Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Podľa mňa príčinou týchto masových vrážd nie je samotné vlastnenie zbraní, ale ich kombinácia s kultom násilia v západnej civilizácii. Ešte sa za komunistov som čítal štatistiku, že priemerný Američan do svojich 18 rokov uvidí v televízii 15.000 vrážd, t.j. 3-4 vraždy každý deň. Zdalo sa mi to absurdné číslo. Keď sa však pozriem na našu súčasnú televíziu, tak dnes možno denne v TV vidieť násobky tohto čísla. 

Najhoršie na tom je, že už sa nerozlišuje dobro a zlo, ide už len o vraždenie. Stačí si spomenúť na Kill Bill či jeden z najpopulárnejších serálov dneška - Dexter. Takže je vždy len otázkou času, kedy nejakému šialencovi napadne riešiť svoje psychické problémy zabíjaním iných.

0 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s Vámi.

0 0
možnosti
LJ

Mohli bychom se shodnout na tom, že zbraně by neměli dostat do rukou duševně narušení jedinci. Vím, že je problém je rozeznat. Pak by měl být podezřelý každý, kdo si kupuje druhou či další zbraň. K čemu potřebuje mít arzenál zbraní? Konečně by každý měl zodpovídat za to, že jeho zbraň se nedostane do rukou nezodpovědné osobě. Ve většině případů zneužití střelných zbraní, bylo některé z těchto pravidel porušeno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.