Změna v Zelené ratolesti

Druhdy jsem tam chodíval s kytarou zahrát si s kamarády. Pak už moc ne, protože obsluha byla na hosty drzá, zásadně nevedla účtenky a vždycky na někoho nakonec zbyl „Černý Petr“.


Tak dnes jsem tam vlezl znovu. Spíše omylem. Venku prší a tam, kam jsem spěl na Svijanské, je ještě zavřeno.

A ejhle! Zcela nový interiér! Už žádné kované židle, na kterých nešlo sedět bez mozolu na zadnici i loktech, personál mě uvedl na místo hned, jak mě uviděl a uslyšel moji žádost o možnost použití zásuvky. Rovněž se zdvořile předem doptal, zda holduji nikotinu a podle toho mě uvedl. WiFina k dispozici a černý Kozel v podstatě nemá chybu.

Jediné co zůstalo je praskající hořící krb. Zmizela odpudivá imitace nějakého stromu, kterou už dávno zub času ohlodal až na kost. Zmizely televizní a video obrazovky – tedy skoro. Jedna tam zbyla. Muzika dále hraje, ale docela decentně. Ale to už je takový místní nešvar. Představa, že je nutné vytvořit nějakou hlukovou kulisu na pozadí. Aby se lidé neslyšeli, ať na sebe křičí sebevíce.

Na jídlo jsem moc chuť neměl. Ale kartu jsem si prostudoval a koukal po stolech sousedních. Ta nabídka z karty nebyla příliš jiná, než je bohužel ta zaběhaná česká snaha o „světovost“. Ale zas tak úplně blbě to nebylo.

Tedy – asi bych něco dělal jinak, ale nejsem majitel, takže do toho nemám co kecat. Mám jediné právo – právo peněženky. A jestli mě někdy naštvou, nepřinesu tam už ani kačku.

A subjektivně – to jídlo nevypadalo moc špatně. Pravda, trochu moc oblohy, což už je dnes tak trochu de mode. Když už, používají se dnes spíše jen „ozdoby“. Hranaté talíře, což je snad excentristické, ale do klasické hospody s klenbami se jaksi nehodící. Nikdo ještě nikdy nevynalezl nic lepšího, než bílý kulatý talíř. A je-li horký, tím lépe. A servírování na nějakých pánvičkách také není zrovna to „ono“.

Co je však lumpárna je, že v provozovně je k použití automat na cigarety se sortimentem cca 8 značek, který však „drobné nevrací“. A navíc vyhodí jinou značku, než jste si zmáčkli. Co to je ksakru za šupárnu? Jak nevrací? Ten provozovatel jednoznačně okrádá zákazníky. Nabízet něco za 61 korun a pak si nechat 70, bez dokladu, je sprostý podvod. Ale to asi naše čacká Policie ani Stát řešit nebudou.

Budu si muset zjistit, kdo to provozuje.

Takže shrnuto: Zelená ratolest se hodně polepšila. Je tam dále co vytknout, či s čím se nespokojit, ale není to už ta trojka hrající si na dvojku, ale srovnala si skóre. Trojka, která si nehraje na nic jiného, než je, a není velká škoda nechat jim tam nějakou kačku. Ale cigára si kupte jinde.

Zapomněl jsem říct důležitou věc: České Budějovice, Husova třída, číslo nevím. (add v 18:16)

Ale jinak: pěknou sobotu. I když trochu deštivou.

Autor: Petr Závladský | sobota 12.5.2012 17:30 | karma článku: 7,76 | přečteno: 766x
  • Další články autora

Petr Závladský

Dobrý den, můj přítel,

15.12.2015 v 11:00 | Karma: 23,29

Petr Závladský

Zálohování dat

7.11.2015 v 16:10 | Karma: 18,16

Petr Závladský

One way ticket

27.9.2015 v 16:52 | Karma: 34,13