Diskuse

Země svobody?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Socialismus ve smyslu regulace a dotace. Kapitalistická ekonomika je svobodná, nikým neřízená a neomezovaná.

0 0
možnosti

Jak píše pan Černý o něco níže:

"Je stejně chudý a mechanický a hemží se kategorickými slovy o pravdě a spravedlnosti, hesly o správném konání, ale jinak vlastně nic konkrétního neřekne. Stejně jako slovník, který jsme znali z dob reálného socialismu."

0 0
možnosti

To je ale hovadina.

Socialismus v USA...

Kde vidíte znárodňování nebo vyvlastňování?

V čem neodpovídá USA charakteristice kapitalistického státu /(1) převaha soukromého vlastnictví, (2) zisk jako hlavní faktor motivace, (3) námezdní práce/ ?

Země svobody asi USA nebudou, když mají přes 750 vězňů na 100 tisíc obyvatel (my asi tak 280, Dánsko 70).

0 0
možnosti

Vite jako nekdo kdo zije v USA 35 let mohu vam dat moje pocity.Kdyz jsem prijel do New Yorku v roce 1979 s Matkou, New York byl spinavy,nebezpecny v metru to byla bezna zalezitost byt prepadany a okradeny na ucitych ulicich take.Dnes je New York docela bezpecne mesto jak v Metru tak na ulici. Co se tyce prace, vetsinou pro Immigranty to byla manualni prace a muselo se sakra makat.V dnesni dobe ma clovek ruzne moznosti. Ja napriklad pracuji pro Telekomunikacni firmu mam laptop a pracuji z meho domu.

 Ano manualni prace se prestehovala do Ciny ale zase tu mame po adventu pocitacu takzvane digital age. Samozrejme ze firmy jako Microsoft,Apple,Google,Facebook na to maji Velky podil.Svet se meni a nim take Amerika.Kazdy mluvi o tom jaka byla Amerika spickova ja to nevidim. Leta 1960-1970 byl veliky turmoil Hippies a Counterculture demostrace proti Vietnamu a samozrejme zlocinost a drogy. Mnoho techto problemu ( zlocinost a drogy) stale existuji ale ne do takove miry.

1 0
možnosti

Je zde málo žen, prosila bych, abyste pánové dodržovali povinné kvo...kvóty.

3 0
možnosti
Foto

O10t68t54o 79Č93e72r63n67ý

25. 10. 2014 21:05

To, co dnes vidíme v USA a co představuje její dnešní kulturně politický vývoz, je výsledkem americké kulturní revoluce nastartované v druhé polovině 60. let, která vznikla z vytvořeného blahobytu starší generace, z neřízeného pocitu mladé generace zaplavující univerzity, že vše je možné v chování a jednání, přičemž ta generace zapomínala na to, že ten blahobyt musel někdo vydřít, získat. Že to bylo odříkání, smysl pro povinnost a pravidla starších generací, že nejde jen o to znát a dožadovat se svých práv ,ale v prvé řadě, že jde o to plnit své povinnosti. Dožadovala se rovnost všeho se vším. Výborné podhoubí pro různé apoštoly zmatených vizí, kteří obraceli starý a většinou fungující pořádek vzhůru nohama. Morální nebylo to, jak se chováte, ale pro co bojujete, jak moc se omlouváte za to, že jste běloch, bývalý kolonizátor a středověký válečník. To byl stupeň hodnocení morálky souseda, kamaráda, ba i člena rodiny. Morální byl ten, kdo bojoval proti apartheidu, proti válce ve Vietnamu, za rovnost pohlaví, proti atomovým zbraním, hlavně těm vlastním, proti komukoliv, kdo se vůbec odvážil cokoliv nařizovat. Tak vznikal vzorec správného chování, který zmutoval v novodobý multikulturalismus, do fenomenu "harašení", podbízení se nestandardům, v korektní politický názor, v jedinou pravdu, kterou ti různí apologetové přetavili do vizí jediného vidění správného světa a do práva tuto pravdu implantovat všude, třeba silou. Je to ideologie stejné jediné pravdy, jako byla ideologie marxismu, která ve jménu jakéhosi ráje rovných osobovala právo i vraždit.

To je ona generace nedovzdělanců ze 60.-80. let, která dnes určuje z kanceláří světových deníků, serverů, univerzit a parlamentů jak má správná pravda vypadat.

A poznáte je podle slovníku. Je stejně chudý a mechanický a hemží se kategorickými slovy o pravdě a spravedlnosti, hesly o správném konání, ale jinak vlastně nic konkrétního neřekne. Stejně jako slovník, který jsme znali z dob reálného socialismu.

6 0
možnosti
Foto

To jste shrnul výtečně.

0 0
možnosti
Foto

Výborný rozbor, souhlasím se smutkem, že to všechno tak nějak musím žít.

2 0
možnosti

J49a52n 29R55á56ž

25. 10. 2014 19:20

Hlas s USA:

Žijeme ve stále méně kapitalistické a mnohem spíše ve feudální společnosti a  pokud se nezmění světový ekonomický systém, pak střední třída, která vždy garantovala svobodu,  zmizí

5 0
možnosti

Docela zajímavý článek, budu ho muset číst vícekrát. Ameriku asi čekají horké chvíle, co se ekonomické situace a zadluženosti týče. Ono to nejde donekonečna  řešit tyhle finanční problémy stylem - pustíme rotačky na tisk bankovek rychleji. Horší je, že ekonomické problémy Ameriky zasáhnou velkou část světa, nebude to takové, jako když krachla Argentina.

Ten pohled z Kanady je zajímavý. Mohu doložit podobný případ. V našem městě učila jedna mladá kanadská učitelka angličtinu. Docela jí vadilo, že někteří naši studenti nesnesli sebemenší kritiku USA (nic moc politického, spíš životní styl a myšlení řadového občana) a byli v diskuzi až nepříjemně agresivní.

3 0
možnosti

Velice strucne receno: v 1989 jsme vyhnali certa dablem. I kdyz to nebyl umysl a tehdy jsme tom nevedeli kde budem za 25 let...

4 0
možnosti
Foto

dobrý, ale zajímal by mě názor obyvatel Ameriky na to kde a jak žijí, my se můžeme pouze domnívat a usuzovat z různých výzkumů, mohou být sice číselně objektivní, ale reálně trochu jinde....ostatně ani čísla našeho statistického úřadu zrovna nevypovídají o kvalitě života v Česku.

1 0
možnosti
Foto

Názor mé kamarádky z Kanady to plně potvrzuje. Popisuje to tak, že Američané zblbli.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.