolerovat. Jen pan Válek a Kubek naznačují, že chování nechvalně známého doktora z koncentračního tábora, který dělal pokusy na lidech, je zřejmě oslovuje.

Ti dříve narození, třeba před 50 nebo před 60 lety, moc dobře pamatují ´socialismu s lidskou tváří´, jak tomu vznešeně říkali komunisté. Totalitní praktiky jim ublížily a jsou velice ostražitý vždy, když se někdo z politiků snaží diktaturu opět prosadit a do našeho státu zavést.

Je pravdou, že do politiky se tlačí lidé, kterým voní moc a peníze. A k vládnutí využívají represní složky – třeba policii. Ti dostanou od politiků jasné rozkazy. Je to jako v tom filmu: ´Rozkaz zněl jasně, muž s koženou brašnou nesmí projet za žádnou cenu…´ (a jak to dopadlo víme – zastřelili i poštmistra, který jel s brašnou plnou dopisů na mopedu náhodou kolem.)

Já nejsem pro jakékoliv násilí, ale kdyby mi někdo ubližoval, budu se bránit. Nevím, kdo potyčku mezi demonstranty a policií před sněmovnou vyvolal, ale čteme v tisku, že policista byl napaden.

Ještě před zvolení do funkce se pan Válek netaji nadšením pro rakouský model, tedy pokuty, vězení a lockdowny pro ty druhořadé podlidi. A po zvolení se jeho libůstka buzerovat lidi projevila naplno. Prosadil si novelu pandemického zákon, kterou presentuje jakožto blaho pro nás lidi.

Když si ji však přečteme, mrazí nás, co z ní pro nás vyplývá.

Ale je docela možné, že až budeme všude společně stát na demonstracích – očkovaní s neočkovanými – může přijít konec jejich představ, jak nás donutí tančit podle jejich hodně falešných not.

A dost pochybuji, že vše proběhne bez následků pro vládu a její sympatizanty. Ani koníček paní Schillerové - drahém focení z našich peněz – a další a další nehoráznosti nebudou zapomenuty

Je mi jasné, že média podléhají vládě.Co dělají? Nekopou za lidi, ale do lidí.

Leží mi v hlavě, co se stalo s nezávislými médii po 89.? Místo nich nastoupili poplatní novináři, a co se line éterem? To vidíme sami. Leč peníze nikomu nesmrdí, jen s tím svědomím to bude horší. Možná spoléhají na to, že lidé brzo zapomenou, ale v dnešní době bych na to nespoléhal.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Závorka | čtvrtek 3.2.2022 21:58 | karma článku: 28,11 | přečteno: 556x